16.5 C
Budapest
2023. szeptember. 28. csütörtök

A rafinált, a tökkelütött és a nagy üzlet..

Dátum:

Megosztás:

Az észlénynek egyáltalán nem nevezhető, közgazdasági végzettséggel nem rendelkező ukrán elnök a bekerülési költségének közel tízszereséért vásárolt Morawieckitől 50 db Krab típusú, lengyel gyártású önjáró löveget, amelyet 90 %-ban az EU fizet ki, a maradék 10 %-ot az ukrán költségvetésből fedezik.

A lengyel elnök az évszázad legnagyobb üzletének nevezte az ukrán kormánnyal megkötött megállapodást, ami így is van, hiszen a éppen átszámítva 50 Millió Ft-ba kerülő Krab önjáró löveget darabonként 5 Milliárd forintnak megfelelő euróért sikerült eladnia Ukrajnának.

Ehhez persze kellett az is, hogy Morawiecki hasonlítani akarjon Bidenhez (mer5t legelőször Biden b@szta át az ukránokat a harci ezsköüzök bérletével a gabonatermelés 100 %-ának lefoglalásával 25 évre), ezért még idén májusban a lengyel hadsereg készletéből átadásra került 18 db ilyen löveg hadisegélyként, amivel a lengyel elnök elhúzta az ukrán elnök elött a mézesmadtagot.

Az AHS Krab (magyarul: rák) elnevezésú löveg egy lengyel gyártású harci eszköz, amelyet a Huta Stalowa Wola gyár gyárt, a dél-koreai K9 Thunder alvázára épült, a brit AS-90M Braveheart 155 mm L/52-es kaliberhosszúságú lövegtornyával és a lengyel WB Electronics „Topaz” tűzvezető rendszer kombinációjával „született” meg.

A harctéren semmire nem használható, nehéz (40 T), megrakva lassú (üresen 67 km/óra sebességet elérő, de 5 fő személyzettel, tarackágyúval, géppuskával és felszereléssel legfeljebb 30 km/óra sebességgel közlekedő, és legfeljebb 200 km távolságot megtenni tudó, gyengén manőverező harci eszköz éppen arra lesz jó az ukránoknak, hogy kilővöldözzék az oroszok.

Szólj hozzá! Mondd el a véleményedet, mert nekünk fontos a véleményed, mert a Hirmagazin.eu Online Média olvasója vagy, és mi megbecsüljük olvasóinkat!

A vélemény szabadon kijelenthető, így nincs jó – vagy rossz vélemény, minden vélemény a maga nemében ÉRTÉK!

Osztd meg a cikket, ha tetszett, hogy mások is elmondhassák a véleményüket! Hirmagazin.eu

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Győr Rally Metabond szemmel

Élménybeszámoló az Országos Rally Bajnokság helyszínéről Szerző: Metabond 2023. szeptember 8-10. között a HUMDA Országos Rally Bajnokság keretén belül került...

Kate Hudson, Matthew McConaughey – Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt – videó

How to Lose a Guy in 10 Days - amerikai-német romantikus vígjáték Andie Anderson a Nőmérő Magazin újdonsült rovatvezetője,...

„Hajrá, Gelencsér Ferenc!” – Orbán Viktor a TikTokon is bíztatta a Momentum elnökét (VIDEÓ)

Mint ismert, a Momentum-elnök mikrofonja bekapcsolva maradt a legutóbbi parlamenti felszólalása után. Ahogy korábbi cikkünkben mi is beszámoltunk róla,...

Péntektől ismét esik a benzin ára

Három nap alatt már 12 forintos a csökkenés, most a gázolaj ára is lejjebb megy. Tartós áremelkedés után korrekció...