14.3 C
Budapest
2023. április. 2. vasárnap

A SEO előnyei kisvállalkozásoknak

Dátum:

Megosztás:

A SEO, vagyis a keresőoptimalizálás segít az egyéni vállalkozóknak és kisvállalkozásoknak, hogy stabil, minőségi, felhasználóbarát webhelyeket hozzanak létre.

Ezek az optimalizált webhelyek előkelő pozíciókban jelennek meg (azaz „jól rangsorolnak”) a Google és más keresőmotorok találatai között, és ezzel rengeteg érdeklődő forgalmat vonzanak a márka küszöbére.

A keresőoptimalizálás továbbá a márkatudatosságot is erősíti, hiszen minél gyakrabban jelenik meg egy cég webhelye a releváns keresésekre, annál jobban bíznak majd benne a kereső felhasználók.

Amennyiben ön is egy kisebb vállalkozást szeretne fellendíteni, a SEO elvek követésével a Google algoritmusa, illetve ügyfelei igényei szerint alakíthatja ki (vagy át) webhelyét. Az alábbiakban elmagyarázzuk, hogy milyen előnyökkel szolgál a keresőoptimalizálás a kisvállalkozások számára.

Segít a felhasználóbarát webhelyek kialakításában

A SEO elvek segítenek a kisvállalkozóknak a gyors, akadálymentes, felhasználóbarát webhelyek létrehozásában. Habár sokan még mindig a régi definíció alapján ismerik, a SEO manapság nem csak arról szól, hogy mennyire tudja valaki optimalizálni webhelyét a keresőmotorokra. Ma már a felhasználói élmény biztosítása is fontos szempont.

Egy jól felszerelt, letisztult, átlátható webhely sokkal tovább képes megtartani a látogatók figyelmét, csökkentve ezzel az visszafordulási arányokat, és növelve a konverziók számát. A SEO-hoz nélkülözhetetlen releváns, minőségi tartalmak lekötik az emberek figyelmét, hiszen válaszokat adnak gyakori kérdéseikre, vagy fontos útmutatást kínálnak egy-egy témában.

Segít több új ügyfelet szerezni

A legtöbb vállalkozás azért készít webhelyet magának, hogy legyen mivel kitűnnie a versenytársak közül, és több ügyfelet szereznie. Mindez azonban csak úgy működhet, ha ez a webhely megfelelően optimalizált is, méghozzá a SEO elvek szerint. Az optimalizált webhelyek sokkal több forgalmat vonzanak be, és gyorsabban is képesek növekedni, mint azok, amelyek elhanyagolják ezt a feladatot.

A SEO az egyik leggazdaságosabb és egyben leghatékonyabb online marketingmódszer, hiszen olyan felhasználók elé helyezi ki tartalmait, akik ténylegesen érdeklődnének ezek iránt. Elegendő idő és erőfeszítés befektetésével a keresőoptimalizálásra fordított erőforrások többszörösen megtérülnek majd!

Fellendíti a konverziókat

Az optimalizált webhelyek gyorsabbak, könnyebben navigálhatók és megfelelően jelennek meg szinte az összes eszközön – beleértve az okostelefonokat is. Ezekre a webhelyekre szokás azt mondani, hogy kiváló felhasználói élményt nyújtanak látogatóik számára, ami a konverziók egyik fontos feltétele. Minél tovább képes megtartani látogatói figyelmét, annál valószínűbb, hogy idővel ezek a felhasználók ügyfelekké, sőt, visszatérő ügyfelekké válnak majd.

Erősíti a márkatudatosságot

A márkatudatosság stabilizálása az egyik legfontosabb SEO szempont. Amikor egy felhasználó azt látja, hogy egy márka webhelye gyakran jelenik meg a releváns keresésekre a legelső találatok között, akkor az a márka egy hiteles, megbízható forrássá válik majd az illető szemében.

Tegyük fel például, hogy ön egy kertészettel foglalkozó vállalkozást indított. Ha webhelye gyakran jelenik meg az első találatok között, amikor a felhasználók az „üvegház építése” vagy a „paradicsomtermesztés” kifejezésekre keresnek rá, akkor tudni fogják, hogy ön a meghatározó tekintély ezen a szakterületen, hiszen a Google is kiemeli a tartalmait.

Leelőzheti vele a versenymezőnyt

Amikor a felhasználók rákeresnek egy adott terméktípusra, a Google általában több márkaopciót is felkínál nekik az indexéből. Azonban két cég közül mindig az kerül majd ki győztesként (legalább is a rangsorolás tekintetében), amelyik jobban optimalizálta webhelyét – ez a cég jelenik meg az első helyen, és kapja majd a legtöbb kattintást az érdeklődőktől.

Mindez a helyi versenyre is igaz – a helyi keresőoptimalizálás lehetővé teszi, hogy a felhasználóhoz közel eső találatok között is az első pozícióban jelenjen meg vállalkozása, amennyiben az illető helyi jellegű keresést indított.

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Gyurcsány Ferenc alaposan kiosztotta Karácsony Gergelyt

Helyes, kedves, jó arcú politikusnak tartja a volt miniszterelnök a főpolgármestert, aki "a feladatát nem végzi el". Még...

Az EB éléről a NATO elnöki székébe ülne át Ursula von der Leyen

Még az idén, pedig csak jövőre jár le a megbíztása. Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke is...

Megjelent a közlöny, kiderült, mennyi lesz idén a nyugdíj

A megállapításhoz szükséges jövedelmi szorzószámokat tette közzé egy rendeletben a kormány. Megjelent a Magyar Közlönyben az a kormányrendelet, amelyben a 2023-ban...

Chefchaouen, a Kék Város – képek

Aki valaha is feltévedt már Pinterestre vagy Instagramra bizonyára találkozott már Marokkó híres kék városával, Chefchaouennel. Ezeken a képeken...