8.5 C
Budapest
2024. március. 2. szombat

A sárgamellényeseknek egyetlen céljuk maradt: megbuktatni Macront

Dátum:

Megosztás:

Bár a fran­cia kor­mány be­je­len­tette, hogy meg­ha­jol a nép aka­rata előtt, és ja­nu­ár­tól nem nö­ve­lik to­vább az üzem­anya­go­kat sújtó adó­kat, az em­be­rek sze­rint ez a gesz­tus már túl későn jött. A tün­te­tők nem elég­sze­nek meg ennyi­vel, Em­ma­nuel Mac­ron bu­ká­sát akar­ják látni.

A német Bild nevű napilap felkereste a Párizstól két órányi autóútra fekvő Le Mansban tüntető sárgamellényeseket, és A forradalom nem megy összecsapások nélkül címmel közölt írást. A tiltakozókelmondták, hogy a forradalomhoz harcok kellenek. Véleményük szerint az embereknek elegük van a francia elnökből. Bár a legtöbben azt mondták, hogy elítélik a Párizsban történt erőszakot, mégsem látnak más megoldást, amivel azonnali változást érhetnének el az ország élén.

A minimálbérért dolgozó 20 éves Lena azt mesélte az újságíróknak, hogy idén nem tud karácsonyi ajándékot venni szeretteinek, étteremben vagy moziban pedig már évek óta nem volt.

A fővárosban történt erőszak szükséges volt, mert a kormány máshogy nem hallja meg a szavunkat

– állítja a fiatal lány.

A sárgamellényeseknek egyetlen céljuk maradt: megbuktatni Macront
A hétvégén lángokban állt fél Párizs.
Fotó: MTI

A tiltakozók a hétvégén újra demonstrálnak. Egy friss felmérés szerint ebben támogatják őket a francia emberek is, akiknek a 72 százaléka gondolja úgy, hogy a sárgamellényeseknek igazuk van.

Már a diákok is tüntetnek

A francia elnök feje fölött pedig napról-napra egyre több a vészjósló felhő. A tiltakozások során ugyanis a diákok kedden tüzet gyújtottak Marseille-ben az iskolájuk előtt. A tüntetésről készült videofelvételen látható volt a dél-franciaországi város Victor Hugo gimnáziuma előtti tömeg és a fekete füstöt eregető lángnyelvek.

Sok tüntető új egyetemi felvételi rendszert követelt.

Forrás: Ripost

Fotó: MTI

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Elkezdődött Alekszej Navalnij temetése – nagy a tömeg, sok a rendőr – videó

Zengett az utca a temetésen: "Navalnij! Putyin gyilkos!" Az örök nyugalomra helyezett Alekszej Navalnij ellenzéki aktivista hívei szerint, az...

Újra gyengül a forint..

TikTok Hirmagazin.eu

Ma este egy megható dráma: A fegyvertelen katona – videó (18+)

A Hacksaw Ridge Desmond Doss szinte hihetetlen története, aki a második világháború egyik legvéresebb csatájában Okinawa szigetén...