26.7 C
Budapest
2022. augusztus. 10. szerda

„A légzés nehéz volt, a gyerekek sírtak” – Egy utas részletesen elmondta, mit éltek át a felforrósodott vonatba zárt emberek a Keletiben

Dátum:

Megosztás:

Sikerült beszélnünk egy, a vonaton rekedt utassal, aki pontosan leírta, mi történt a Keleti pályaudvaron.

„A légzés is nehéz volt”

Ferenc és egy barátja Tatabányára utaztak volna, a tervezett 20:40-es indulás előtt pár perccel felszálltak abba kocsiba, amiben az érthetetlen eset történt a tikkasztó melegben. Hiába volt már este, légkondi nélkül pokoli hőség lehetett a vonatban.

– Mi a kocsi egyik végében ültünk. Észrevettük, hogy 6-7 perce már Kelenföld felé kellene tartanunk, de még mindig a peron mellett áll a szerelvény. Nem volt tájékoztatás, nem értesített minket a kalauz sem. 20 perc várakozás után a kocsiban lekapcsolt a lámpa, majd a szellőztető berendezés – kezdte a történtek felidézését Ferenc.

40 perc telt el, amikor a kocsiban már türelmetlenkedtek az emberek. Ekkorra már a MÁV-applikációban látható volt, hogy körülbelül 60 perc késéssel indul a vonat. Tájékoztatást még mindig nem kaptunk. Majd 60 percnél a szerelvény lassan megindult – folytatta, aztán rögtön hozzátette, hogy csak pár percig örültek, mert aztán tudatosult bennük, hogy megálltak a rendező síneknél, majd tolatott a szerelvény.

Ezt három alkalommal megismételték, egyszer még egy másik peronhoz is eltoltak minket, de leszállni nem tudtunk. Ismét kitoltak minket a rendező sínekhez, majd megállt a szerelvény. Ott álltunk 10 perce, immár harmadszorra a rendező síneken, és semmit sem tudtunk – mesélte Ferenc.

– A légzés nehéz volt, nagyon meleg lett. Hozzám még juthatott a kinti levegőből, mivel közvetlenül az ajtók mellett ültem. A többi utas viszont tudta, hogy baj lesz, ezért elkezdtek utat keresni egy szomszédos kocsiba, de nem tudták kinyitni az ajtókat. Voltak gyerekek is a kocsiban, akik megijedtek és elkezdtek sírni. Egy férfi elkezdte lehúzni a vésznyitó kalapácsot, majd kitörte az ablakot, hogy levegő jusson a kocsiba – idézte fel az ijesztő, egyben érthetetlen történéseket.

Ferenc azt is elmesélte, hogy szóváltásba került egy dolgozóval, akinek az volt a legnagyobb problémája, hogy valaki a pánikhelyzetben kitörte az ablakot.

– A férfi arra hivatkozott, hogy egy kislány rosszul lett. Én nem ítélem el ezt a drasztikus lépést. A sokkoló hír a buszban hagyott kislány esetéről elég mély nyomott hagyott minden gyerekes vagy családszerető emberben…

Nem sokkal ezután az ajtókat kinyitották, majd kapcsolatba került a két szomszédos kocsi, ahol szintén pánikoltak az utasok. Én és a barátom elhagytuk a vonatot, majd a sínek mellett gyalogoltunk vissza. Egy dolgozó se mondott nekünk semmit még ezek után sem – mondta végezetül Ferenc.

A történtek miatt a MÁV és Technológiai és Ipari Minisztériumban működő Közlekedésbiztonsági Szervezet is szakmai vizsgálatot indított – közölte a tárca az MTI-vel.

blikk

Hirmagazin.eu

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Nem jött össze a bravúr, a Qarabag megérdemelten verte a Fradit a BL-selejtezőben 3:1-re – fotók

A Ferencváros 3-1-es vereséget szenvedett az azeri bajnok Qarabag csapatától. Ezen a meccsen a védelmi hibák sorozata hozta...

83 ezer család számára hatalmas segítség a kamatstop

A kamatstop hatása pedig az emelkedő hozamkörnyezetben egyre jelentősebb A BUBOR mutató értéke ugyanis a magas infláció és az...

Az ukránok magukra vállalták a krími légibázis felrobbantását

Azonban az homályba borul, hogy ezt milyen katonai eszközökkel vitték véghez. Ahogy arról korábban beszámoltunk, kedden nagy robbanás történt egy...

Ezért nem érdemes üzemanyagot bespájzolni otthon

Az átlagos forgalomhoz képest az elmúlt nagyjából egy hétben jelentősen megnövekedett a benzinleszívó csövek forgalma. Ebben mintegy 200...
facebook