7.1 C
Budapest
2022. december. 6. kedd

A nap kérdése: a nők 40 nyugdíjhoz jogosultsági időnek számítanak-e a gyermekek után járó évek?

Dátum:

Megosztás:

Egy újságcikkben azt olvastam, hogy 2022. január 1-jétől a nők 40 éves korkedvezményes nyugdíjához jogosultsági időnek számít a gyermekek után járó plusz évek, de a nyugdíjfolyósító szerint nem.

Mi igaz ebből? – tette fel olvasónk a kérdést, Winkler Róbert nyugdíjszakértő válaszolt.

Az anya ténylegesen megszerzett szolgálati idejét annyiszor 365 nappal kell növelni, ahány gyermeke született 1968. január 1-je előtt. Az ily módon szerzett többlet szolgálati időt azonban nem lehet a nők kedvezményes nyugdíjazása szempontjából jogosultsági időként figyelembe venni. Az 1967. után született gyermekekre tekintettel többlet-szolgálatiidő nem jár, tehát ilyen jogcímen sem a nyugdíjra jogosító szolgálati idő, sem a nők kedvezményes nyugdíjazására jogosító idő sem növelhető.

A legfrissebb hírek itt!

Gyermekneveléssel szerzett jogosultsági időnek kell tekinteni viszont a kifejezetten gyermeknevelésre tekintettel járó pénzellátásokban, azaz a gyermekgondozási díjban (gyed), a gyermekgondozást segítő ellátásban (korábbi nevén gyermekgondozási segélyben, azaz gyesben) és a gyermeknevelési támogatásban (gyet), a csecsemőgondozási díjjal (azaz cseddel, valamint annak elődjével, a terhességi-gyermekágyi segéllyel, azaz tgyással) vagy örökbefogadói díjjal töltött idővel szerzett szolgálati időt.

Nyitókép: Boldogulj Győrben

adozona

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Itt a döntés: Timi nyerte el Árpa Attila szívét! A Nagy Ő miatt akár gyereket is vállalna a műsor győztese

Három hét után meghozta a végső döntést Árpa Attila. A Nagy Ő hétfői, utolsó adásban már csak két hölgy...

Figyelem! Lőfegyver lehet a TOP-listás körözött személynél! – Ne próbáljátok meg feltartóztatni, hívjátok bármelyik rendőri számot!

Hazai-, európai- és nemzetközi elfogatóparancs van érvényben a nagyon veszélyes rabló, Sütő Ferenc ellen. Forrás és nyitókép: police.hu Hirmagazin.eu

Vlagyimir Putyin kitiltotta az orosz médiából az „LMBT-propagandát”

Vlagyimir Putyin orosz elnök aláírta azt a törvénymódosítás-csomagot, amely megtiltja az a médiában az LMBT-aktivistáknak a nemi átalakítással...

Hétfő esti szamba – Brazília fesztivált rendezett Dél-korea ellen

Brazília már fél óra után eldöntötte a mérkőzést Dél-Korea ellen. A Selecao ellenfele a negyedöntőben Horvátország lesz péntek...