23.3 C
Budapest
2022. augusztus. 13. szombat

A KSH szerint nőttek a fizetések: tényleg ennyit keres most egy átlag magyar?

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

 

A KSH friss jelentése szerint, a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 435 200 forintra nőtt / Illusztráció: PixabayA KSH friss jelentése szerint, a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 435 200 forintra nőtt / Illusztráció: Pixabay
Nőttek a keresetek márciusban, így több mint bruttó négyszázezer forint egy átlagos magyar havi kereste.
A KSH friss jelentése szerint, a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 435 200 forintra nőtt.

Mindenki ezt olvassa most!

 3,7 százalékos márciusi inflációval számolva a reálkereset 4,8 százalékkal volt magasabb a tavaly márciusinál. A munkáltatók teljes körét tekintve 9,2 százalékkal nőtt a bruttó átlagkereset, 423 700 forintra.

 

A legalább 5 főt foglalkoztató vállalkozásoknál, a költségvetési intézményeknél és a foglalkoztatás szempontjából jelentős nonprofit szervezeteknél kedvezmények nélkül számolt nettó átlagkereset 289 400 forint volt.

A vállalkozások körében a bruttó keresetek 8,0 százalékkal nőttek, ez a szám az állami szektorban 11,0 százalék. A teljes munkaidőben foglalkoztatottak bruttó medián átlagkeresete a munkáltatók teljes körét tekintve 335 400 forint, amely a közfoglalkoztatottak nélkül számolva 10,5 százalékkal nőtt tavaly márciushoz képest.

Mindenki ezt olvassa most!

Az átlagkereset az információ és kommunikáció szektorban emelkedett a legtöbbet. 7,7 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi számot, amely 727 000 forintot jelent. A legkevesebb pedig a szálláshely-szolgáltatásnál vendéglátás területén volt, amely 251 200 forinttal, 0,4 százalékkal nőtt.

A feldolgozóipart nézve 7,8 százalékkal, átlagosan 439 200 forintra nőtt a bruttó átlagkereset. Az építőiparban 9,3 százalékos emelkedés, 325 300 forintra emelkedett a fizetés. Az egészségügyben 39 százalékkal nőtt a bruttó átlagkereset 516 300 forintra-írja az ATV a KSH jelentése alapján.

A teljes munkaidőben alkalmazottak száma 2019 decembere óta pedig először emelkedett, ugyanis márciusban 14 ezerrel voltak többek az előző évhez képest.

blikk

Hirmagazin.eu

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Energiapánik Németországban: ősztől csak 19 fokig lehet fűteni

Már az ősszel szigorú energiatakarékossági előírások lépnek életbe Németországban, amelyek – egyebek mellett – azt írják elő, hogy...

Megszűnik a világ leghíresebb hintőpora, mert rákot okozhat

A Johnson & Johnson 2023-tól világszerte leállítja a talkumalapú hintőpor gyártását. A vállalat több tízezer perrel néz szembe,...

Összefog a kerület – nyerjünk egy játszóteret!

Figyelem! A Budapest, 18. kerület indította el az "Összefog a kerület!" szavazást! Szavazz Te is, ha szeretnéd, hogy...

40 éve halt meg Henry Fonda – képek, videók

Henry Jaynes Fonda (Grand Island, Nebraska, 1905. május 16. – Los Angeles, Kalifornia, 1982. augusztus 12.) Oscar-díjas amerikai...
facebook