6.9 C
Budapest
2024. február. 25. vasárnap

A mell fejlődési rendellenességei

Dátum:

Megosztás:

hirmagazin 2015 06 28 075400

Egész sor különböző fejlődési rendellenesség létezik, amelyeket a következőképpen lehet csoportosítani.
– Egyoldali hypomastia (az egyik oldali emlő fejlődési visszamaradása). Ezekben az esetekben a kisebb emlő megnagyobbítását lehet elvégezni. Ha Poland-szindrómája van a betegnek, akkor olyan speciális implantátumra van szükség, amely a hiányzó mellkasizomzatot is pótolja. Néha a másik emlőn is korrekciós műtétet kell végezni, mert ezzel a melleket még szimmetrikusabbá tehetjük.
– Egyoldali hypermastia (emlőtúlfejlődés az egyik oldalon). Ilyen esetben a nagyobb emlő redukciós plasztikája indokolt. Nagyon gyakran azonban a másik emlő korrekciójára is szükség van ahhoz, hogy optimális eredményt lehessen elérni.
– Egyik oldali hypomastia másik oldali hypermastiával. Egyáltalán nem túl ritka, hogy az egyik mell jóval kisebb, a másik viszont jóval nagyobb a normálisnál. Így azután az esztétikai probléma – érthetően – még sokkal súlyosabb. Az orvos számára is komoly nehézségekkel jár ezekben az esetekben a beavatkozás. Elvileg az egyik mellet kisebbé kell tenni, a másikat pedig meg kell nagyobbítani. A kisebb mell azonban rendszerint még petyhüdt is, tehát csak annyira lehet megnagyobbítani, amennyire a bőrt tágítani tudjuk. Rendszerint először a kisebb mell korrekcióját végzi el a sebész, mert a másik emlő nagyságát a kisebbnek megfelelően lehet azután kialakítani.
– Aszimmetriás hypomastia (kétoldali, de nem azonos mértékű fejlődési visszamaradás). Ebben az esetben a legegyszerűbb a korrekció, mert különböző nagyságú implantátumokat kell beültetni. Ha az emlőbimbók nem azonos helyzetben vannak, akkor ezen is változtatni lehet.
– Aszimmetriás hypermastia (kétoldali, de nem azonos fokú túlfejlődés). A korrekció ilyen esetekben is aránylag egyszerű, különböző mértékű emlőredukciót lehet végezni.
Azt mondhatjuk, hogy valamennyi beavatkozás után kedvezőbb helyzet kialakulásával lehet számolni. Nagyon gyakran a műtét után esztétikailag teljesen normális lesz a mell. De ha ilyen kitűnő eredményt nem is lehet mindig elérni, a beteg megjelenése mégis elfogadhatóvá válik, nem lesz az az érzése, hogy a mellei nem normálisak.

Forrás: lifepress; Kép: Google;
Korrektúra: www.hirmagazin.eu

 

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Rendőreink ismét a drónok segítségével tetemes közlekedési szabálysértést tudtak felderíteni..

A berettyóújfalui rendőrök összehangolt közlekedési akciót tartottak a 42-es és a 47-es főúton. A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság munkatársai a 42-es...

Az újjáépített Bucsára rá sem lehet ismerni

Ukrajna 22 megyéjében 600 ezer emberhez jut el a magyar Ökumenikus Segélyszervezet segítsége. Az elnök-igazgató Lehel László az...

Átadták Alekszej Navalnij holttestét az édesanyjának

Az orosz ellenzéki vezető a távoli sarkvidéki Szalehárd város börtönében kilenc nappal ezelőtt váratlanul halt meg. Navalnij özvegye, Julija...

Egy nagyon megható film a mindennapos küzdeni akarásról és küzdelemről – A boldogság nyomában – videó

Chris Gardner mindent elkövet, hogy a családja boldogan, biztonságban éljen. Ám a szerencse valahogy sosem szegődik mellé. Bár...