-2.5 C
Budapest
2023. január. 29. vasárnap

A németek nagy többsége nem mer nyíltan beszélni a migránsokról

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Egy friss közvélemény-kutatás szerint a németek egyötöde, vagyis a megkérdezettek 20 százaléka érzi, úgy, hogy a nyilvánosság előtt  bármely témában szabadon kifejezheti a véleményét. A nagy többség szerint a migráció és az iszlám tabutémának számítanak.

A Frankfurter Allgemeine Zeitungban jelent meg az a felmérés, amely egyértelműen azt mutatja, hogy a német társadalom bizonyos kérdéseket abszolút tabuként kezel, és azokról vagy a róluk alkotott véleményükről nem mernek beszélni a nyilvánosság előtt. A reprezentatív felmérésben résztvevők 59 százaléka gondolta úgy, hogy egy baráti körben minden témáról őszintén mernek beszélni. A megkérdezettek 18 százaléka van viszont már csak azon az állásponton, amely úgy véli, hogy ez a nagy nyilvánosság előtt is hasonlóképpen működik. 

A felmérés készítői arra is kíváncsiak voltak, hogy az emberek vajon mely témákról gondolják azt leginkább, hogy csak nagy elővigyázatossággal lehet róla beszélni a nyilvánosság előtt. A többség toronymagasan a menekülteket és az iszlámot jelölte meg tabutémaként. 

Forrás: Ripost

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Avatar: A víz útja – videó

Az Avatar: A víz útja Magyarországon is rekordsiker - írja az orogo.hu Meghaladta a kétmilliárd forintot és ezzel újabb mérföldkövet...

Valentin-napi ötletek – képek

Valentin-napi ötletek, ötletes összeállítások az egyszerűtól a bonyolultig..   Képek: Pinterest Hirmagazin.eu

Tragédia! 40 utas égett halálra – videó

Gyorshajtó sofőr miatt halt meg negyven ember Pakisztánban. Túl gyorsan hajtott, emiatt megcsúszott és egy híd pillérének csapódott a...

Több ezren rekedtek a hó fogságában – videó

Több ezer ember rekedt az autójában a hatalmas hóviharban Romániában. Voltak, akik 14 órán át várták, hogy kimentsék őket...