21.7 C
Budapest
2023. szeptember. 25. hétfő

A magyarok farsangnak nevezik, azt az országra jellemző, tradicionális időszakot februárban, ami a jelmezekről és az ünneplésről szól.

Dátum:

Megosztás:

A magyarok farsangnak nevezik, azt az országra jellemző, tradicionális időszakot februárban, ami a jelmezekről és az ünneplésről szól.

A következő cikkünkben összegyűjtöttünk mindent, amit tudni kell, ha csatlakozni akarunk a helyi ünnepségekhez.

Mindenki ezt olvassa most!

A jelmezes bálok és karneváli maszkok jelzik a tél végét szerte a világban, ez alól Magyarország sem kivétel, de számos helyi jellegzetesség teszi különlegessé. Rendszerint februártól Hamvazó szerdáig tart az időszak, ekkor kezdődik a húsvét előtti Nagyböjt. A böjt önmegtartóztatásával ellentétben a Farsang időszaka az édességekről és a húslakomákról szól. Egyik jellegzetes finomság a Farsangi Fánk (Szalagos Farsangi Fánk), egy pazar tésztacsemege, amit olajban sütnek és megbolondítanak egy kis lekvárral a közepén, majd megszórnak porcukorral.

A helyi hagyományokat évszázadokon keresztül ápolták, és bár vallásos gyökerük egyezik, gyakran egészen különösen alkalmazzák őket.

Mindenki ezt olvassa most!

A középkori Magyarországban, a karneválok nagyon népszerűek voltak és tökéletes alkalmat adtak az ismerkedésre, akár a jövendőbeli férj vagy feleség megtalálására. Épp ezért az egyik fontos eleme és célja az ünnepeknek az eljegyzés volt. A leggyakoribb jelmezek muzsikusok, lovagok, tündérek, hercegek, hercegnők voltak, de gyakoriak a pillangónak vagy bohócnak öltözött ünneplők- ezek a mai napig jellemző elemek a Farsangi ünnepségeken.

A magyar diákoknak a farsangi szezon az iskolában is fontos és ott is ünneplik. Ilyenkor a gyerekek megmutatják a jelmezüket, táncolnak, esznek és mulatnak. Ami az öltözéket illeti nem sok választás volt a 60as 70es években, ezért leggyakrabban a gyerekek édesanyja készítette a jelmezeket.

A farsang csúcsa az időszak utolsó három napja, a Farsang farka, ami Farsang vasárnapjától Húshagyó keddig tart.

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

A legnépszerűbb online játékok, amelyeket 2023-ban adták ki

A legnépszerűbb online játékok, amelyeket 2023-ban adták ki Ahogy a világ egyre inkább digitálissá válik, az online játékok iránti...

Összekapott Németországgal Lengyelország a választás előtt

Az október 15-i lengyel parlamenti választásokba történő beavatkozási kísérlettel vádolta meg vasárnap este Zbigniew Rau lengyel külügyminiszter Olaf...

Vita az infációról, a háborúról és az akkumulátorgyárakról – reakciók a miniszterelnök felszólalására

Orbán Viktor hétfői napirend előtti felszólalására az ellenzéki pártok is reagáltak, majd a kormányfőt a viszonválasz joga illette...

Gyurcsány Ferenc családjából javasolt utódot Orbán Viktor helyére

Megkezdődött a parlement őszi ülésszaka, kemény szócsatával. Orbán Viktor hétfői napirend előtti felszólalására az ellenzéki pártok is reagáltak, majd...