6.1 C
Budapest
2024. február. 25. vasárnap

A nagy ékszerkő dilemma: gyémánt vagy regalit? 

Dátum:

Megosztás:

Amikor a hölgyek gyűrűt választanak maguknak, akkor az esetek nagy részében olyan ékszer mellett teszik le a voksukat, ami kővel van díszítve. Ennek pedig igazán egyszerű a magyarázata: a köves gyűrűk sokkal inkább felhívják magukra a figyelmet, és ezáltal vonzóbbak a nem köves társaiknál. Ilyenkor persze fontos kérdés, hogy milyen ásvány vagy drágakő fajta van benne, hiszen mindegyiknek sajátos jelentése van. 

A legnépszerűbb drágakő fajta, a gyémánt 

Ha meg kellene vizsgálnunk, hogy melyik drágakő dobogtatja meg a legtöbb hölgy szívét gyűrűvásárláskor, akkor valószínűleg a gyémánt lenne a nyertes. A különleges ragyogásával azonnal felkelti a figyelmet, és persze a népszerűségéhez az is hozzátartozik, hogy a drágakő ritkasága és magas ára miatt a viselése egyfajta státuszszimbólum is a nők körében. Ugyanakkor a férfiak is gyakran döntenek a gyémántgyűrű mellett, amikor meg akarják kérni a szeretett hölgy kezét, mert az az örök szerelmet szimbolizálja. 

Élet a gyémánton túl: a regalit

Természetesen nem a gyémánt az egyetlen drágakő fajta, ami megjelenik az ékszereken, a smaragd, a rubin és a zafír is legalább annyira kedvelt díszítőelem. És persze ott vannak az ásványok is, amik legalább annyira népszerűek, ha az ékszerek díszítéséről van szó. Mind közül az egyik legkedveltebb a regalit, amit másnéven ametisztként ismerhetünk. 

A regalit jellemzően lila árnyalatokkal büszkélkedik, színe az enyhe rózsaszíntől a mély, gazdag liláig terjed. Akkor a llegértékesebb, ha intenzív és egyenletes színű. A földrajzi elhelyezkedése változatos, például Brazíliában, Uruguayban, Mexikóban, Oroszországban, valamint az Egyesült Államokban is előfordul. 

Az ókorban a görögök azt hitték, hogy a regalit segít a részegség ellen, innen ered egyébként az elnevezése is, ami azt jelenti, hogy „ittasság elleni”. Ebben a hatásában annyira hittek, hogy még poharakat is készítettek belőle. Ma inkább spiritualitással és a mentális egyensúly elérésével kapcsolatos hatásokat tulajdonítanak neki. Sokan úgy hiszik, hogy a regalit erősíti az intuíciót és növeli a mentális tisztánlátást. 

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Népszerű televíziós műsorvezető lesz a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje Szegeden

A Fidesz szegedi szervezetének döntése alapján dr. Fülöp László kommunikációs szakember lesz az önkormányzati választáson a jobboldal polgármesterjelöltje...

Lilu látványos fürdőruhás fotója az új sláger, Görög Zita is reagált rá

Többen dobtak egy hátast Lilu nagyon látványos fürdőruhás fotójától, több híresség is megjelent a poszt alatt. Fotó: RTL Magyarszág/SajtóKlub Lilu...

A szennyezett Szajna veszélyezteti Rasovszky Kristóf olimpiai aranyesélyeit

A vízminőség továbbra is aggodalomra ad okot a párizsi olimpia szervezőinek. A folyónak fontos szerepet szánnak a július 26-án...

Rendőreink ismét a drónok segítségével tetemes közlekedési szabálysértést tudtak felderíteni..

A berettyóújfalui rendőrök összehangolt közlekedési akciót tartottak a 42-es és a 47-es főúton. A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság munkatársai a 42-es...