1.1 C
Budapest
2023. december. 4. hétfő

A móri mészáros újabb balhéja a börtönben: lebukott Weiszdorn, két hétre elkülönítik, azaz fogdára kerül..

Dátum:

Megosztás:

A legszigorúbb szankciót azért alkalmazták vele szemben, mert cellájában – melyet egy másik rabbal oszt meg – elrejtve egy mobiltelefont találtak az őrök.

Weiszdornban volt annyi betyárbecsület, hogy egyetlen pillanatig sem próbálta társára fogni a súlyos szabálysértést, azonnal bevállalta, hogy övé a készülék.

Mindenki ezt olvassa most!

Ez azonban nem segített azon, hogy 14 napra fogdára kerüljön. Bár ez nem mentség, úgy tudjuk: azért kellett neki a telefon, mert többet akart beszélni szeretteivel, mint amennyi a hivatalos készüléken lehetséges. A raboknak ugyanis a börtöntől kapott készülékük, de azon limitálva van, hogy kit és mennyi ideig hívhatnak. Weiszdorn sosem tagadta: a tanuláson kívül az ad neki erőt, a több évtizedes büntetése letöltéséhez, hogy a családja (szülei és a gyermekei) kitart mellette.

Weiszdorn Róbert balhét balhéra halmoz az elmúlt hetekben, tetteiért most két hét sötétzárkát kapott. /Fotó: Zsolnai Péter

Weiszdorn Róbert balhét balhéra halmoz az elmúlt hetekben, tetteiért most két hét sötétzárkát kapott. /Fotó: Zsolnai Péter

Budapest – Tizennégy évig mintarabnak számított, most balhét balhéra halmoz a móri mészáros. Weiszdorn Róbert most olyan messzire ment, hogy két hét sötétzárkát kapott.
– Idáig tényleg semmi gond nem volt Róberttel, most pedig rövid tanulási időn belül kétszer is nagyot hibázott. Először a járvány miatti szigorú szabályok ellen lázadt fel, most pedig jött a tiltott telefon ügy. Az elsőért még csak szóbeli megrovást kapott, most azonban már nem úszta meg ennyivel. Biztos vagyok benne, hogy itt a rossz szériának vége szakad és újra mintarabként viselkedik majd a védencem – mondta el lapunknak Weiszdorn ügyvédje, dr. Lichy József.

Weiszdorn 14 éve ül  /Fotó: Zsolnai PéterWeiszdorn 14 éve ül /Fotó: Zsolnai Péter

Fogdán lenni nem a legvidámabb időtöltés, az ablak nélküli szűk helyiségben, igen lassan peregnek az órák. Televízió nincs és telefonálni is csak az ügyvéddel szabad.

Az egyetlen szórakozás az olvasás, de ez is igen behatárolt: egyedül a Bibliát szabad forgatni.

Weiszdorn németül olvasta a szentírást, így is fejlesztve a tudását, hiszen nyelvvizsgára készül. Az elmúlt években sem tétlenkedett tanulás terén, elvégezte a teológiai főiskolát.

Mindenki ezt olvassa most!

Mint ismeretes: a magyar kriminalisztika legbrutálisabb rablógyilkossága kötődik Róbert nevéhez. Társával, az azóta elhunyt, Nagy Lászlóval nyolc emberrel végeztek a móri bankfiókban. Öt évig sikeresen bujkáltak a rendőrség elől, végül azonban egy amatőr régész segítségével a hatóságok a nyomukra bukkantak. A két tatabányai férfi közül a bíróság végül csak Weiszdornt tudta elítélni (legkevesebb 40 évet kell börtönben töltenie), mert társa, Nagy László a cellájában öngyilkos lett.

blikk

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Ítéletidő tombol Németországban – a kifutópályához fagytak a repülőgépek Münchenben

A bajor főváros repterét órákra le kellett zárni a havazás és a fagy miatt. Az X-en megjelent videó kísérő...

Döbbenetes videó arról, hogy mit okozhat az autó tetején szállított fenyőfa

Hogyan szállítsuk a fenyőt, ha autóval mentünk vásárolni és meglehetősen nagy fát választottunk? Videón magyarázzák el. A karácsonyi fenyő...

Életveszély: a világ legpofátlanabb bliccelőjét fotózták le az 1-es villamos hátulján – videó

Nem mindennapi megoldással utazott valaki a budapesti 1-es villamoson. Egy potyautas a jármű hátuljára kapaszkodott fel, és élvezte...

Mi történt? A közönségkedvenc nem tér vissza a Dancing with the Stars leginkább várt produkciójába

Az egyik produkció nem lesz teljes a Dancing with the Stars szombati döntőjében. A korábbi közönségkedvenc nem vesz...