Hirmagazin.eu
Főoldal » A KSH szerint nőttek a fizetések: tényleg ennyit keres most egy átlag magyar?
Gazdaság

A KSH szerint nőttek a fizetések: tényleg ennyit keres most egy átlag magyar?

 

A KSH friss jelentése szerint, a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 435 200 forintra nőtt / Illusztráció: PixabayA KSH friss jelentése szerint, a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 435 200 forintra nőtt / Illusztráció: Pixabay
Nőttek a keresetek márciusban, így több mint bruttó négyszázezer forint egy átlagos magyar havi kereste.
A KSH friss jelentése szerint, a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 435 200 forintra nőtt.

Mindenki ezt olvassa most!

 3,7 százalékos márciusi inflációval számolva a reálkereset 4,8 százalékkal volt magasabb a tavaly márciusinál. A munkáltatók teljes körét tekintve 9,2 százalékkal nőtt a bruttó átlagkereset, 423 700 forintra.

 

A legalább 5 főt foglalkoztató vállalkozásoknál, a költségvetési intézményeknél és a foglalkoztatás szempontjából jelentős nonprofit szervezeteknél kedvezmények nélkül számolt nettó átlagkereset 289 400 forint volt.

A vállalkozások körében a bruttó keresetek 8,0 százalékkal nőttek, ez a szám az állami szektorban 11,0 százalék. A teljes munkaidőben foglalkoztatottak bruttó medián átlagkeresete a munkáltatók teljes körét tekintve 335 400 forint, amely a közfoglalkoztatottak nélkül számolva 10,5 százalékkal nőtt tavaly márciushoz képest.

Mindenki ezt olvassa most!

Az átlagkereset az információ és kommunikáció szektorban emelkedett a legtöbbet. 7,7 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi számot, amely 727 000 forintot jelent. A legkevesebb pedig a szálláshely-szolgáltatásnál vendéglátás területén volt, amely 251 200 forinttal, 0,4 százalékkal nőtt.

A feldolgozóipart nézve 7,8 százalékkal, átlagosan 439 200 forintra nőtt a bruttó átlagkereset. Az építőiparban 9,3 százalékos emelkedés, 325 300 forintra emelkedett a fizetés. Az egészségügyben 39 százalékkal nőtt a bruttó átlagkereset 516 300 forintra-írja az ATV a KSH jelentése alapján.

A teljes munkaidőben alkalmazottak száma 2019 decembere óta pedig először emelkedett, ugyanis márciusban 14 ezerrel voltak többek az előző évhez képest.

blikk

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

2,5 milliárdba kerülne a kistelepülések vezetőinek béremelése

info

Paksi bővítés: megkezdődött a környezetvédelmi engedélyeztetési eljárás

info

Szakképzett fogvatartottak újították fel a Váci Fegyházat

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
Betöltés....
EnglishFrenchGermanHungarian