13.3 C
Budapest
2022. október. 1. szombat

A NASA a gyermekekért! Nagyszerű kifestő, nyomtasd ki a képeket és tanulj a gyermekeddel!

Dátum:

Megosztás:

Color Me Mars! Nyomtasd ki ingyenes színező oldalakat a NASA asztrobiológiai programjából! Keresd a következő NASA-kifestőket a Hirmagazinnál!

A műalkotást az Astrobiology Graphic Historiesből adaptálták, és a Perseverance küldetésének pillanatait mutatja be, hogy mintákat gyűjtsön a marsi felszínről a Jezero kráternél.

A fájlok pdf vagy png képként is elérhetőek, keresd majd a cikkben!

Vágd ki a markereidet, festékeidet és zsírkrétáidat, és adj színt a Perseverance utazásához!

NASA’s Mars 2020 mission will perform some spectacular ‘firsts’ on Mars. This image shows the Perseverance rover’s companion, the Ingenuity Mars Helicopter.

A NASA 2020-as Mars-küldetése látványos „elsőket” hajt végre a Marson. Ezen a képen a Perseverance rover társa, az Ingenuity Mars Helicopter látható. Az Ingenuity végrehajtja az első motoros repülést egy másik bolygón. A kitartás maga fogja tárolni a Mars mintáit csövekben (az előtérben látható). Egy jövőbeli Mars-minta-visszaküldési küldetés összegyűjti ezeket a mintákat, és visszaviszi őket a Földre, így az asztrobiológusok először kaphatnak lehetőséget a modern Mars darabjainak közeli vizsgálatára.

Minden kép alatt van PDF és letölthető program. Legyen változatos a gyermeked tanulási lehetősége, de mi felnőttek is sokat tanulhatunk a NASA új promóciójából!

Scientists install science instruments into the body of the Perseverance Mars rover.A tudósok tudományos műszereket telepítenek a Perseverance Mars-járó testébe.

This image shows the Perseverance Mars rover being tested in a ‘clean room’ on Earth.

Ezen a képen a Perseverance Mars-járót egy „tiszta helyiségben” tesztelik a Földön.

NASA’s Perseverance rover is lowered to the surface of Mars using a ‘sky crane.’ This flying platform can gently place a rover down in a specific spot and then fly away.

A NASA Perseverance roverjét egy „égi daru” segítségével engedik le a Mars felszínére. Ez a repülő platform finoman le tudja helyezni a rovert egy adott helyre, majd elrepül.

The Perseverance rover will collect samples of Mars from Jezero crater that will be returned to Earth by a future Mars Sample Return mission so that astrobiologists can study them in detail.

A Perseverance rover a Jezero kráterből gyűjt majd mintákat a Marsról, amelyeket egy jövőbeli Mars Sample Return küldetés küld vissza a Földre, hogy az asztrobiológusok részletesen tanulmányozhassák azokat.

A James Webb űrteleszkóp Töltsön le ingyenes színező oldalakat a NASA asztrobiológiai programjából a James Webb Űrtávcsővel. A műalkotást az Astrobiology Graphic Historiesből adaptálták, és a NASA legújabb, legerősebb űrtávcsövét tartalmazza. A fájlok pdf vagy png képként érhetők el.

None

A NASA James Webb Űrteleszkópja (JWST) egy nagy infravörös teleszkóp 6,5 méteres elsődleges tükörrel. Világszerte csillagászok ezrei fogják használni a JWST-t az Univerzum tanulmányozására, beleértve a Naprendszer evolúcióját és a távoli csillagrendszerek kialakulását, amelyek képesek lehetnek életet fenntartani a Föld-szerű bolygókon.

Látogassa meg a JWST webhelyét még több színező oldalért és egyéb tájékoztató anyagokért:

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Autó égett az M5-ösön, Kecskemét közelében

Kigyulladt egy autó Kecskemét közelében, az M5-ös autópályán. Egy személyautó motortere és műszerfala égett az M5-ös autópálya 93-as és...

Tinik előtt végzett önkielégítést az ismert festőművész – Érthetetlen, miért nem vették őrizetbe B. Tamást (18+)

Hátborzongató, da sajnos, igaz történés: A városszerte ismert hobó festőművészből órák alatt közellenséggé vált B. Tamás Nagykőrösön, ahol...

Egyre nagyobb a baj a Gazprommal: veszélyben az utolsó, Magyarországra tartó gázvezeték is – Megszólalt a külügy..

A Gazprom belengette, hogy leállíthatja az utolsó, Magyarországra tartó gázvezetékét is. A Gazprom belengette hogy leállíthatja az utolsó, Magyarországra...

Úgy néz ki, mégis lesz karácsonyi vásár Budapesten

Elvi hozzájárulását adta a belváros önkormányzata a Vörösmarty téri karácsonyi vásár megrendezésére az Advent Bazilika esemény szervezőinek, miután...