Hirmagazin.eu
Főoldal » A pedagógusok számíthatnak a Kormányra!
Belföldi hírek

A pedagógusok számíthatnak a Kormányra!

Ma a létbizonytalanság helyett kiszámíthatóság jellemzi az oktatást, a pedagógusok biztosak lehetnek abban, hogy számíthatnak a kormány támogatására – közölte Dunai Mónika csütörtökön a pedagógusok világnapja alkalmából.

A fideszes országgyűlési képviselő újságírók elött elmondta: a jövő generációját, a gyermekeket a pedagógusok nevelik, oktatják, ezért kiemelten foglalkozni kell azzal, hogy ne csak erkölcsileg, hanem anyagilag is megbecsüljék őket. Ezt szolgálja többek között a pedagógus életpálya és az ahhoz kapcsolódó béremelések is.

“Sajnos a pedagógusok helyzete nem volt mindig ilyen” – mutatott rá, megjegyezve: a 2010 előtti időszakban a baloldali kormányok nem becsülték meg a pedagógusokat sem erkölcsileg, sem anyagilag.

Dunai Mónika hangsúlyozta: “a baloldali kormányzás alatt mindig csak kihasználták és átverték a pedagógusokat”.

A baloldal egy teljes havi bért elvett a pedagógusoktól, folyamatosan csökkentették az oktatásra szánt pénzeket, a sorozatos pénzelvonások miatt pedig iskolák százait zárták be, pedagógusok ezreit tették az utcára.

A fideszes politikus egyúttal felhívta a figyelmet, a parlamenti padsorokban most is ott ülnek, akik korábban  megszavazták, hogy elvegyenek egyhavi bért a pedagógusoktól.

Példaként említette a DK-s Gyurcsány Ferencet és Vadai Ágnest, valamint a szocialisták közül Gőgös Zoltánt, Gúr Nándort, Hiller Istvánt. Dunai Mónika szerint a “baloldalon azóta sem változott semmi”, ezért mindegy, hogy most mit ígérget a baloldal a pedagógusoknak, ezek “csak reménytelen helyzetben lévő pártok kétségbeesett ígérgetései”.

Ha az ellenzéken múlna, most sem lenne több pénz oktatásra: nem lenne pedagógusbér-emelés, nem lennének iskolafejlesztések sem – szögezte le, hozzátéve: az ellenzéki pártok Gyurcsány Ferenctől a szocialistákon át a Jobbikig azt sem szavazták meg, hogy jövőre 572 milliárd forinttal többet adjanak az oktatásra, mint amennyi az utolsó szocialista költségvetésben volt.

A Fidesz 2010 óta folyamatosan pótolja az oktatásba a szocialista kormányzatok által kiszivattyúzott pénzeket: a bérek 2013 óta átlagosan 50 százalékkal emelkedtek, az állam felelősséget vállal az iskolák fenntartásáért, tornatermeket, uszodákat építenek – emlékeztetett Dunai Mónika. Több mint félezer településen iskolákat fejlesztenek, új iskolákat építenek – mondta.

Forrás: fidesz.hu

Hasonló hírek

Visszahozták Oroszországból a Magyar Honvédség helikoptereit – Így érkeztek meg a gépek – fotók

Géza

Orbán Viktor: baráti tüzet kaptunk a hátunkba

Edit

Elutasította a betelepítési kvótát a honvédelmi bizottság

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
Betöltés....