1.1 C
Budapest
2023. december. 4. hétfő

A magyar futballválogatott vb-sorsolása Zürichből – Ők lesznek az ellenfelek

Dátum:

Megosztás:

Tegnap este 18 órakor kezdődött Zürichben, a FIFA főhadiszállásán a 2022-es labdarúgó-világbajnokság európai selejtezőcsoportjainak sorsolását.

Nézzük addig is a legfontosabb dolgokat, amiket már tudunk. Íme a legfontosabb előzményeket.

Cikkünk folyamatosan frissül

Daniele De Rossi és a majdnem a Fradihoz szerződő Rafael van der Vaartvolt a tegnapi sorsolás két segítője.

Magyarország a harmadik kalapban kapott helyet, amelyek így néznek ki.

1. KALAP: Belgium, Franciaország, Anglia, Portugália, Spanyolország, Olaszország, Horvátország, Dánia, Németország, Hollandia

2. KALAP: Svájc, Wales, Lengyelország, Svédország, Ausztria, Ukrajna, Szerbia, Törökország, Szlovákia, Románia

3. KALAP: Oroszország, MAGYARORSZÁG, Írország, Csehország, Norvégia, Észak-Írország, Izland, Skócia, Görögország, Finnország

4. KALAP: Bosznia-Hercegovina, Szlovénia, Montenegró, Észak-Macedónia, Albánia, Bulgária, Izrael, Fehéroroszország, Grúzia, Luxemburg

5. KALAP: Örményország, Ciprus, Feröer, Azerbajdzsán, Észtország, Koszovó, Kazahsztán, Litvánia, Lettország, Andorra

6. KALAP: Málta, Moldova, Liechtenstein, Gibraltár, San Marino

Az 55 résztvevő nemzetet öt ötfős és öt hatfős csoportba osztják majd. A Nemzetek Ligája A csoportjának győztesei: Belgium, Franciaország, Olaszország és Spanyolország biztosan ötfős csoportba (A–E csoport) fog kerülni. A sorsolásnál a politikai, az időjárás, valamint az utazási távolságokat is figyelembe fogják venni.

A világbajnokságra 13 nemzet juthat ki Európából. Minden csoportból a csoportelső közvetlen kijut a világbajnokságra. A tíz csoportmásodik mellé két olyan válogatott olyan válogatott kerül, amely megnyerte csoportját a Nemzetek Ligája valamelyik divíziójába. Mégpedig erősorrend alapján. Magyarország is ilyen, hiszen az oroszokat megelőzve feljutottunk az A-osztályba, jelen állás szerint hét ilyen csoportgyőztes áll előttünk: Belgium, Franciaország, Olaszország, Spanyolország, Wales, Ausztria és Csehország.

Ha a magyar válogatott nem végez majd csoportja első, vagy második helyén, akkor játszhat pótselejtezőt, ha ebből a hét válogatottból legalább hat megnyeri a csoportját, vagy második helyen végez. Mivel ebből négyen az első, ketten a második kalapban vannak, így jó esély van arra, hogy ez össze fog jönni. Ebből a gondolatmenetből kiindulva, ilyen szempontból jó lenne Ausztriát, vagy Walest kapni, mert ha csak a harmadik helyen végzünk, és ők meg előttünk, akkor máris teljesül a feltétel, hozzátéve, hogy az első kalaposok első, vagy második helyen fognak végezni.

A vb-selejtezők időpontjai is ismertek már. Az idén bevett ütemezés, azaz 9-10 nap alatt három meccs lesz majd a program az elején. Az első három kör 2021. március 24-25-én kezdődik, a második hármas 2021. szeptember 1-től. Október 8. és 12 között két forduló, 2021. november 11. és 16. között megint kettő lesz. A pótselejtezők március 24. és 29. között lesznek majd. Hasonlóan Eb-pótselejtezőhöz, három négy fős mezőnyt alakítanak ki, egy meccses elődöntő, majd döntő lesz.

blikk

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Ítéletidő tombol Németországban – a kifutópályához fagytak a repülőgépek Münchenben

A bajor főváros repterét órákra le kellett zárni a havazás és a fagy miatt. Az X-en megjelent videó kísérő...

Döbbenetes videó arról, hogy mit okozhat az autó tetején szállított fenyőfa

Hogyan szállítsuk a fenyőt, ha autóval mentünk vásárolni és meglehetősen nagy fát választottunk? Videón magyarázzák el. A karácsonyi fenyő...

Életveszély: a világ legpofátlanabb bliccelőjét fotózták le az 1-es villamos hátulján – videó

Nem mindennapi megoldással utazott valaki a budapesti 1-es villamoson. Egy potyautas a jármű hátuljára kapaszkodott fel, és élvezte...

Mi történt? A közönségkedvenc nem tér vissza a Dancing with the Stars leginkább várt produkciójába

Az egyik produkció nem lesz teljes a Dancing with the Stars szombati döntőjében. A korábbi közönségkedvenc nem vesz...