1.4 C
Budapest
2023. február. 5. vasárnap

A magyarok segítségét méltatja a nigériai plébános (Olvasd el és nézd meg!)

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Magyarország a Hungary Helps Program keretében komoly anyagi segítséget nyújt Nigériának, melynek keretében három iskola és egy kórház kerül felújításra.

Az alábbi videóban Esiobu Anayo Augustus plébános (Ágoston atya) beszél a magyar kormány Nigériának nyújtott segítségéről (a videóban angolul beszél, a jobb alsó sarokban lehet bekapcsolni a magyar feliratot

Az erről szóló egyezményt a jelenleg Nigériában tartózkodó magyar delegáció, Heltai Péter és Azbej Trisztán írja alá Oliver Dashe Doeme maiduguri püspökkel.

Az út során a nagykövet menekülttáborokat keres fel, illetve vallási vezetőkkel találkozik továbbá megnyitja a nigériai magyar nagykövetség új épületét.

Mi a Hungary Helps Program?

Hungary Helps Program egy 2017-ben indított magyar kormányzati keretprogram, mely Magyarország szerepvállalását és segítségnyújtását szervezi a világ migrációs kibocsátó területein. Összefogja a korábban indult, és a jövőbeni – szegénység ellen, az emberi és kisebbségi jogokért, illetve a nemzetközi biztonság és stabilitás érdekében történő – segítségnyújtással kapcsolatos feladatokat.

A Program támogatási elvei

 • “a világban jelenleg zajló migrációs válságot annak gyökerénél kell kezelni: a segítséget kell odavinni, nem pedig a bajt idehozni, azaz a kiváltó okokat kell megszüntetni, hogy az érintett népek békében és biztonságban élhessenek újra”
 • “minden elköltött forint ott sokkal többet ér, mintha itt költenénk el”
 • “ma a világban leginkább a kereszténység számít üldözött vallásnak, és mivel Magyarország keresztény alapokon megszerveződött közösség, ezért elsősorban a keresztényeknek kell segítenünk”

A Program utazó nagykövete (Ambassador-at-Large) Heltai Péter (1991).

Főbb célterületek

Projektek

2017

 • 3 emeletes iskola építése az iraki Erbíl keresztény negyedében 200 millió forintból.
 • Jordániában munkahelyteremtő program és egy menekülttáborban ifjúsági közösségi központ fejlesztése valósul meg 310 millió forintból.
 • Az Antióchiai Szír Katolikus Patriarchátus libanoni humanitárius tevékenységének segítése 310 millió forinttal.
 • Az Antióchiai Szír Ortodox Egyház humanitárius tevékenységének segítése 310 millió forinttal.
 • Káld katolikus egyháznak, az iraki Moszultól északra található Tell-Aszkuf településen élő keresztények 200 lakóházának újjáépítésére 580 millió forint.
 • Az otthonukból elüldözött iraki keresztényeket ellátó erbíli Szent József-kórház féléves gyógyszerszükségletének fedezésére 145 millió forint.
 • 72 közel-keleti és afrikai keresztény fiatal (főleg EgyiptombólIrakbólSzíriábólLibanonból és Nigériából) a magyar állam ösztöndíjasaként egy tanévet tölt különböző magyar egyetemeken.
 • Libanonban 18 megrongálódott keresztény templomokat újítanak fel 450 millió forintból.
 • Az iraki Moszul közelében 500 millió forintból visszatelepülőket támogató központot hoznak létre, amely az elmenekült családok visszatelepítését segítő csomagok, építőanyagok és háztartási cikkek biztosítása mellett bekapcsolódik a helyi infrastruktúra újjáépítésébe, az oktatás támogatásába és a pszichoszociális segítségnyújtásba is.
 • A jelen projektet Nigéria

Forrás: hirado.hu, wikipedia

Kép: Abouthungary

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Visszavágott a Ferencváros a Bietigheimnak, és továbbjutott a BL-ben

Továbbjutott a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportköréből a Ferencváros, miután nagyon fontos találkozón begyűjtötte a két pontot a...

Elütött egy embert a metró, nem járt az M2-es

Deák Ferenc tér és a Déli pályaudvar között a baleset miatt pótlóbusz közlekedett. Az Infostart úgy tudja, hogy a...

Örökre eltűnhet az útlevél az életünkből

A biometrikus azonosításé lehet a jövő a papír alapú útlevelek helyett. A technológia és az adatbiztonság fejlődése révén ma...

41 centimétert billent meg a Balaton – fotók

A viharos szél "halmozta fel" a tó vizét az egyik oldalon. Az Időkép vette észre az Országos Vízjelző Szolgálat adataiban,...