3.6 C
Budapest
2022. december. 4. vasárnap

A legidősebb korosztály jelenti a DK keménymagját

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

A Demokratikus Koalíció szavazótáborának legnagyobb részét alapításától az idősebb baloldali szavazók adták, ez alapján úgy tűnik, az idő nem neki dolgozik.

Ráadásul sokan osztoznak az ellenzéki dobostortán, és nem látszik, melyik rétegből tudna újabb szavazókat megszólítani a párt – olvasható a Mandinerben.

A Mandiner konzervatív hetilap a Nézőpont Intézet kérésére végzett kutatást, amelyben a 2014-es, 2018-as és a 2020-s év második negyedévében végzett adatfelvételek alapján vizsgálta a Demokratikus Koalíció (DK) támogatói bázisának összetételét.

Nagy Dániel, a Nézőpont Intézet elemzője elmondta,

a DK tábora már megalakulásakor egyértelműen behatárolható volt egyes szociodemográfiai dimenziók által, a leghangsúlyosabban életkor szerint.

Az eredmények szerint,

a DK megalakulása óta egyértelműen a legidősebb korosztályban erős,

és az évek során ez még hangsúlyosabb lett. Míg 2014-ben még csak a párt felét tették ki a 60 éven felüliek, 2018-ban és idén már tízből hat DK-s elmúlt hatvan éves.

2014-ben a 18–29 és a 30–39 évesek közé is a tábor legalább 10 százaléka tartozott, napjainkra alig találni fiatal DK-st. A párt átlagéletkorának növekedésével párhuzamosan az iskolai végzettség szintje is csökkent, 2014-ben még a DK-sok negyede volt felsőfokú végzettségű, idén már csak minden hetediknek van diplomája – derült ki a kutatásból.

Érdekes módon a településtípust tekintve nagyon stabil Gyurcsány Ferenc pártjának összetétele,

a fővárosban, a megyei jogú városban élők, az egyéb városban és a falvakban lakók közül is nagyságrendileg ugyanannyian szimpatizálnak a DK-val.

Ez azt jelenti, hogy nem mondható Budapest-központúnak a párt, viszont látszik, hogy a kistelepüléseken is kevésbé van jelen.

hirado / Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Figyelem! Győri rendőreink a lakosság segítségét kérik a képen látható gyermek megtalálása ügyében! – Oszd meg!

Győri nyomozóink a lakosság segítségét kérik az ismeretlen helyen tartózkodó gyermek megtalálásához. A Győri Rendőrkapitányság 08010-157/505/2022. körözési számon eljárást...

Magyarországra nem vonatkozik az EU-s kőolajársapka

Magyarország mentességet kapott a kőolaj árkorlátjára. Az Európai Tanács pénteki döntése szerint plafont határoznak meg az orosz kőolaj...

Ma este két romatikus film, Richard Gere és Kevin Kostner főszerepléseivel: Micsoda nő!; Üzenet a palackban; – videók

Nap mint nap filmek! Minden nap este 7-kor felteszünk egy filmet, és hétvégente 2 filmet, más és más...

Mi történhetett a Hajógyári szigeten? A Dunából emelték ki a diszkóból kidobott fiatal holttestét, és itt még nincs vége a történetnek…

Éppen tizenegy éve annak, hogy a Hajógyári-szigetnél a Dunában megtalálták H. Géza holttestét. A fiatalember haláláért a rendőrség...