5.2 C
Budapest
2024. április. 17. szerda
HomeFőhírekBelföldi hírekA NATO főtitkára fontos bejelentéseket tett Ukrajnával kapcsolatban - videó

A NATO főtitkára fontos bejelentéseket tett Ukrajnával kapcsolatban – videó

Jens Stoltenberg újabb, jelentős katonai támogatást ígért Ukrajnának és azt, hogy szorosabbra fűzik a védelmi együttműködést.

KYIV, UKRAINE - SEPTEMBER 28: Secretary general of NATO Jens Stoltenberg during meeting with President Volodymyr Zelenskyi on September 28, 2023 in Kyiv, Ukraine. (Photo by Vitalii Nosach/Global Images Ukraine via Getty Images)

Nyitókép: Global Images Ukraine / Getty Images

NATO-tagországok közösen egymillió drónt szállítanak Ukrajnának, jelentette be Jens Stoltenberg. Közölte még, hogy Kanada, Norvégia és Finnország felszereléseket és pótalkatrészeket ad az ukrán légierőhöz hamarosan megérkező F-16-os harci gépekhez, valamint további támogatást nyújt az ország légvédelméhez.

A főtitkár arról is beszámolt, hogy a szövetség húsz tagországa közös aknamentesítő csoportot hozott létre és ezzel ukránok életeit fogják megmenteni. Hangsúlyozta, hogy az Ukrajnának nyújtott összes katonai segély 99 százalékát a NATO adja. Mint mondta, a szövetség támogatása elengedhetetlen ahhoz, hogy az ukránok megvédjék a szabadságukat.

Arra is emlékeztetett Jens Stoltenberg, hogy az orosz invázió kezdete óta az Egyesült Államok már mintegy 75 milliárd dollárnyi katonai, pénzügyi és humanitárius támogatást biztosított, illetve a NATO eddig együttesen több mint 100 milliárd dollárral segítette Kijevet. Az ukránok támogatása jó példája a transzatlanti tehermegosztásnak – hangoztatta a főtitkár. Közölte: a lengyelországi Bydgoszczban közös elemzőközpontot hoznak létre. Ennek célja az, hogy a NATO hasznosíthassa az ukránok harci tapasztalatait, míg ők a nyugati katonai szövetség kiképzési rendszerét használhatják.

Videó

Forrás

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
securiton-tűzvédelem