1 C
Budapest
2023. február. 6. hétfő

A módszer, ami megkönnyíti a nagy mennyiségű információ megtanulását

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Paul R. Scheele, a villámolvasási módszer kidolgozója szerint könnyű nagy mennyiségű információt viszonylag rövid idő alatt maradandó módon elsajátítani.

A tanulás meggyorsítására kidolgozott módszere az emberi elme természetes működésének logikáját követi, az egésztől halad a részletek megismerése felé.

A villámolvasással könnyű nagy mennyiségű információt viszonylag rövid idő alatt maradandó módon elsajátítani – hangzott el az M1 Életkor című műsorában. A módszer kiállta az idők próbáját, hiszen az elmúlt 15 évben Lantos Mihály tanulásmódszertani szakértő diákok és tanulni vágyók ezreinek tanította meg a villámolvasást.

A villámolvasás

Ahhoz, hogy megértsük a villámolvasás természetét, érdemes átgondolni, hogy hány olyan dolog van a világban, amit fokozatosan, felülről lefelé, soronként haladva fedezünk fel – mondta Lantos Mihály. Hozzátette, csak a hagyományos olvasáskor használja ezt a módszert.Paul R. Scheele a tanulás meggyorsítására kidolgozott módszere az emberi elme természetes működésének logikáját követi,

az egésztől halad a részletek megismerése felé.

Kiemelte, a villámolvasás eszköze a teljes elmés tanulás: a racionális bal agyfélteke megérti és feldolgozza az információt, a játékos jobb agyfélteke elraktározza, hogy később előhívható, felhasználható legyen. A módszer technikája pedig, bár rendhagyó, végtelenül egyszerű.

A villámolvasás lépései

Először meghatározzuk a célunkat, hogy mit szeretnénk elérni. A következő lépésben ismerkedünk a tartalommal. A villámolvasás tulajdonképpen nem más, mint az információk rövid időn belüli elraktározása a tudatalatti memóriatárunkba – mondta a tanulásmódszertani szakértő. Felhívta a figyelmet arra, hogy a villámolvasással megszerzett információ

passzív tudásként fog elraktározódni.

Az elménk sokkal gyorsabban reagál azokra az információkra, amelyek a periférikus látómezőben vannak. Ezt használja ki a villámolvasás, amelynek során egy kiválasztott, állandó pontra fókuszálunk, és így a könyvet a periférikus látómezőnkbe helyezzük és úgy lapozzuk át.

A negyedik, befejező lépés az aktiválás lesz, az a technika, amivel a megfogalmazott céljainknak megfelelő információkat előhúzzuk a tudatalatti memóriatárból.

Ha céljai vannak az embernek, meg is tervezi a cél felé vezető utat, azt végigjárja, és ebben az útban megtalálja azt az élményt, hogy lépésről lépésre mindig egy picit gazdagabb lett, mindig egy picivel előrébb jutott a célja megvalósítása felé, akkor az egy boldog ember” – mondta Lantos Mihály.

A villámolvasás tulajdonképpen egy kreatív játék, egy jó kis utazás az elménk minden egyes zegzugába – tette hozzá –, kreativitásunkat használjuk arra, hogy az az út, amit a cél felé megteszünk, mindig élményekkel teli és boldog legyen.

A címlapfotó illusztráció: MTI/Ujvári Sándor

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Hamburgert csinált áldozataiból, majd eladta idegeneknek (18+)

Az elmúlt évtizedek egyik legborzalmasabb bűnügyének története a következő: Joseph Roy Metheny 1955. március 2-án született az amerikai Baltimore-ban....

Kína: Meteorológiai kutatásokat végzett az amerikai légtérbe tévedt léggömb

Meteorológiai kutatásokat végzett az amerikai légtérbe tévedt kínai léggömb, amely azért tévedt ilyen messze a tervezett útvonalától, mert...

Lelőtték az amerikai légtérben felfedezett kínai hírszerző léggömböt

Az amerikai haderő szombaton megsemmisítette az Egyesült Államok légterében a hét közepén felfedezett kínai léggömböt, amely az amerikai...

Eddig is rovarokat ettünk, legfeljebb nem tudtunk róla

Hatalmas felhördüléssel fogadta a hazai közvélemény az Európai Bizottság két januári döntését, melyek értelmében a gyártók az EU-ban...