7.5 C
Budapest
2022. november. 30. szerda

A NATO és az ENSZ a nemzetközi jog durva megsértésével vádolja az orosz elnököt, mert Vlagyimir Putyin elnök hétfőn elismerte a szakadár kelet-ukrajnai területek, a „Donyecki és a Luhanszki Népköztársaság” függetlenségét..

Dátum:

Megosztás:

Az orosz békefenntartók bevonultak a szakadások területeire.

A Kreml kölcsönös együttműködési és barátsági megállapodást kötött az általa elismert Szakadár Népköztársasággal.

Nyugat és az Egyesült Államok is elítélte az orosz lépést. Moszkva döntésére reagálva a világvezetők több szankciót is előkészítettek, valamint az ENSZ BT összehívását is szorgalmazták.

Az ENSZ BT ülésén a tagállamok többsége elítélte Oroszországot.

Vlagyimir Putyin kedden engedélyt kért a parlament felsőházától az orosz hadsereg kelet-ukrajnai bevetésére, amit a képviselők egyhangúlag elfogadtak, így a rendelet azonnal hatályba lépett.

Mindenki ezt olvassa most!

Az orosz elnök a sajtótájékoztatón kiemelte, hogy a minszki megállapodások már semmisek, de ez nem Oroszország hibája; Kijev „ölte meg” azt.

NATO főtitkárának meggyőződése, hogy Oroszország továbbra is teljes körű támadást tervez Ukrajna ellen. Jens Stoltenberg a NATO-Ukrajna Bizottság rendkívüli ülése után arról beszélt, hogy az orosz fellépések aláássák Ukrajna önállóságát, területi egységét és az európai biztonságot, az Ukrajna határain belül és körül kialakult feszültség pedig generációk óta a legkomolyabb konfliktus.

A NATO és az ENSZ a nemzetközi jog durva megsértésével vádolja az orosz elnököt.

Az Európai Unió tagországai válaszul megállapodtak az Oroszország elleni új szankciókról. Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke közölte, hogy a testület a partnereivel egyeztetve mielőbb véglegesíti a megszorító intézkedések csomagját.

Olaf Scholz német kancellár bejelentette, az orosz lépések miatt az Északi Áramlat–2 gázvezeték engedélyeztetése nem mehet tovább.

Joe Biden szerint ez csak az orosz invázió kezdete, Moszkva még több területet akar erőszakkal elvenni Ukrajnától. Az amerikai elnök elnök több jelentős gazdasági szankciót is bejelentett Oroszországgal szemben, ami érinti az orosz államadósságot, valamint több orosz oligarchát is.

Mindenki ezt olvassa most!

Két nagy orosz bankot nevezett meg, a VEB és az Orosz Katonai Bank kereskedelmét blokkolják, vágják el a nemzetközi pénzügyi rendszerektől, illetve az orosz kormányt megfosztják annak lehetőségétől, hogy Nyugatról finanszírozza államadósságát.

Biden: Ha az orosz agresszió folytatódik, további szankciókra számíthat Moszkva

Amíg a nyugati országok szankciókat vezetnek be Oroszország ellen, addig az ukrán gazdaság egy ideje rendesen megsínyli a Kelet-Ukrajnai helyzet eszkalálódását – jelentette Kijevből az Euronews tudósítója, Oleksandra Vakulina.

Már azelőtt, hogy Oroszország döntésével elismerte az úgynevezett Donyecki és Luhanszki Népköztársaság függetlenségét, az ukrán gazdaság havonta 1,7 és 2,6 milliárd eurót veszített, az elnöki iroda tájékoztatása szerint. Ez a pénz a befagyasztott befektetések, a magas infláció és a légi közlekedés zavarainak áldozata lett. Sok légitársaság törölte a járatait Kijevbe, illetve Ukrajna összes repterére.

Donald Trump volt amerikai elnök „zseniálisnak” nevezte Putyin lépését, és az USA déli határainál alkalmazná.

Közben Moszkva megkezdte az orosz diplomaták evakuálását Ukrajnából.

Mindenki ezt olvassa most!

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kedden este bejelentette, hogy szolgálatra hívja a tartalékos katonákat, de hozzátette, hogy ez nem jelent általános mozgósítást.

Románia és Lengyelország több százezer Ukrajnából menekülő befogadására készül.

euronews nyomán

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Műholdfelvételek bizonyítják, nő az orosz erők száma Fehéroroszországban

A csapattelepítések viszont nem Ukrajna északról történő újbóli megtámadásának előkészítésére utalnak. Az amerikai Institute for the Study of War...

Napelemesek veszélyben: akár már 2024-től megszűnhet az éves szaldóelszámolás

A Magyar Közlönyben megjelentek szakági értelmezése szerint mindenkinek megszűnik az éves szaldóelszámolás. Egy hónap telt el azóta, hogy a...

Kiélezett meccsen nyert és jutott tovább az Egyesült Államok

Anglia mellett az Egyesült Államok jutott tovább a katari labdarúgó-világbajnokság B csoportjából, mivel kedden este kiélezett csata végén,...

Kiderült, mikor mutatkozik be a Samsung új csúcsmobilja, a Galaxy S23

A Samsung Galaxy S23 sorozata iránt egyre nagyobb az érdeklődés, mert szokatlan új funkciókat kap a szivárogtatások szerint. Például...