26.7 C
Budapest
2022. július. 7. csütörtök

A Nemzeti Választási Iroda (NVI) adaiból és a külföldi lapok írásaiból is, folyamatosan közlünk! Hirmagazin.eu

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

A szavazók százalékos megoszlása, 18.30-ig. Azóta semmilyen adatot nem közölt az NVI.

A külföldi lapok is foglalkoznak a hazai választással

A rendkívüli részvételi arányt emelik ki helyszíni tudósításaikban a külföldi lapok. A nemzetközi sajtó nagy vonalakban ismertette a legutóbbi felmérések adatait, valamint a legfontosabb kampánytémákat. A cikkekben felhívták a figyelmet, hogy bár a kormánypártokat tartják a legesélyesebbnek a győzelemre, a magas részvétel kiszámíthatatlanná teszi a végeredményt.

A világ legtöbb hírportálján a magyar választás a legfontosabb témák között van. Sok újság, televíziós társaság küldött tudósítót, stábot Budapestre, és jelentkeznek be rendszeresen a fővárosból.

Orbán Viktor Fidesze harmadik egymás utáni ciklusára készül – ezt emeli ki a BBC hírportálján közölt összeállítás. A brit közszolgálati csatorna cikke szerint előzetesen a legtöbben a Fidesz győzelmére számítanak, az írás azonban felhívja a figyelmet a rekordmagas részvételi arányra és a bizonytalan szavazók nagy számára is, ami megjósolhatatlanná teszi a voksolás végkimenetelét.

A rendkívül magas részvételi arányt emeli ki írásában a német Die Welt is. A lap ismerteti, hogy a választást megelőző felmérések a Fideszt tartották a legesélyesebbnek a győzelemre. A Welt szerint a 70 százalék feletti részvétel ugyan kiélezi a versenyt, ám egyelőre nem tudható, hogy az ellenzék képes-e abból profitálni – írják.

A CNN amerikai hírtelevízió szerint Orbán Viktor negyedik kormányfői megbízatására készül. A CNN röviden ismerteti a kormány vitáit Brüsszellel, és beszámol arról is, hogy a kampány központi témája az illegális bevándorlás volt.

Az európai témákkal gyakran foglakozó amerikai hetilap, a Politico hírportálja is helyszíni riportban számolt be a magyarországi választásokról. A lap is a magas részvételi arányt emeli ki, ami nehézzé teszi a végeredmény megjósolását.

Forrás: M1 Híradó

 

Forrás: NVI

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Újra elindult a nyomozás: kihallgatta a rendőrség Babicsek Bernát szüleit, felszakadtak a régi sebek

Solymár – Kedden hallgatta ki újra a rendőrség Babicsek Bernát szüleit, akiket megviselt a vallomástétel, ugyanis újra kellett...

Végre Európában is kapható legálisan Kamagra!

A merevedési problémákkal küzdő férfiak és párjaik jól tudják, hogy számos megbízható forrásból származó lehetőség áll a rendelkezésükre,...

Brit kormányválság – Johnson visszautasítja a lemondását sürgető felszólításokat

A brit miniszterelnök ezeket sorra visszautasította a gazdasági helyzetre és a háborúra hivatkozva. Visszautasította Boris Johnson brit miniszterelnök a...

Ötven évvel ezelőtt már légzsák volt ebben a Mercedesben

Biztosan tudtad, hogy a Mercedes tette elsőként elérhetővé a ma ismert légzsákot a nyolcvanas évek elején az S-osztályhoz,...
facebook