21.6 C
Budapest
2022. július. 5. kedd

A pokolba vezető útnak nevezte az olasz kormány felhívását a cseh miniszterelnök

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Andrej Babiš közölte, hogy Csehország nem fogad be semmiféle migránst, mert nem ez a megoldás, ez szerinte csak tovább nehezíti azt a problémát, amellyel Európa küszködik.

A cseh kormányfő elutasító választ adott Guiseppe Conte miniszterelnök felhívására, aki befogadó országokat keres annak a mintegy 450 migránsnak, akiket Linosa szigeténél vett fel az olasz parti őrség hajója szombaton. Andrej Babiš határozottan kijelentette, nem fogadnak be semmiféle migránst.

A cseh miniszterelnök továbbra is azon az állásponton van, hogy az európai országoknak szuverén módon kell eldönteniük, akarnak-e migránsokat befogadni vagy sem.

A kormányfő a ČTK állami hírügynökségnek adott interjújában úgy fogalmazott, Európának jeleznie kell, hogy az illegális bevándorlás megengedhetetlen, és további emberek befogadása a problémát csak tovább bonyolítja.

Egyértelművé tette, hogy

Csehország semmiféle migránst nem fog befogadni, miután az Európai Tanácsban keresztülvitte az önkéntesség elvét,

amelyhez továbbra is eltökélten ragaszkodik.

„Az emberek befogadása nem megoldás, ellenkezőleg, ez csak tovább nehezíti azt a problémát, amellyel Európa küszködik” – tette hozzá a kormányfő a hírügynökségnek elküldött írásos válaszában.

Babiš azt is közölte, hogy megkapta Giuseppe Conte olasz miniszterelnök levelét, de annak tartalmával nem tud azonosulni.

„Az ilyen hozzáállás pokolba vezető út. Ez csak ösztönzést ad az embercsempészeknek és növeli nyereségüket”

– véli a cseh miniszterelnök. Úgy látja: az Európai Uniónak világos jelzést kell adnia, hogy az illegális migrációnak vége, és hogy az illegális migránsokat azonnal vissza kell küldeni származási országukba.

„Azt kell elérnünk, hogy a migránsok el se induljanak otthonról. Ott van szükség a segítségnyújtásra, Európa határain kívül”

– jegyezte meg Babiš.

Csehország a hétvégén határozottan elhatárolódott azoktól az információktól is, melyek szerint az ENSZ pénteken elfogadta volna a világszervezet globális migrációs csomagját. A cseh külügyminisztérium hangsúlyozta, hogy a most elfogadott szöveg jogilag nem kötelező érvényű, és Csehország csak a jövőben dönt arról, csatlakozik-e hozzá. “Csehország kormánya nem tudja, és nem is fogja semmiféle egyetértését adni az illegális migrációhoz” – olvasható a tárca nyilatkozatában.

Nyitókép: (MTI/EPA/Martin Divisek
Forrás: Infostart.hu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Jakab Péter átköltötte a Tankcsapda slágerét, majd az Országházból üzent: „Ez itt a Parlament, ahová utálok bejönni, mivel tele van sz*r emberrel”..

Jakab Péter ezúttal sem rejtette véka alá a véleményét: kendőzetlenül kitálalt a parlamentben helyet foglaló politikusokról. Jakab Péter ezúttal...

Öt varázslatos magyar kastély, amely újra teljes pompájában várja látogatóit

Ha kirándulnánk és bővítenénk történelmi tudásunkat, érdemes kastélytúrára indulnunk! Hazánk csodálatos kastélyai a Nemzeti Kastélyprogramnak köszönhetően újra teljes...

Az egészséges 7 éves kislány meghal mindössze egy perccel a rutinműtét után: “Semmi baja nem volt”

Az egész világod megváltozik, ha gyereked lesz. Az eddig semmiségnek számító dolgok mindenné válnak, a korábban figyelmen kívül hagyott...

A NAV ezeken a helyeken tart helyszíni ellenőrzéseket a héten

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapjának tájékoztatása szerint az alábbi helyszíneken terveznek ellenőrzéseket a 27. héten. Kiemelt ellenőrzési...
facebook