Home Főhírek Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó A kővel megetetett iskolás kislány édesanyjának vallomása: pánikbeteg lettem a történtek miatt..

A kővel megetetett iskolás kislány édesanyjának vallomása: pánikbeteg lettem a történtek miatt..

0
Iskolai erőszak! Kővel etették meg a kislányt, a szülő majdnem belehalt a bánatba! Lépjünk fel közösen az iskolai erőszak ellen! Hirmagazin.eu

Az egymás után előkerülő iskolai zaklatásos ügyekben kevés szó esett eddig arról, hogy a sérült gyerekek szülei is belebetegedhetnek a történtekbe.

Borzasztóan frusztrálta a Budapesten élő Beát az, hogy semmit nem tehetett az ellen, hogy a lányát, Klaudiát bántsák az iskolában. Az asszony nincs egyedül, más szülők is hasonló helyzetbe kerültek.

„A gyerekek mellett a szülőkkel is foglalkozni kell, hiszen az iskolai zaklatáson vagy bántalmazáson átesett gyerekek édesanyjai is frusztráltak. És mivel ezek a történetek nem egy-két hét alatt zajlanak le, hanem éveken át tarthatnak, ezért ők is megbetegedhetnek” – mondta Muhari Melinda a Blikknek.

Melinda állt annak a kezdeményezésnek az élére, amely a 16 éves vajai gimnazista, Tisza Gábor halála után egy egyesület keretében szeretné elérni, hogy komolyan foglalkozzanak a sokak életét megkeserítő problémával.

Muhari Melinda lányával, Csengével / Fotó: Blikk

 

Muhari Melinda 2019 novemberében óta küzd az iskolai zaklatások elleni fellépésért. Akkor ugyanis, mint lapunk megírta, lányát, Csengét bántalmazták az iskolatársai. „A kislányomat többször kővel fejbe verték, majd kavicsot nyomtak a szájába, amelyből lenyelt párat.

Az iskola engem és a nevelő apát sem értesítette. Amikor Csenge szólt, hogy mi történt vele, annyi volt a tanárnő válasza: igyon rá vizet

– számolt be a történtekről.

Az édesanya ekkortól kezdve azért harcol, hogy soha többé ne történhessen ilyen az iskolában más gyerekekkel. „Azóta eltelt két év, de a témában még most is előkerülnek új részletek” – mondta Muhari Melinda. „Az, hogy azoknál az édesanyáknál, akiknek bántalmazáson esett át gyermekük, a végén súlyos szív- és idegrendszeri problémákat diagnosztizálnak. Én pánikbeteg lettem.”

A folyamatos stressz beteggé tesz

Muhari Melindának egy anya szintén arról beszélt, hogy belebetegedett abba, ami a gyerekét érte. „Hét év alatt szívbénulása volt és epilepsziás lett, ami jól jelzi, hogy a gyerek miatt aggódva éveken át folyamatosan stresszben élni, megterheli az embert testileg és lelkileg is. Ezért ezekre is oda kell figyelni.”

„Az embereket nemcsak arról fontos informálni, hogy mire figyeljenek oda gyermekeiknél, hanem arról is, hogy ők maguk mire vigyázzanak” – hangsúlyozta Muhari Melinda. Hozzátette: mindez azt mutatja, hogy az iskolai zaklatások témájában bőven van tennivaló, mert több dologra is megoldást kell találni.

blikk

Hirmagazin.eu

Exit mobile version
Megszakítás