25.5 C
Budapest
2022. július. 6. szerda

A rendőrséget kijátszva jutott Nyugatra a szír migráns

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Botrány lett az ügyből Horvátországban. A migráns a boszniai Bihácsból szökött át a szomszédos Horvátországba, de a rendőrök elkapták és visszatoloncolták.

Ezután a férfi az interneten kezdte terjeszteni a hírt, hogy a horvát rendőrök elválasztották őt öt éves kislányától. A kampány miatt visszaengedték Horvátországba, ahonnan eltűnt. Úgy tűnik viszont, hogy egyáltalán nem volt vele gyerek.

Alisa nevű kislányáról mesélt, egy az internetre feltöltött videóban egy szír férfi. A felvétel napokkal ezelőtt futótűzként terjedt el az interneten, a bevándorló ugyanis azt állítja benne, hogy a horvát rendőrség visszatoloncolta őt Boszniába, 5 éves lánya viszont Horvátországban maradt.

A rendőrség közleményben cáfolta az esetet, szerintük ugyanis senki sem jelentett be eltűnt gyermeket, és a férfival sem volt kislány, amikor elfogták. A civil szervezetek azonban nem hagyták ennyiben a történteket, mindenhol felhívást tettek közzé, és a hatóságokat is arra szólították fel, hogy segítsenek az édesapának.

A szír férfi közben visszatért Horvátországba, ahol menedéket kért. Ennek elbíráláság a zágrábi befogadóközpontban helyezték el. Az NGO-ok és a média nyomására a horvát rendőrség nagy erőkkel keresni kezdte a kislányt – eddig eredménytelenül.

A nyomozásban összegyűjtött információk szerint a migráns valószínűleg nem mondott igazat a rendőröknek. A férfit ugyanis korábban Albániában, Montenegróban és Bosznia-Hercegovinában is regisztrálták a hatóságok, de sehol sem volt vele gyermek.

A bevándorló története azután vált még gyanúsabbá, hogy a hír napvilágra kerülése után csütörtök éjjel megszökött a zágrábi befogadóközpontból. A horvát média ezután már arról írt, hogy a szír férfi valószínűleg azért találta ki történetét, hogy minél gyorsabban nyugatra szökhessen.

Nem ez az első eset, amikor egy migráns megpróbálja kijátszani a hatóságokat. Ráadásul többször bebizonyosodott az is, hogy ebben egyes civil szervezetek is segítik őket.

2016 nyarán például a görög-macedón határ lezárásakor térképeket és röpiratokat is osztottak a migránsoknak, amelyeken az illegális határátlépéshez szükséges úti tippek szerepeltek. A migránssegítő szervezetek a szórólapokon bejelölték például azt is, hogy hol vannak a rések a macedón határzáron. A magyar kerítésnél is voltak hasonló esetek, itt Soros György egyik szervezete által készített migráns-szótárt osztogattak a határsértőknek.

Ezekben olyan kifejezésekkel szerepeltek, amelyek használatával a könnyebben kaphatnak menekültstátuszt az illegális bevándorlók.

Forrás: M1

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Fidesz: Gyurcsányék a magyar családokkal fizettetnék meg a háború árát

Gyurcsányék a magyar családokkal fizettetnék meg a háború árát, ők ugyanis bevezették volna az elhibázott brüsszeli olajembargót és...

Világgazdaság: “A szankciós politika a német gazdaságot fenyegeti, viszont a jelek szerint az orosznak kifejezetten jót tesz.

Blikk: A németek szerint Vlagyimir Putyin a "tervezett karbantartást" követően nem nyitja majd újra a gázcsapot Európa felé...

Csecsen vezető: Ha Putyin nem állít meg minket, Berlinig megyünk! – videó

Magomed Daudov szerint a csecsen harcosok szent háborút folytatnak. Egy Twitteren megjelent videón Magomed Daudov, a csecsen parlament elnöke többek...

Rehabilitációs, rokkantsági ellátás jogosultsági feltételei

Cikkünkben a rehabilitációs, rokkantsági ellátásra való jogosultság feltételeit, jogszabályi hátterét járjuk körbe. Sokszor teszik fel azt a kérdést, hogy...
facebook