7.5 C
Budapest
2022. november. 30. szerda

A magyar embereket becsmérelte Kunhalmi Ágnes – videó

Dátum:

Megosztás:

Tájékozatlannak, nyelveket nem beszélőknek nevezte a magyar embereket Kunhalmi Ágnes az oktatási vitanapon a Parlamentben.

Az MSZP társelnöke úgy ágált a kötelező nyelvvizsga eltörlése ellen, hogy korábban nehézséget okozott neki az angol középfokú vizsga megszerzése.

A szocialisták egyébként az elmúlt években többször kiálltak a nyelvvizsga-kötelezettség ellen, a diploma megszerzésének, illetve a felsőfokú intézménybe való továbbtanulásnak a feltételeként is.

A legfrissebb hírek itt!

Ismét általánosító és a magyarokat becsmérlő kijelentéseket tettek baloldali politikusok az oktatás helyzetéről rendezett parlamenti vitanapon szerdán. Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke úgy fogalmazott:És most már ott tartanak, hogy a nyelvvizsgát is eltörlik egyébként, csak azért, hogy még inkább a propaganda tudjon érvényesülni egy tájékozatlan, nyelveket nem beszélő országban.

A kijelentés első fele azért is figyelemre méltó, mert

KUNHALMIAK KORÁBBAN NEHÉZSÉGEKET OKOZOTT A NYELVVIZSGA MEGSZERZÉSE.

Kunhalmi Ágnes a Parlamentben. FORRÁS: MTI/KOSZTICSÁK SZILÁRD

Emlékezetes, hogy Kunhalmi Ágnest korábban a szocialista párton belül is kritizálták a nyelvvizsga hiánya miatt. Kisebb botrány kerekedett 2014-ben abból, hogy

AZ MSZP OKTATÁSPOLITIKUSAKÉNT SZEREPELT A NYILVÁNOSSÁG ELŐTT, MIKÖZBEN NEM VOLT MÉG DIPLOMÁJA ÉS NYELVVIZSGÁJA SEM.

Ráadásul a párt honlapján egy ideig hamisan az szerepelt, hogy kommunikációból egyetemi diplomája van, politológiából pedig 2011 januárjában volt a diplomavédése. Kunhalmi ekkor azzal védekezett, hogy a szavahihetősége és a tisztessége akkor lenne megkérdőjelezhető, ha akár egyetlen alkalommal is valótlanságot állított volna. Ezzel szemben többször is elmondta, hogy az egyetemeket abszolutóriummal lezárta. A botrány hatására aztán a párt oldalán módosították a végzettségére vonatkozó adatokat, és azt írták, hogy „abszolutóriummal lezárva, nyelvvizsga előtt áll”.

A legfrissebb hírek itt!

Kunhalmi Ágnes a Magyar Nemzetnek akkor úgy nyilatkozott: korábban félreérthetően szerepeltek a végzettségéről megadott adatok, ezeket akkor pontosították, amikor kiderült, hogy képviselőjelölt lesz. Ezt cáfolja, hogy a képviselőjelölti szórólapján is az szerepelt: politológus, bölcsész.

Kunhalmi Ágnes Tóth Bertalannal

Később, 2015 végén sikerült letennie a nyelvvizsgát, ami egy 2016. februári Index-cikkből derült ki. Kunhalmi a portálnak azt mondta, hogy 2015 végén vizsgázott angolból, és sikerült a középfokú írásbeli vizsga. – Nekem nem kell elmondani, hogy nehéz dolog szembesülni egy rossz eredménnyel. De mindenkinek javaslom, aki a maga hibáztatásával van elfoglalva, akár nyelvvizsga, akár bármi más miatt, hogy azt az energiát, amit önsajnálatra pazarolna, fordítsa a következő időszak erőfeszítéseire, és akkor sikerülni fog – adott tanulási tanácsokat a politikus. Ezek fényében is visszatetsző, hogy most a Parlamentben lekezelő módon beszélt a „nyelveket nem beszélő” tömegekről.

Korábban az MSZP támadta a kötelező nyelvvizsgát

Fontos megjegyezni azt is, hogy a szocialisták korábban többször tiltakoztak a nyelvvizsga-kötelezettség ellen. Még 2015 áprilisában Hiller István, az MSZP oktatási kabinetvezetője azt javasolta: a kormányzat hirdessen “amnesztiát” azoknak, akik nyelvvizsga hiányában nem vehetik át diplomájukat. Később, ugyancsak Hiller István arról beszélt a sajtó előtt: „az MSZP elvárja a kormánytól, hogy a közoktatás, különösen az idegennyelv-oktatás állapota miatt függessze fel azt a rendelkezést, hogy 2020-tól csak nyelvvizsgával lehet bekerülni a felsőoktatásba. Szerinte nincs értelme ezt a rendelkezést bevezetni, mert a magyar közoktatás nem képes megfelelő színvonalú, használható idegennyelv-tudást biztosítani.

Kunhalmi Ágnes, Varju László, Bangóné Borbély Ildikó és Harangozó Tamás MSZP-s képviselők meg a helyesírás. FORRÁS: MTI/BALOGH ZOLTÁN

Sértegették a kormánypárti szavazókat

A baloldal korábbi és mostani megnyilvánulásai tehát egyrészt leminősítik a pedagógusok munkáját, másrészt sértőek a magyar emberekre nézve, akiket tájékozatlannak vagy éppen tanulatlannak neveznek. Mindez nem meglepő, hiszen a 2022-es választási kampányban, majd az április 3-i bukásuk után is többször hallottunk hasonló nyilatkozatokat.

A legfrissebb hírek itt!

Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt „sötétben tartott, trágyával etetett gombákhoz” hasonlította a Fidesz szavazóit, de hasonló stílusban beszéltek több millió magyar emberről a baloldali szavazatszámláló aktivisták, illetve ismert „megmondóemberek”. Előbbiek “analfabétának, alkoholistának és önálló akarat nélküli zombiknak” állították be a vidéki szavazókat, míg egyes baloldali véleményvezérek és újságírók „nyomorult, semmit sem értő, agymosott, igénytelen külsejű, megvehető” emberekként írták le a Fidesz-KDNP szavazóit.

origo

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Műholdfelvételek bizonyítják, nő az orosz erők száma Fehéroroszországban

A csapattelepítések viszont nem Ukrajna északról történő újbóli megtámadásának előkészítésére utalnak. Az amerikai Institute for the Study of War...

Napelemesek veszélyben: akár már 2024-től megszűnhet az éves szaldóelszámolás

A Magyar Közlönyben megjelentek szakági értelmezése szerint mindenkinek megszűnik az éves szaldóelszámolás. Egy hónap telt el azóta, hogy a...

Kiélezett meccsen nyert és jutott tovább az Egyesült Államok

Anglia mellett az Egyesült Államok jutott tovább a katari labdarúgó-világbajnokság B csoportjából, mivel kedden este kiélezett csata végén,...

Kiderült, mikor mutatkozik be a Samsung új csúcsmobilja, a Galaxy S23

A Samsung Galaxy S23 sorozata iránt egyre nagyobb az érdeklődés, mert szokatlan új funkciókat kap a szivárogtatások szerint. Például...