12.8 C
Budapest
2024. április. 17. szerda
HomeFőhírekGazdaságA MKB SZÉP kártya lekérdezés lehetőségei..

A MKB SZÉP kártya lekérdezés lehetőségei..

A MKB SZÉP kártya lekérdezés lehetőségei

Ahogyan a többi SZÉP kártya kibocsájtó pénzintézet esetében is, az MKB SZÉP kártya lekérdezésnek is többféle módja is van. Online és telefonos lehetőségek állnak a rendelkezésünkre. Mint, ahogy minden más SZÉP kártya esetében is, az első aktiválás fontos lépés, hogy használni tudjuk a kártyánkat, és le tudjuk kérdezni az egyenlegünket a továbbiakban. Az aktiválást a kártya kézhez vételekor érdemes megtenni, hogy ne fizetéskor szembesüljünk vele, hogy ez a lépés kimaradt, mert az rendkívül kellemetlen tud lenni.

Az OTP SZÉP kártya esetében csak telefonos aktiválásra van lehetőség, a K&H SZÉP kártyát csak az online felületen keresztül tudjuk aktiválni, az MKB SZÉP kártya esetében viszont mindkét lehetőség a rendelkezésünkre áll. Megtehetjük, hogy hívjuk a Kártyaközpont vezetékes vagy mobiltelefonos számait, amit minden nap 8 és 20 óra között tehetünk meg, de online módon a MKB Széchenyi Pihenőkártya honlap Kártyaaktiválás és Egyenleglekérdezés menüpontjában is van erre lehetőségünk.

Milyen adatok kellenek az online felületre történő belépéshez?

Ahhoz, hogy az online felületünkre be tudjunk lépni, a következőkre lesz szükségünk. Egyrészt az egyedi azonosítónkra, ami a K&H vagy az OTP Bank esetén nem azonos a SZÉP kártyánk számával. Ez egy nyolc számjegyű azonosító, amit a kártya érkezésekor a tájékoztatón találunk. Másrészt jelszóra is szükségünk lesz, ami az alapbeállításkor megegyezik a születési dátumunkkal, pontok nélkül, ÉÉÉÉHHNN formátumban, egyben. Ezt az első belépés után célszerű megváltoztatni, hiszen aki tudja mikor születtünk, és még az azonosítónkat is megszerzi, könnyen bejut a webes felületünkre.

Az azonosítót és a jelszót fogjuk használni a SZÉP kártyánk lekérdezéséhez, de az első használatkor, az kártyaaktiváláshoz is. Az alapvető biztonsági szabályokat itt is be kell tartani, lehetőleg ne használjunk nyilvános gép, ne mentsük el a belépési adatainkat, és a belépéshez szükséges jelszót és azonosítót ne tartsuk az irataink mellett, lehetőleg egymás mellett sem. Ezeket betartva, kicsi rá az esély, hogy bárki be tudna jutni a webes felületünkre.

SZÉP kártya lekérdezés fizetés közben

Létezik még egy harmadik lehetőség is arra, hogy a SZÉP kártya lekérdezést megtehessük. Ez pedig nem más, mint a fizetéskor történő bizonylat ellenőrzése. Ugyanis, ha POS terminálon keresztül történik a fizetés, a kinyomtatott fizetési bizonylaton feltüntetésre kerül annak az alszámlának a jelenlegi egyenlege, amelyikről a fizetés történik. A többi alszámláról nem jelenik meg információ, de az adott alszámláról így is tájékozódhatunk. Célszerű ezeket a fizetési bizonylatokat eltenni, vagy megsemmisíteni.

A MBK SZÉP kártya esetében ez a három lehetőség áll a rendelkezésünkre, hogy a SZÉP kártya egyenlegünket nyomon követhessük. Mobil applikáció jelenleg csak az OTP SZÉP kártya esetében érhető el, ám nem kizárt, hogy ez a jövőben változni fog. Addig azonban az online MKB SZÉP kártya felületet, illetve a telefonos lehetőséget használhatjuk a SZÉP kártya lekérdezéshez, de így is pontosan tudni fogjuk, mikor, melyik számlánkon mekkora összeg áll a rendelkezésünkre.

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
Pannon Work