23.8 C
Budapest
2022. június. 27. hétfő

A magyar futballválogatott vb-sorsolása Zürichből – Ők lesznek az ellenfelek

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Tegnap este 18 órakor kezdődött Zürichben, a FIFA főhadiszállásán a 2022-es labdarúgó-világbajnokság európai selejtezőcsoportjainak sorsolását.

Nézzük addig is a legfontosabb dolgokat, amiket már tudunk. Íme a legfontosabb előzményeket.

Cikkünk folyamatosan frissül

Daniele De Rossi és a majdnem a Fradihoz szerződő Rafael van der Vaartvolt a tegnapi sorsolás két segítője.

Magyarország a harmadik kalapban kapott helyet, amelyek így néznek ki.

1. KALAP: Belgium, Franciaország, Anglia, Portugália, Spanyolország, Olaszország, Horvátország, Dánia, Németország, Hollandia

2. KALAP: Svájc, Wales, Lengyelország, Svédország, Ausztria, Ukrajna, Szerbia, Törökország, Szlovákia, Románia

3. KALAP: Oroszország, MAGYARORSZÁG, Írország, Csehország, Norvégia, Észak-Írország, Izland, Skócia, Görögország, Finnország

4. KALAP: Bosznia-Hercegovina, Szlovénia, Montenegró, Észak-Macedónia, Albánia, Bulgária, Izrael, Fehéroroszország, Grúzia, Luxemburg

5. KALAP: Örményország, Ciprus, Feröer, Azerbajdzsán, Észtország, Koszovó, Kazahsztán, Litvánia, Lettország, Andorra

6. KALAP: Málta, Moldova, Liechtenstein, Gibraltár, San Marino

Az 55 résztvevő nemzetet öt ötfős és öt hatfős csoportba osztják majd. A Nemzetek Ligája A csoportjának győztesei: Belgium, Franciaország, Olaszország és Spanyolország biztosan ötfős csoportba (A–E csoport) fog kerülni. A sorsolásnál a politikai, az időjárás, valamint az utazási távolságokat is figyelembe fogják venni.

A világbajnokságra 13 nemzet juthat ki Európából. Minden csoportból a csoportelső közvetlen kijut a világbajnokságra. A tíz csoportmásodik mellé két olyan válogatott olyan válogatott kerül, amely megnyerte csoportját a Nemzetek Ligája valamelyik divíziójába. Mégpedig erősorrend alapján. Magyarország is ilyen, hiszen az oroszokat megelőzve feljutottunk az A-osztályba, jelen állás szerint hét ilyen csoportgyőztes áll előttünk: Belgium, Franciaország, Olaszország, Spanyolország, Wales, Ausztria és Csehország.

Ha a magyar válogatott nem végez majd csoportja első, vagy második helyén, akkor játszhat pótselejtezőt, ha ebből a hét válogatottból legalább hat megnyeri a csoportját, vagy második helyen végez. Mivel ebből négyen az első, ketten a második kalapban vannak, így jó esély van arra, hogy ez össze fog jönni. Ebből a gondolatmenetből kiindulva, ilyen szempontból jó lenne Ausztriát, vagy Walest kapni, mert ha csak a harmadik helyen végzünk, és ők meg előttünk, akkor máris teljesül a feltétel, hozzátéve, hogy az első kalaposok első, vagy második helyen fognak végezni.

A vb-selejtezők időpontjai is ismertek már. Az idén bevett ütemezés, azaz 9-10 nap alatt három meccs lesz majd a program az elején. Az első három kör 2021. március 24-25-én kezdődik, a második hármas 2021. szeptember 1-től. Október 8. és 12 között két forduló, 2021. november 11. és 16. között megint kettő lesz. A pótselejtezők március 24. és 29. között lesznek majd. Hasonlóan Eb-pótselejtezőhöz, három négy fős mezőnyt alakítanak ki, egy meccses elődöntő, majd döntő lesz.

blikk

Hirmagazin.eu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Kőbe zárva őrizte szerelmét a férfi fonyódi villa pincéjében

Már gyermekei is voltak, amikor korábban elhunyt szerelmével közös nászágyat faragtatott a fonyódi villatulajdonos. Felesége elvált tőle, de...

Mozgó autóból zuhant az úttestre az egyéves gyermek, nem élte túl.. – Szerinted kidobták vagy kiesett?

Az orvosok mindent megtettek, de a pici életét már nem tudták megmenteni. Pénteken meghalt a kórházban az a kisgyermek,...

Halálra akarta inni magát az iskolában bántalmazott Korina: a tanárok és az igazgató is eltussolták a bántalmazást

A 16 éves vajai gimnazista tavalyi öngyilkossága óta egymás után kerülnek elő az újabb és újabb megdöbbentő esetek,...

Vlagyimir Putyin külföldre utazik, és Volodimir Zelenszkij is külföldre utazik..

Amíg Putyin Tádzsikisztánba és Türkmenisztánba látogat, addig Zelenszkij Angliába utazik. Putyin a tervek szerint Dusanbéban tárgyalásokat folytat majd Emomali...