-6.7 C
Budapest
2023. február. 6. hétfő

A kutatók is megdöbbentek, megtalálták Jézus titkos tanításait

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Igen ritka leletet sikerült azonosítani. A különleges szöveg Jézus “testvérének”, Jakabnak címzett titkos tanításait mutatja be.

Két amerikai kutató azonosított egy körülbelül 1500 éves iratot, ami egy eretnek írás egyetlen ismert, ókori görög másolata. A szöveg Jézus „testvérének”, Jakabnak címzett titkos tanításait mutatja be.

Bár a szakértők régóta vizsgálódnak a területen, az austini egyetem két munkatársa a közelmúltban mégis olyan szöveget azonosított, amely eddig elkerülte a kutatók figyelmét.

A szöveg újabb részleteket tár fel Jézus életéről és ténykedéséről – írja az iflscience.com. Az irat a Jézus és „testvére”, Jakab közti beszélgetéseket mutatja be, melyeknek köszönhetően Jakab jobb tanárrá vált fivére halála után.

A kutatók szerint a görög nyelvű iratot oktatási célból készítették. Az ókori szöveget a 4. században nyilvánították eretneknek.

Forrás: Ripost

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner

Kapcsolódó hírek

Tom Cruise, Domhnall Gleeson, Sarah Wright; Igaz történet alapján – A beszállító – videó

Tom Cruise új filmje egy elképesztő igaz történetet dolgoz fel. Barry Seal amerikai pilóta volt, aki a Pablo Escobar-féle...

Előkerült a nő, aki elvette Harry herceg szüzességét egy kocsma mögött – fotók

2001-ben történt az eset, hamar végeztek. Nemrég meg Harry herceg könyve, amely több érdekes, eddig nem hallott történetet tartalmaz,...

Ukrajna legitim katonai célpontnak tekinti Moszkvát..

Ha a háború úgy alakul Kijev egy percig sem fog hezitálni, hogy tűz alá vegye az orosz fővárost. Legitim...