7.7 C
Budapest
2022. december. 4. vasárnap

A mammográfiában sem bízhatunk? Mit mond az USA Ráktársasága?

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Az Ame­ri­kai Rák­tár­sa­ság sze­rint fi­a­ta­labb kor­ban na­gyobb a koc­ká­zata a téves di­ag­nó­zis­nak. Rá­adá­sul az idő­sebb nőket is rit­káb­ban kül­de­nék szű­résre!

Az Amerikai Ráktársaság állásfoglalása szerint negyven helyett csak 45 éves kortól érdemes mellrákszűrésre menni, és az eddig ajánlottnál ritkábban kell megismételni a vizsgálatot.

A mammográfiában sem bízhatunk

(Fotó: thinkstock)

A szakértők szerint a mammográfiás vizsgálatot 54 éves korig évente tanácsos elvégeztetni, ezután pedig kétévente. A szűrésre addig érdemes eljárni, amíg az érintett nőnek még legalább tíz év a várható élettartama.

A Journal of the American Medical Association című lapban publikált tanulmány azt mondja, a társaság úgy látja, nincs bizonyíték arra nézve, hogy a túl gyakori szűrés káros lenne az egészségre, ám fiatalabb korban nagyobb a kockázata a hamis pozitív diagnózisnak. Felhívják ugyanakkor arra is a figyelmet, hogy szakítani kell az egységes szűréssel, hiszen az egyes tumorok – így az ajánlott terápiák – között is komoly eltérések lehetnek, amelyeket a mammográfiás vizsgálat nem képes megállapítani.

A társaság állásfoglalása várhatóan éles vitákat vált ki, annál is inkább, mivel az ajánlás nyomán várhatóan visszafogják a szűrésre szánt összegeket is – írta a vs.hu.

Forrás: Ripost

 

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Harry herceg Pókembernek öltözött – videó

Harry herceg Pókember-jelmezt öltött magára egy videó erejéig, amelyben a háborúban elesett katonák gyermekeinek üzent, valamint boldog karácsonyt...

A foci VB eseményei.. – videók

Ma a franciák a lengyelekkel játszanak, 16.00 órakor, és 20.00 órakor Anglia Szenegállal.. Kivonatosan, itt tudod megnézni ami volt,...

Tiltakozást szervez a MOK az egészségügy átalakítása miatt: „Nincsen benne gyakorlatilag olyan intézkedés, ami ne adna lehetőséget a visszaélésre”..

Tiltakozó akciót tervez a Magyar Orvosi Kamara (MOK), miután a kormány nem vette figyelembe a javaslataikat, melyeket az...

Eltűnt két gyermek és egy fiatal lány!

Mindhármukat rendőreink jelenleg is keresik. A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. Kerületi Rendőrkapitányság 01140-157/581/2022. körözési számon eljárást folytat az ismeretlen helyen...