14.4 C
Budapest
2022. május. 24. kedd

A migránsválság szülte ezt az ötletet

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

forrás: hirado.hu

Házhoz mennek az adományokért, így nagyobb embertömeget mozgat meg a jótékonykodás.

Az Adománytaxi ötlete még a nyáron született – mesélte a kezdeményezés megálmodója, Horn Tamás a hirado.hu-nak. „Embertömegeket mozgatott meg a migránshelyzet és özönlöttek a felajánlások. Arra gondoltam mennyi adomány ragadhatott bent a rendszerben attól, hogy az emberek nem érnek rá, vagy valamiért nem motiváltak annyira, hogy elvigyék leadni a segélynek szánt holmikat.”

A migránsválság szülte ezt az ötletet
Fotó: Van Helyed Alapítvány
Ezt az elgondolást kihasználva indult el decemberben az Adománytaxi, amivel már kimozdulás nélkül is megoldott a szállítás. Ez ugyanis egy olyan gyors és hatékony közösségi kezdeményezés, amely házhoz megy. Az adományozó anélkül jótékonykodhat, hogy megmozdulna – hangsúlyozta Horn Tamás.

Nagyobb embertömeget képes tehát aktivizálni. Olyanok is adakoznak így, akik egyébként nem feltétlenül vennének részt karitatív tevékenységben, másrészt megoldást jelent az örök problémára, hogy hova tegyük-adjuk-vigyük a megunt, felesleges, nem használt ruhákat, háztartási felszerelést – tette hozzá.

A rendszer nem igényel túl sok embert, nagyjából 3-4 önkéntessel működik. December végén indult útnak az első begyűjtő körút, amelynek során 30 címről két kisbusznyi adományt szedtek össze, amit az ózdi Van Helyed és Rés Alapítványnak, valamint a Narancsliget Adományközpontnak ajánlottak fel.

A második út során összegyűjtött adományok pedig Sajókazára kerültek a Dr. Ámbédkár Gimnáziumba.

Február utolsó vasárnapjára már közel 70 kérés érkezett a csoporthoz, kettő-három fut be átlagosan naponta. Szerencsére van, aki nem adományt, hanem kisbuszt vagy autót ajánl fel a szállításhoz – mondta az ötletgazda.

Az Adománytaxi csak és kizárólag minden hónap utolsó vasárnapján működik, mikor is körbejárja az adományozók címeit. A címeket a kezdeményezés közösségi média oldalán lehet leadni, a megadott napon pedig otthon kell lenni és várni az önkénteseket. Az adományokat egy raktárba szállítják, ahonnan szelektálás után különböző szervezetekhez viszik. Nem csak felajánlás, de sok megkeresés is érkezik az oldalra.

Fuvart egyelőre kizárólag Budapesten kérhetnek az ajándékozók. Horn Tamás szerint a fővárosban van a legtöbb és kimeríthetetlen adományforrás. Eddig jók a tapasztalatok: jó minőségű, válogatott, hajtogatott ruhát, könnyen szállítható háztartási felszerelést és játékok küldtek a jótékonykodók. Élelmiszert majd áprilisban, egy külön napon várnak a szervezők.

 

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Breaking! Amerika kimutatta a “foga fehérjét”! Konkrétan beavatkozik az orosz-ukrán háborúba, csapatokat küld Ukrajnába!.. – Szólj hozzá!

Terv a tervekhez: A katonai alakultok, amerikai speciális egységek (nem kis számban) az Egyesült Államok újra megnyitott nagykövetségét...

Nyár közepére akár a 800 forintot is elérheti a kenyér ára

Brutális drágulás várható, miután a gabora ára megduplázott az ukrán-orosz háború miatt. Az orosz-ukrán háború miatt jelenleg 15-20 millió...

Zelenszkij olyan utasítást adott ki a világnak, amit eddig még senki nem mert megtenni! Az USA és az EU foglalja le minden olyan országnak...

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök egy globális tervet szorgalmaz az országa háború utáni újjáépítésének támogatására. Továbbá arra kérte a nemzetközi...

Tóth Gabi szerint az anyukák nyolcvan százaléka nyomkodja a telefonját.. – Szólj hozzá!

Tóth Gabi szerint játszótéri anyukák többsége nem figyel a gyerekére Tóth Gabi elszomorodva tapasztalja, hogy a játszótéren a szülők...