Kezdőlap Főhírek Belföldi hírek A Magyar Orvosi Kamara a magyarokhoz fordult: „Arra kérjük a politikusokat, hogy...

A Magyar Orvosi Kamara a magyarokhoz fordult: „Arra kérjük a politikusokat, hogy fejezzék be!”

16
A Magyar Orvosi Kamara a magyarokhoz fordult egy kéréssel / Fotó: Pexels

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöksége közleményben reagált az országban eluralkodott helyzetre.

A Magyar Orvosi Kamara elnöksége és megyei szervezeteinek vezetői nyílt kéréssel fordultak a magyar emberekhez, szakmai és politikai döntéshozókhoz, illetve a médiában szereplő véleményformálókhoz.

Mindenki ezt olvassa most!

A MOK szerint a járvány elleni eredményes küzdelem egyik feltétele az együttműködés, a másik a tiszta, őszinte, a tényeket tisztelő beszéd lehetősége, ezért a politikusokat és a sajtó képviselőit egyaránt arra kérték, ne ültessenek további kétségeket a lakosságba.

Kedveld és ajánld a Hirmagazin.eu Online Médiát!

„A COVID-19 járvány eddigi legsúlyosabb időszakában, a 23. órában arra kérjük a politikusokat, hogy fejezzék be mind a hamis illúziók keltését, mind a vádaskodást, a lakosság félrevezetését és elbizonytalanítását.

A nyilvánosságra kerülő, vagy szakmai felületeken megvitatott, elsősorban a megbetegedések hatalmas számából következő ellátási problémákból ne politikai tőkét akarjanak kovácsolni, hanem összefogva a politikai, gazdasági és társadalmi kapcsolatrendszerüket a helyi és országos problémák azonnali megoldásának érdekében mozgósítsák.

Kérjük a sajtó képviselőit, hogy ne legyen értelmezhetetlen szakadék a kormánykritikus és a kormánypárti vagy közszolgálati hírek között, mert a tények nem oldalfüggőek, ellenben a mindkét irányba vitt szélsőség emberéletekbe kerülhet. Kérjük, jelen helyzetben a hangzatos, klikkvadász szalagcímek helyett a korrekt és objektív tájékoztatást tartsák szem előtt, ne az online katasztrófaturizmust szolgálják ki tevékenységükkel.

A járvány elleni eredményes küzdelem egyik feltétele az együttműködés, a másik a tiszta, őszinte, a tényeket tisztelő beszéd lehetősége. Kérünk mindenkit, hogy a hónapok óta az emberéletek megmentésén küzdő orvosok, egészségügyi dolgozók segélykiáltásait, a valós helyzetet, mindennapi küzdelmeiket leíró beszámolóit ne keverjék össze a politikai nyilatkozatokkal. A problémák leírása nem felelősöket kereső kritika, hanem megoldásra váró feladatok tömege, amelyek megoldásában a Magyar Orvosi Kamara mindig szakmai partner kíván lenni.

Most az összefogásnak, az azonnali cselekvésnek van itt az ideje, nem a széthúzásnak és hibáztatásnak” – olvasható a MOK közleményében.

MOK, blikk

Hirmagazin.eu