21.5 C
Budapest
2022. június. 27. hétfő

A McDonald’s elárulta az igazságot mumifikálódott hamburgeréről

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

A McDonald’s közleményt adott ki arról, hogy hamburgerei – az ehhez szükséges környezeti feltételek esetén – igenis képesek a “bomlásra”, azaz megpenészedhetnek, sőt, meg is rothadhatnak – írja a Bloomberg.

A vállalat ezzel kíván válaszolni arra a közkeletű hiedelemre, ami szerint a cég szendvicsei sajátos összetételük okán maradnak meg még évtizedek után is nagyjából eredeti állagukat megőrizve.

Akárcsak egy időkapszula tartalmát szokás, úgy mutatta be 24 éve eltett hamburgerét az egyik közösségi média platform felhasználója. A mostanáig őrizgetett relikvia korához kétség nem férhet, a meglehetősen ép állapotban fennmaradt szendvicsről készült videót idáig több mint 500 ezren látták, a bejegyzés pedig 12 ezernél is több hozzászólást kapott.

Bár a vállalati közleményből ez nem derül ki, de minden valószínűség szerint az 1996-ban egy cipősdobozban hibernált hamburger online karrierje késztette a céget annak kiadására.

Közlésük szerint, ha a feltételek ehhez nem állnak fenn, mert maga az élelmiszer, vagy épp annak környezete túlságosan száraz, akkor könnyen előfordulhat, hogyazok a baktériumok illetve penészgombák nem szaporodnak el, melyek egyébként az élelmiszer lebontásáért felelősek.

A cég rámutatott arra, hogy az otthonokban elkészített, kiszárított, nedvességtartalmukat elvesztő ételeknél hasonló tapasztalható: viszonylag jól megőrzik állagukat. A vállalat azt mondja, elég csak közelről szemügyre venni ezeket a nagyon régről megmaradt szendvicseket, hogy kiderüljön: teljesen “dehidratáltak”, és ez elősegíti küllemük megmaradását.

Képünk illusztrációFORRÁS: SHUTTERSTOCK

A vállalat hozzátette, hogy hamburgereik teljes egészében marhahúsból készülnek, adalékanyagok és tartósítószerek nélkül. Ezt vélhetően azért hangsúlyozták, mert még mindig széles körben tartja magát az a tévhit, hogy az évek-évtizedek múltán is szinte változatlanul előkerülő szendvicsek a tartósítószereknek köszönhetik azt, hogy nem bomlottak le.

blomberg

hirmagazin.eu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Egy férfi rohant be a metróalagútba a Blaha Lujza térnél és elvágta a torkát

Hatósági zárás miatt nem jár a 2-es metró a Deák Ferenc tér és az Örs vezér tere között...

Miért van egyre több pajzsmirigybeteg? Az endokrinológus válaszol

A kételkedők joggal vetik fel, hogy ez csupán látszat, hiszen a jobb diagnosztikus módszerek miatt érezzük csak, hogy...

Ukrajna részben leállította a földgáz szállítását Európába

Ukrajna bejelentette, hogy felfüggeszti a földgáz tranzitját egy olyan tranzitponton keresztül, amelyen az Oroszországból Európába szállított gáz közel...

Órák kérdése, és hivatalosan fizetésképtelen lehet Oroszország

Órák választhatják el Oroszországot a fizetésképtelenségtől, amely már a háború kitörése óta fenyegeti Moszkvát – írja a Bloomberg. Vasárnap este...