22.5 C
Budapest
2022. augusztus. 7. vasárnap

A legújabb júliusi trükkök, hogy csodás legyen a paradicsom..

Dátum:

Megosztás:

Sok okosság van, amit nem szabad elfelejteni, ha olyan paradicsomot szeretnénk, amiben gyönyörködhetünk..

Mélyöntözés

Sokkal jobb eredményt érünk el, ha ritkábban, de a gyökerek közelében öntözzük a paradicsomot, mint a gyakori, felszíni locsolással. Ehhez egyszerű és jó megoldás, ha a földbe ásunk egy nagy méretű műanyag üveget vagy vödröt, előzőleg lyukakat fúrunk az oldalára, félig megtöltjük komposzttal, majd heti 1-2 alkalommal ebbe öntjük a vizet. Így a lyukakon keresztül a nedvesség a talaj mélyebb rétegeibe, a paradicsom gyökereihez érkezik, és táplálja a növényt.

Kiválogatjuk Neked a legfontosabb – és legérdekesebb híreket, amit megspékelünk saját híreinkkel! Nézd meg az összeállításunkat!

Talajtakaró

Készíthetünk szerves talajtakarót is a paradicsomok tövébe levágott fűből vagy levelekből. De választhatunk megoldásként műanyag fóliát is. A talajtakaró megvédi a növényeket a kártevőktől és kórokozóktól, melegen tartja a növényt, növeli a termésmennyiséget.

A paradicsom sokkal szebben fejlődik tőle.
Fotó: Pixabay.com

Kell a jó támaszték

Támaszték nélkül a paradicsombokrok a földre hajlanak, mely ugyan nem akadályozza őket abban, hogy termést hozzanak, mégis jobban járunk, ha kapaszkodót biztosítunk a számukra. Ez ugyanis mentesíti őket a betegségektől, lehetővé teszi a növény számára a megfelelő légáramlás és a napot.

Ne felejtsük el a metszést

Sokan elkerülik ezt a lépést, pedig nagyon fontos. Mindössze néhány szabályt kell szem előtt tartani. Soha ne a magasban növő virágokat metsszük le, az oldalhajtásokat még akkor szedjük le, amikor kicsik, azokat válasszuk, melyek a főhajtás és az ágak találkozásánál nőnek. A metszés lehetőleg kora reggel végezzük, mert ekkor a növény még szárazabb, a kiválasztott hajtásokat pedig egy határozott mozdulattal (esetleg késsel) csípjük le.

Kiválogatjuk Neked a legfontosabb – és legérdekesebb híreket, amit megspékelünk saját híreinkkel! Nézd meg az összeállításunkat!

A talaj táplálása fontos

Használjunk műtrágyát vagy természetes komposztot, ez lendületet ad a növény fejlődésének és bőséges termést arathatunk majd hosszú hetekig.

Ettől lesz édesebb a paradicsom

5 liter vízhez keverjünk, 2 evőkanál szódabikarbónát és locsoljuk meg a gyümölcsöt. Ha a gombaölő hatását is szeretnénk a keveréknek kihasználni, akkor legyünk bátrabbak, és öntsünk 4 kanállal a vízhez. Kevesebb méreganyagot tartalmaz majd, mint a szokásos vegyszer, viszont rendkívül édes lesz tőle a paradicsom.

Most is szaporíthatjuk

Ha szeretnénk, hogy még októberben is legyen termésünk, akár most is szaporíthatjuk a paradicsomot. Éles késsel vágjunk le az olyan oldalhajtásokat, amelyek elérik a 15 cm-t. Rakjuk őket egy befőttesüvegbe, vagy egy pohár vízbe, melyet naponta cserélünk. 10 napon belül megjelenik rajtuk a gyökérkezdemény. Ez már alkalmas arra, hogy egy üres tejfölöspohárban, kicsi műanyagcserépben, jó virágföldbe ültetve önálló életet kezdjen.

Az elültetésnél ügyeljünk arra, hogy a gyökereket tökéletesen elfeddje a föld, de a levelek szabadon maradjanak. A kis palántákat 2-3 hét múlva érdemes szabad földbe kiültetni. Addig lesz is már helyük, hiszen például a zöldborsó biztosan kikerül. Pár hét múlva már gyönyörködhetünk az új palánták virágzásában, októberben pedig a csodás, piros

Kiválogatjuk Neked a legfontosabb – és legérdekesebb híreket, amit megspékelünk saját híreinkkel! Nézd meg az összeállításunkat!

paradicsomokban.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

1000 ágyneműgarnitúra online

Megérett a hálószoba egy kis felújításra? Itt az idő új köntösbe öltöztetni mondjuk az ágyat? A jelenlegi textiliák már...

Izzik a levegő: Kína repülőkkel és hajókkal is átlépte a középvonalat, Tajvanon teljes a harckészültség – Japán aggódik

Újabb kínai harci repülőgépek és hadihajók lépték át péntek reggel a Tajvani-szorosnál húzódó „középvonalat” a sziget védelmi minisztériumának...

Teljesen megőrült? A Warner Bros világsztárja Jézus Krisztus reinkarnációjának nevezte magát, és szexszektát üzemeltetett Izlandon (18+).. – Szólj hozzá!

Ezra Miller az utóbbi időben nemcsak a szerepei, de a botrányai miatt is híressé vált. A színész meglehetősen...

Most már drónvideó is van arról, ahogyan gyilkos bálnák nagy fehér cápát gyilkolnak

Dél-Afrika partjainál vették fel, ahogyan három kardszárnyú delfin becserkészik és megöl egy cápát. Arrafelé meg is fogyatkoztak a...
facebook