0.4 C
Budapest
2023. november. 30. csütörtök

A legtrendibb edzésformák

Dátum:

Megosztás:

Mindennapjaink jellemzője, hogy a legtöbb ember siet. Kevés időnk van munkánk mellett kikapcsolódásra, sportra.

Az egészségünkre pedig fontos és igencsak érdemes időt fordítani. Manapság meglehetősen sok mozgás-, edzésforma választható kinek-kinek igénye, kedve, szüksége szerint. De vajon melyek a legnépszerűbb sportok, edzésformák?

Melyiket választjuk leggyakrabban?

Ezekre a kérdésekre a választ általában egy hármas szempontrendszer határozza meg

Időnk szűke miatt fő szempont, hogy hatékony legyen. Vagyis rövid idő alatt érhessünk el vele eredményt. A másik, hogy valami miatt szívesen csináljuk. Ez már egyéni szempontok szerint eltérő, de vannak nagy általánosságok ebben is. A harmadik pedig, hogy a ráfordított pénz közép-hosszú távon optimális legyen. Azaz sokáig tudjuk finanszírozni hobbinkat.

Milyen célokkal indulunk neki egy-egy új mozgásforma kipróbálásának? Leggyakoribb okok között szerepel, hogy fogyni vágyunk. Akár keveset, akár sokat a sport segíthet ebben a legtöbbet. Van, aki formába szeretné hozni magát. Alakján, tónusain szeretne javítani. Vannak olyanok, akik rajonganak a választott mozgásformájukért. Megint mások pedig csak a társaság és a jó hangulat miatt járnak el sportolni.

Hogyha nincs még konkrét tervünk, hogy milyen mozgást válasszunk, nem tudjuk mit szeretnénk, ki is próbálhatunk egymást követően többet. Tapasztalatszerzés után talán már tudjuk melyik mellett döntsünk. De tanácsot is kérhetünk edzőktől, óraadóktól, akik segítségével kiderülhet, hogy milyen mozgástípus is lenne a leginkább nekünk való.

Egyik legnépszerűbb a TRX Budapesten. Nem sokkal marad le a Kettlebell, Kangoo, Spinning. Vegyük sorra őket:

TRX – a komoly állóképesség elérésére

A neve egy rövidítés. Totalbody Resistance eXercise – vagyis teljes testtel végzett ellenállásos edzés. Ezt a tréning formát az amerikai hadsereg elit alakulata fejlesztette ki. A hozzá szükséges eszköz gyakorlatilag egy speciális heveder, melynek egy pontját rögzíteni szükséges és olyan gyakorlatokat végezhetünk vele, amik egyszerre több izmukat mozgatják meg. A rögzítés magasságának változtatásával a gyakorlatok nehézségét tudjuk módosítani. Heti 3-4 edzéssel 2-3 hónap alatt látványos eredményt tudunk elérni. Tartásjavító, karcsúsító, szálkásító.

Kettlebell – a szembetűnő fizikumért

A kettlebell edzés könnyen rabul ejt és életformánkká válik. Intenzív, viszonylag rövid edzések gyors, látványos eredményt hoznak izomzatunk növekedésében. Segítségével gyorsan formába kerülhetünk. Erőszintünk megnő és zsírégetésben, fogyásban is gyors eredményt hoz. Eszköze egy harang alakú súlyzó. Amellyel megfelelő edzésterv mellett végzett gyakorlatok a teljes testet megmozgatják. A szabad súllyal végzett gyakorlatok nagy előnye, hogy erősítik a test mélyizomzatát is, melyek tartásunkért egészséges mozgásunkért is felelősek.

Kangoo – az egészségért és szórakozásért

A speciális rugószerkezettel ellátott cipőkben végzett ugrógyakorlatok és a zenés táncos mozgás miatt az egyik legszórakoztatóbb, legjobb hangulatot ígérő sport. Elősegíti testtartásunk javulását, és erősíti egyensúlyunkat is. Kortól, nemtől függetlenül megtanulható és végezhető mozgásforma.

Spinning – a teremkerékpáros csapatsport

A spinning egy jó tréner vezetése mellett nagyon élvezetes, hatékony edzéstípus. Nagy intenzitása miatt jelentős kalóriadeficitet eredményez, ami alapja a zsírégetésnek. Jelentősen növeli állóképességünket. Tónusban hozza testünket, fokozza erőnlétünket és mindezek által harmóniába helyezi lelkünket is.

Egy döntés, elhatározás csupán, ami elválaszt attól, hogy testi-lelki egészségünk javuljon, életmódunk megváltozzon. Új hobbink kiválasztása ehhez a legtöbbet teszi hozzá. De ha mégis némi segítségre van szükség, szakmájukért rajongó kollégáink szívesen állnak rendelkezésre.

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

PET-palack visszaváltás: Nemcsak lehetséges, kötelező is!

BUDAPEST (2023. november 29.) – Jövő év elejétől kötelező PET-palack visszaváltás lép életbe Magyarországon, ami talán érdemben hozzájárulhat...

Megszabadulna fölösleges kilóitól?

Fogyjon velünk lemondások nélkül! A lakosság nagy része küzd súlyfelesleggel, ami egyrészt esztétikai probléma, de sokkal inkább egészségügyi, hisz súlyos...

Álmodozó kényelem – útmutató a stílusos és kényelmes pizsamák kiválasztásához nők számára

Az alvás minőségének javítása érdekében ügyelj arra, hogy a hálószobában ne csak friss levegő legyen. Igaz, hogy az...

Válságban van Kulcsár Edina és G.w.M házassága? Árulkodó mondatok a szépségkirálynőtől…

Kulcsár Edina nemrég bejelentette, hogy ezentúl csak azok láthatnak bele a családi életükbe, akik előfizetnek rá. Nos, vannak akik bizony...