Hirmagazin.eu
Főoldal » A migránsok nem tudják, merre menjenek
Belföldi hírek

A migránsok nem tudják, merre menjenek

forrás: hirado.hu

Mióta egy hete életbe lépett a jogi határzár, jelentősen lecsökkent az illegális bevándorlók száma a déli határon. Ezzel egy időben megnőtt a próbálkozás a horvát és a román szakaszokon. Ezeken a részeken egyelőre nincs kerítés, de a román és a horvát hatóságok is szigorúan őrzik határaikat, így a migránsok azt mondják bajban vannak, nem tudják merre menjenek. A külgazdasági és külügyminiszter arról beszélt az M1 csatornán, hogy több tízmillió ember van a szomszédságunkban, akik bármikor elindulhatnak Európa felé.

A tehervagonok mellett pihennek a migránsok a szerb-horvát határ közelében Sidnél. Többen közülük azokban megbújva próbálnak átjutni a szomszédos Horvátországba, de vannak olyanok is, akik gyalog indulnak el. A szerémségi várostól ugyanis mindössze 5 kilométerre van a szerb-horvát határ.

Jelenleg Szerbiában mintegy 9 ezer migráns torlódik. Az utánpótlás leginkább Macedónia és Bulgária felől érkezik. A korábbi 200 helyett azonban jelenleg naponta már sokkal kevesebben, mindössze 20-an érkeznek. Ez a csökkenés annak is köszönhető, hogy a szerb hatóságok megerősítették a határvédelmet.

2000 rendőr és katona védi a mintegy 550 km-eres határszakaszt. Köztük vannak magyar, szlovén, cseh és osztrák rendőrök is. Két hete három külön csapat is létrejött, akik az embercsempész útvonalak felszámolásáért felelősek – mondta a szerb honvédelmi minisztérium szóvivője, Jovan Krivokapić.

Már nem Magyarország az irány

Közben az elmúlt napok tapasztalataiból az látszik, hogy a migránsok többsége már nem Magyarország felé indul. Belgrádban több tucatnyi olyan migráns pakolta hátizsákjait, akik már Horvátország felé próbálkoznak.

A magyar-román határon közben az elmúlt napokban több tucat migránst állítottak meg a hatóságok. Itt kerítés egyelőre nincs, de a nyomvonalát már tavaly kijelölték. A román határ közelében élők azt mondják, mostanában nagyobb a mozgás ezen a szakaszon, ami egyre jobban nyugtalanítja őket.

Több 10 millió ember indulhat el Európa felé

Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter elmondta, ha a balkáni útvonalon indul meg a migráció, akkor Macedónia azzal találhatja magát szemben – hogyha továbbra se sikerül stabil megoldást találni a külső beavatkozás miatt előállt instabilitásra -, akkor nem fogják tudni meghosszabbítani azt a rendkívüli helyzetet a határaikon, amelynek nyomán határvédelemre bevethető a hadsereg – mondta el Szijjártó Péter.

Hogyha ez nem történik meg, akkor viszont Magyarország könnyen abban a helyzetben találhatja magát, hogy a déli határnál újra megjelenik egy több tízezres, akár százezres nagyságú migrációs nyomás – hívta fel a figyelmet Szijjártó Péter. Hozzátette: ezért nagyon fontos, hogy azokat az intézkedéseket megtegye Magyarország, ami csak rajta múlik. Ilyen a fizikai és a jogi határzár is.

 

Hasonló hírek

Földi: A „trójai falóból” gyalogossereg lehet

Edit

Rendőri segítség a hóesésben

Géza

Átadták a Fiatalok a Polgári Magyarországért-díjat

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
Betöltés....