6.7 C
Budapest
2022. december. 3. szombat

A postások is beálltak a sorba: ők is kérik a “jussukat”!

Dátum:

Megosztás:

A FKF Zrt.-hez hasonlóan egyszeri, százezer forintos rendkívüli rezsitámogatást szeretne igényelni a Postások Szakszervezete is az alkalmazottainak.

Tóth Zsuzsanna, az érdekképviseleti szövetség elnöke az InfoRádiónak elmondta, hogy folyamatos kapcsolatot tartanak fenn a munkáltatóval annak érdekében, hogy mielőbb megkezdődjenek a bértárgyalások.

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, ha tetszik, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

Ez előtt azonban még várnak a köztulajdonban álló, állami vállalatok konzultációs fórumára – tette hozzá az elnök. Kiemelt jelentősége van ugyanis annak, hogy az egyszeri juttatásokkal kapcsolatban milyen instrukciókat kapnak a munkáltatók és a munkavállalók a tulajdonostól.

Egy egyszeri, százezer forintos juttatást már rögzítettek a hároméves bérmegállapodásban, amelyet karácsony előtt kapnak meg a munkavállalók – tette hozzá Tóth Zsuzsanna a műsorban. A körülmények, a megélhetési költségek emelkedése és a reálbércsökkenés ismeretében viszont újabb, egyszeri juttatást szeretnének elérni. A már korábbi megegyezés mellé még egyszer ekkora összeget kérnek, ebbe azonban eddig nem egyezett bele a munkáltató.

A szövetség elnöke abban reménykedik, hogy az egyeztető fórum megváltoztatja a munkáltató álláspontját, ezért nagy reményekkel néznek az egyeztetés elébe. A legfontosabb azonban mégis az, hogy a dolgozók megőrizhessék a munkahelyüket – tette hozzá Tóth Zsuzsanna. Egyébiránt a Postás Szakszervezet tájékoztatása szerint a Magyar Postánál állandósult létszámhiánnyal küzdenek, ami csak a dolgozói bérek megemelésével orvosolható.

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Elon Musk kitálalt a Twitter belső titkairól: így zsonglőrködött a politikai pártok között a korábbi vezetés

A Twitterhez az előző vezetés idején mindkét politikai oldal rendelkezett eléréssel, de vállalat alkalmazottai túlnyomóan az egyik oldalhoz...

A Doktor, a Gyűjtő, a Tál és az Álarcos – Íme, a Schadl-ügy lehallgatási anyaga: a lehallgatók vagy viccesek, vagy éhesek voltak, amikor a...

Büntető ügyek befolyásolására kért több tízmillió forintokról, de százról is szó esik azokban a beszélgetésekben, amelyeket a szakszolgálat...

Az oroszok üzentek: még soha nem volt ennyire közel az atomháború – videók

Az orosz védelmi miniszter bejelentette, hogy jövőre jelentősen növelik a katonai kiadásokat, felpörgetik a hadiipart és különös figyelmet...

Félelmetes ragadozó piráját találtak a Sebes-Körösben – videó (látványetetés)

Az elpusztult példányra Nagyváradon bukkantak. lpusztult vöröshasú piráját (Pygocentrus nattereri) találtak Nagyváradon a Sebes-Körösben – közölte pénteken az Ebihoreanul.ro bihari...