12.1 C
Budapest
2022. május. 23. hétfő

A McDonald’s elárulta az igazságot mumifikálódott hamburgeréről

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

A McDonald’s közleményt adott ki arról, hogy hamburgerei – az ehhez szükséges környezeti feltételek esetén – igenis képesek a “bomlásra”, azaz megpenészedhetnek, sőt, meg is rothadhatnak – írja a Bloomberg.

A vállalat ezzel kíván válaszolni arra a közkeletű hiedelemre, ami szerint a cég szendvicsei sajátos összetételük okán maradnak meg még évtizedek után is nagyjából eredeti állagukat megőrizve.

Akárcsak egy időkapszula tartalmát szokás, úgy mutatta be 24 éve eltett hamburgerét az egyik közösségi média platform felhasználója. A mostanáig őrizgetett relikvia korához kétség nem férhet, a meglehetősen ép állapotban fennmaradt szendvicsről készült videót idáig több mint 500 ezren látták, a bejegyzés pedig 12 ezernél is több hozzászólást kapott.

Bár a vállalati közleményből ez nem derül ki, de minden valószínűség szerint az 1996-ban egy cipősdobozban hibernált hamburger online karrierje késztette a céget annak kiadására.

Közlésük szerint, ha a feltételek ehhez nem állnak fenn, mert maga az élelmiszer, vagy épp annak környezete túlságosan száraz, akkor könnyen előfordulhat, hogyazok a baktériumok illetve penészgombák nem szaporodnak el, melyek egyébként az élelmiszer lebontásáért felelősek.

A cég rámutatott arra, hogy az otthonokban elkészített, kiszárított, nedvességtartalmukat elvesztő ételeknél hasonló tapasztalható: viszonylag jól megőrzik állagukat. A vállalat azt mondja, elég csak közelről szemügyre venni ezeket a nagyon régről megmaradt szendvicseket, hogy kiderüljön: teljesen “dehidratáltak”, és ez elősegíti küllemük megmaradását.

Képünk illusztrációFORRÁS: SHUTTERSTOCK

A vállalat hozzátette, hogy hamburgereik teljes egészében marhahúsból készülnek, adalékanyagok és tartósítószerek nélkül. Ezt vélhetően azért hangsúlyozták, mert még mindig széles körben tartja magát az a tévhit, hogy az évek-évtizedek múltán is szinte változatlanul előkerülő szendvicsek a tartósítószereknek köszönhetik azt, hogy nem bomlottak le.

blomberg

hirmagazin.eu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Zelenszkij szerint természetes, hogy az ukrán férfiaknak háborúba kell menniük (és meghalni dicsőség), és ez miatt nem hagyhatják el Ukrajnát, erről rendelet szól, a...

Az elnök össze-vissza beszél, szerinte Őhelyette inkább „talán a fiukat elvesztő szülőkhöz” kellene címezni a petíciót..., de ezt...

Horvátországban a rendőrök simán lelőttek két szurkolót..

A Hajduk Split labdarúgócsapatának több száz szurkolója került összetűzésbe a rendőrséggel szombaton Zágráb közelében. A bajnokság utolsó fordulójában a...

Ez nagyon csúnya dolog volt: Joe Biden megint összevissza beszélt, az orosz vezetők kinevették, nem hogy orvost küldtek volna hozzá! Szégyelljék el magukat!..- Szólj...

Joe Biden amerikai elnök nehezen tudja ellátni feladatait. Ezt május 22-én, vasárnap jelentette be Dmitrij Medvegyev, az Orosz Föderáció...

Oroszlánnal játszott az elmebeteg látogató, leharapta az újját – videón a szőrnyű tragédia (18+)

Vérfagyasztó pillanatoknak lehettek szemtanúi az állatkert látogatói Horrorfilmbe illő jelenet játszódott le a Jamaicán található állatkertben. Az egyik látogató túl...