12.8 C
Budapest
2024. április. 17. szerda

A pórul járt méhcsempész

12 méhcsaládot próbált meg Svájcba másodszor is bevinni személyautójában egy férfi. Miután nem vetette magát alá a vámvizsgálatnak és gyorsan továbbhajtott, a svájci vámosok kisebb autós üldözésbe kezdtek.

Először a Bargen SH  határátkelőnél próbálkozott belépni Svájcba az a 61 éves német állampolgárságú férfi, aki személyautójának csomagtartójában 12 méhcsaládot szállított (valószínűleg 12 rajról, vagy kölyökcsaládról lehet szó – a szerkesztő megjegyzése).

Miután a vámosok behozatali engedély hiányában visszaküldték a határról, a csempész egy másik átkelőnél, St. Margarethennél újra megpróbált belépni az országba.

Azonban az ottani vámosok is félreállították ellenőrzés céljából. Ezúttal a férfi ahelyett hogy megállt volna, gyorsított és továbbhajtott. A vámosok üldözni kezdték és rövid időn belül meg is állították.

A hatóság a méheket elkobozta, a kirendelt állatorvos pedig azonnal megsemmisítette őket, ahogy azt a hatályos törvény előírja, hiszen a méhekről nem lehetett tudni, hogy nem hordoznak-e valamilyen fertőző betegséget.

A méheket szállító férfit csempészés miatt pénzbírságra büntették és a hatóság munkájának akadályozása miatt eljárást indítottak ellene.

magyarmezogazdasag

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
Pannon Work