-0.3 C
Budapest
2023. február. 5. vasárnap

A nőknek bíróságon kell bevallaniuk, kikkel szexeltek

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Még csak tör­vény­ja­vas­lat, de meg­va­ló­sul­hat sokak rém­álma: kö­zön­ség előtt kell val­la­niuk, kivel volt vi­szo­nyuk…

Törvényjavaslatot nyújtott be a német Igazságügyi Minisztérium a szövetségi parlamentnek. A javaslat kötelezné az anyákat, hogy ha apasági perre kerül a sor, vallják be, kikkel volt szexuális kapcsolatuk a fogantatási időszak alatt.

Az intézkedés nem általános: csak akkor lehetne alkalmazható, amikor a férfi apaként nevelte a gyermeket, de később kiderült, hogy nem ő a vér szerinti apa, és ezért pénzügyi jogorvoslatot kér a bíróságon – írja a BBC.

A nőknek bíróságon kell bevallaniuk, kikkel szexeltek
Akkor kellene vallaniuk, ha nem biztos, hogy ki az apa.

Ha a nő elárulja, ki mással feküdt le a gyermek fogantatásakor, a nem vér szerinti apa könnyebben követelhet tartásdíjat a vér szerinti apától.

Heiko Maas igazságügy-miniszter szerint azért van szükség a törvényre, mert több jogi védelmet akarnak nyújtani azoknak a férfiaknak, akik korábban anyagilag gondoskodtak a gyerekről, pedig nem is ők nemzették, és utólag pénzbeli kompenzációt szeretnének.

A törvényjavaslatot még a szövetségi parlamentnek is meg kell szavaznia, vagyis egyelőre még nem alkalmazzák. Ha megszavazzák, akkor a korábbi gyakorlattal ellentétben az érintett férfiak kétévi tartásdíjat igényelhetnek vissza.

Egy, a British Medical Journal-ban 2005-ben publikált cikk szerint minden huszonötödik gyereket nem a vér szerinti apja nevel, hanem az a férfi, aki csak hiszi, hogy ő a gyermek apja.
Forrás: Ripost

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Visszavágott a Ferencváros a Bietigheimnak, és továbbjutott a BL-ben

Továbbjutott a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportköréből a Ferencváros, miután nagyon fontos találkozón begyűjtötte a két pontot a...

Elütött egy embert a metró, nem járt az M2-es

Deák Ferenc tér és a Déli pályaudvar között a baleset miatt pótlóbusz közlekedett. Az Infostart úgy tudja, hogy a...

Örökre eltűnhet az útlevél az életünkből

A biometrikus azonosításé lehet a jövő a papír alapú útlevelek helyett. A technológia és az adatbiztonság fejlődése révén ma...

41 centimétert billent meg a Balaton – fotók

A viharos szél "halmozta fel" a tó vizét az egyik oldalon. Az Időkép vette észre az Országos Vízjelző Szolgálat adataiban,...