-1.8 C
Budapest
2023. december. 5. kedd

A pokolba vezető útnak nevezte az olasz kormány felhívását a cseh miniszterelnök

Dátum:

Megosztás:

Andrej Babiš közölte, hogy Csehország nem fogad be semmiféle migránst, mert nem ez a megoldás, ez szerinte csak tovább nehezíti azt a problémát, amellyel Európa küszködik.

A cseh kormányfő elutasító választ adott Guiseppe Conte miniszterelnök felhívására, aki befogadó országokat keres annak a mintegy 450 migránsnak, akiket Linosa szigeténél vett fel az olasz parti őrség hajója szombaton. Andrej Babiš határozottan kijelentette, nem fogadnak be semmiféle migránst.

A cseh miniszterelnök továbbra is azon az állásponton van, hogy az európai országoknak szuverén módon kell eldönteniük, akarnak-e migránsokat befogadni vagy sem.

A kormányfő a ČTK állami hírügynökségnek adott interjújában úgy fogalmazott, Európának jeleznie kell, hogy az illegális bevándorlás megengedhetetlen, és további emberek befogadása a problémát csak tovább bonyolítja.

Egyértelművé tette, hogy

Csehország semmiféle migránst nem fog befogadni, miután az Európai Tanácsban keresztülvitte az önkéntesség elvét,

amelyhez továbbra is eltökélten ragaszkodik.

„Az emberek befogadása nem megoldás, ellenkezőleg, ez csak tovább nehezíti azt a problémát, amellyel Európa küszködik” – tette hozzá a kormányfő a hírügynökségnek elküldött írásos válaszában.

Babiš azt is közölte, hogy megkapta Giuseppe Conte olasz miniszterelnök levelét, de annak tartalmával nem tud azonosulni.

„Az ilyen hozzáállás pokolba vezető út. Ez csak ösztönzést ad az embercsempészeknek és növeli nyereségüket”

– véli a cseh miniszterelnök. Úgy látja: az Európai Uniónak világos jelzést kell adnia, hogy az illegális migrációnak vége, és hogy az illegális migránsokat azonnal vissza kell küldeni származási országukba.

„Azt kell elérnünk, hogy a migránsok el se induljanak otthonról. Ott van szükség a segítségnyújtásra, Európa határain kívül”

– jegyezte meg Babiš.

Csehország a hétvégén határozottan elhatárolódott azoktól az információktól is, melyek szerint az ENSZ pénteken elfogadta volna a világszervezet globális migrációs csomagját. A cseh külügyminisztérium hangsúlyozta, hogy a most elfogadott szöveg jogilag nem kötelező érvényű, és Csehország csak a jövőben dönt arról, csatlakozik-e hozzá. „Csehország kormánya nem tudja, és nem is fogja semmiféle egyetértését adni az illegális migrációhoz” – olvasható a tárca nyilatkozatában.

Nyitókép: (MTI/EPA/Martin Divisek
Forrás: Infostart.hu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Ítéletidő tombol Németországban – a kifutópályához fagytak a repülőgépek Münchenben

A bajor főváros repterét órákra le kellett zárni a havazás és a fagy miatt. Az X-en megjelent videó kísérő...

Döbbenetes videó arról, hogy mit okozhat az autó tetején szállított fenyőfa

Hogyan szállítsuk a fenyőt, ha autóval mentünk vásárolni és meglehetősen nagy fát választottunk? Videón magyarázzák el. A karácsonyi fenyő...

Életveszély: a világ legpofátlanabb bliccelőjét fotózták le az 1-es villamos hátulján – videó

Nem mindennapi megoldással utazott valaki a budapesti 1-es villamoson. Egy potyautas a jármű hátuljára kapaszkodott fel, és élvezte...

Mi történt? A közönségkedvenc nem tér vissza a Dancing with the Stars leginkább várt produkciójába

Az egyik produkció nem lesz teljes a Dancing with the Stars szombati döntőjében. A korábbi közönségkedvenc nem vesz...