26.1 C
Budapest
2022. augusztus. 12. péntek

A Momentum szerint nincs szükség veszélyhelyzetre

Dátum:

Megosztás:

Gelencsér Ferenc szerint nincs az emberek legnagyobb problémái között a háború, az extraprofitadót pedig nem kellett volna kivetni. Fónagy János államtitkár emlékeztetett, az érintett nagyvállalatok helyzetéből fakad az előny, amit megadóztatnak, az így befolyt összeget pedig közösségi célokra fordítják.

– A Fidesz és a KDNP megtévesztette a választókat – kezdte mai napirend előtti felszólalását Gelencsér Ferenc. A Momentum országgyűlési képviselője szerint a kormánypártok azt próbálták bebizonyítani, hogy kétszer kettő az hattal egyenlő. Szavai szerint az extraprofitadót is így vetették ki, és ezt a cégek úgyis a fogyasztókra fogják terhelni, megtette már a Ryanair és Gelencsér szerint a WizzAir is.

Szerinte erre számítani kellett volna, és emiatt hibás az extraprofitadó koncepciója. Felszólalásában a momentumos politikus továbbá azzal vádolta a kormánypártokat, hogy szegénységbe taszítják a középosztályt, pedig az ő vállukon nyugszik az ország, őket kellene támogatni. Ennek alátámasztásául Gelencsér Ferenc azt hozta fel, hogy szerinte a költségvetés nem számol érdemi béremeléssel a közszférában.

Ahogy fogalmazott, a költségvetés egy rossz orvosság, a mellékhatásai többet fognak ártani az országnak, mint a gyógyhatásai.

– A magyar emberek legnagyobb problémája ma a létbizonytalanság, nem a háború és nem a menekülthelyzet – jelentette ki némileg váratlanul hozzászólása végén a Momentum politikusa, aki szerint

nincs szükség veszélyhelyzetre, a magyar emberek pénzét iskolákra, kórházakra kellene költeni.

– Sem a múlttal, sem a jelennel nincs tisztában Gelencsér Ferenc – hívta fel a figyelmet válaszában a kormány államtitkára.

Fónagy János emlékeztetett; az elmúlt tíz évben az ország viszonylag nehéz világgazdasági körülmények között kilábalt abból a válságból, amibe kerültünk. – Fejlődő pályára álltunk, a világ nyugalomban volt – magyarázta az államtitkár, aki szerint

ezt a fejlődést három évvel ezelőtt megakasztotta a világjárvány, majd az orosz–ukrán háború, ami érinti a világot, megrázza Európát és befolyásolja a magyar helyzetet, biztonsági és energiapiaci szempontból.

– Elhúzódó háborús helyzetben vagyunk, rendkívüli időket élünk – tette világossá Fónagy János.

Az államtitkár szavai szerint a magyar kormány biztosítani kívánja a munkahelyeket, a családok békéjét, megélhetését, a nyugdíjak reálértékét, és a rezsicsökkentés védelmét.

Mindehhez rendkívüli intézkedések is kellenek, az extraprofitadóval azokat célozzák, akik ebből a helyzetből profitáltak. – Az extraprofitadó nem a normál üzleti haszon elvonására irányul, és nem az extraprofit egészét vonja el – világított rá Fónagy János.

Szerinte az érintett nagyvállalatok helyzetéből fakad az előny, amit megadóztatnak, az így befolyt összeget pedig közösségi célokra fordítják.

Borítókép: Gelencsér Ferenc, a Momentum képviselője napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. május 23-án (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

magyarnemzet

Hirmagazin.eu

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

„Úgy izgulok, mint a legelső Sziget-fellépésünkön” – Balázs Klári és Korda Gyuri bácsi visszatértek: óriási bulit csaptak a Szigeten! – videó

A Sziget Fesztivál első napján minden kétséget kizáróan voltak nagyobb világsztárok, mint Korda György és Balázs Klári. De abban teljesen biztos videós...

Zivzivadze duplázott, idegenben is nyert a Fehérvár

A Mol Fehérvár FC az Európa-konferencialigában, a selejtező 3. fordulójának visszavágóján is legyőzte a moldovai Petrocubot, ezúttal 2–1-re,...

Falusi Mariann trágárkodik, Hernádi Judit süketet játszik, Havas Henrik makog, Nagy Bandó mocskolódik – videó

Kikészült a Jobbik miatt a Heti Hetes – derült ki Bohár Dániel videójából, aki felhívta a balos művészeket,...
facebook