23.3 C
Budapest
2022. július. 5. kedd

A mínuszok sem állítják meg a bevándorlókat a Balkánon

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

forrás: M1 Híradó

Hiába köszöntött be a tél, a migránsok továbbra is úton vannak Európa belseje felé. Jelenleg mintegy 1700-an várnak Szerbiában arra, hogy továbbinduljanak: csak Belgrádba átlagosan 70 újabb bevándorló érkezik naponta, de egyre többen vannak Görögországban is.

A török partoknál hetente százak próbálnak átjutni Görögországba: a parti őrség ugyan sok migránst feltartóztat, de akinek mégis sikerül átérnie a görög oldalra, az rögtön folytatja útját a kontinens belsejébe – számolt be az M1 kora reggeli Híradója.

A törökök és az EU közti megállapodás tehát – egyelőre – működik, a török hatóságok akadályozzák az átkeléseket, ám ennek ellenére, a téli időjárás mellett is nő a Görögországba érkező illegális migránsok száma.

Szerbiában is egyre többen vannak

A hideg ellenére napi 50-70 migráns érkezik Belgrádba, elsősorban Bulgária felől, kedden reggel már mintegy 1700-an voltak. Innen is folyamatosan indulnak tovább; a magyar határon való illegális átkelést egymás között „gamingnek”, azaz szerencsejátéknak nevezik. A módszer lényege, hogy egyszerre több kisebb csoport indul el, és az egyiknek az a dolga, hogy magára vonja a határvédők figyelmét.

A mínuszok sem állítják meg a bevándorlókat a Balkánon

Szerbia és és az uniós országok számára könnyebbséget jelenthet, hogy az Európai Bizottság múlt heti javaslata szerint jövő március közepétől Görögországra is alkalmaznák a dublini egyezmény előírásait, vagyis azt, hogy az érkező migránsokat oda kell majd visszaküldeni, ahol először Európa területére léptek.

Bajba kerülhet Görögország

Görögország számára a dublini egyezmény betartatása – szakértők szerint is – meglehetősen nagy teher lenne. A görög vezetők most Európában lobbiznak azért, hogy mégse küldjék vissza hozzájuk a migránsokat.

A hírek szerint arra készülnek az unió illetékesei, hogy ha elbukna a Törökországgal kötött menekültügyi egyezmény, akkor a közös európai határőrizeti szerv is segítené a görög hatóságok munkáját.

 

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Hamarosan otthon hagyhatod a forgalmit és a jogosítványodat

A rendőr most még mérlegelhet ha otthon hagyod a menetokmányaidat és ha a bírság mellett dönt, öttől ötvenezer...

Egy 92 éves férfit kidobnak a bankból, de egy rendőr kézen fogva kíséri vissza – videó

Amikor egy idősebb férfit elutasítottak a bankban, feldúlt volt, és nem tudta, hogy mitévő legyen. Nem sokkal később...

Elhunyt Járosi Tamás, a Malackrumpli tulajdonosa.. 47 éves volt.. Isten nyugosztalja!

Tragikus hirtelenséggel elhunyt a Balaton Gasztroforradalmára, Jánosi Tamás.. A Malackrumpli Bisztró 2013 nyarán nyitott meg a Biobalaton termelői piac...

Szellemek a házban, ufók rabolták el, átjár a falon az erőszakoló: döbbenetes segélyhívások érkeznek a rendőrségre

A rendőrség ügyeleteire rendszeresen érkeznek bejelentések telefonon vagy személyesen "nagyon különleges" esetekről. Volt akit UFO-k raboltak el, máshoz...
facebook