13.9 C
Budapest
2022. október. 3. hétfő

A német politikusok egymásra “licitálnnak” a “jobbnál jobb” spórolós ötletekért: Az egyik legelvetemültebb ez: fizessen, ha nem akar megfagyni a munkahelyén!

Dátum:

Megosztás:

Frans Timmermans, az Európai Bizottság zöldpolitikáért felelős alelnöke nem cáfolta, hogy létezik olyan javaslat, amely energiadiktatúrát vezetne be az Európai Unióban – közölte a V4NA.

Tiimermans: Az embereknek döntsenek úgy, hogy „kevésbé fűtenek, kutyával alszanak, hogy az melegítse őket, inkább biciklivel mennek, nem autóval, rövidebb ideig zuhanyoznak, a ruháikat kiszellőztetik ahelyett, hogy kimosnák, és ha mégis fáznának, vásároljanak cserépből és teamécsesből készített melegítőt. Lehet, ez is bejön:

Fontos, hogy a macskákat ne engedjék a radiátorhoz bújni, mert ők melegednek és elvonják a hőt a lakásból!

****

Az EB-alelnök találkozóinak és tárgyalásainak listáján szerepel például egy holland szervezet, amely szerint éjszaka elegendő, ha csak 15 fok van a lakásban.

****

Andreas Pinkwart észak-rajna–vesztfáliai liberális gazdasági miniszter az egekbe szökő energiaárak miatt azt javasolja, hogy a munkaadók a fűtési szezon kezdetekor küldjék haza, home office-ba a dolgozóikat, így nem kellene fűteni a vállalatok irodáit, ráadásul a gázfogyasztás is csökkenne – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Pinkwart az ötletét azzal fejeli meg, hogy annak érdekében, hogy a dolgozók otthonában is kevesebb gáz fogyjon, érdemes lenne átállniuk elektromos fűtési rendszerre.

****

Marija Linnhoff, a Független Utazási Irodák Szövetségének elnöke már a nyugdíjasokon spórolna a gázzal. Ő azt szeretné, ha a német nyugdíjasok telente két-három hónapot Törökországban, Mallorcán vagy másutt, meleg éghajlaton töltenének, és így nem a németországi gázfelhasználást növelnék otthonaik fűtésével. Szerinte ha az állam 500 eurós támogatást fizetne ezekért az utazásokért, talán több nyugdíjas élne a lehetőséggel.

Így le tudnák kapcsolni a fűtést a nyugdíjasok az otthonaikban, és több gáz maradna az ipar és a többi polgár számára

– nyilatkozta.

Pinkwart gazdasági miniszter nem találja a kezdeményezést rossz ötletnek, csupán az aggasztja, hogy ha túl sokan hagyják el Németországot télen, akkor nagyon visszaesik a vásárlóerő.

magyarnemzet nyomán

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Indonézia után – a futballtörténet legszörnyűbb stadionkatasztrófái

A hétvégi indonéziai, szurkolók okozta katasztrófa, amely már az eddigi ismeretek szerint is legalább 174 halálos áldozatot követelt,...

Milyen pozitív hatásai lehetnek a kaszinóknak a gazdaságra?

A szerencsejáték egyre nagyobb iparággá válik, és ma már általánosan elfogadott tény, hogy a kaszinók számos szempontot figyelembe...

Kiraboltak egy gyereket Kaposváron

Fiatal felnőtt rabolt ki egy kiskorút Kaposváron. Az ügy adatai alapján az akkor még ismeretlen tettes szeptember 29-én délután...

Orbán Viktor: Épségben át kell vinni a hazát a túlpartra..

Ki kell bírni a próbatételeket és "épségben át kell vinnünk hazánkat a túlsó partra, egymásba kapaszkodva és bízva...