Kezdőlap Életmód Egészség - betegség A koronavírus új szövődményére figyeltek fel: a folyamatos erekció

A koronavírus új szövődményére figyeltek fel: a folyamatos erekció

22
A koronavírus / Illusztráció: Northfoto

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

A fertőzés egyik igen ritka szövődményére hívta fel a figyelmet egy amerikai orvosi szaklapban megjelent tanulmány.

A koronavírus-fertőzés egyik ritka szövődménye lehet a kóros és folyamatos erekció – számolt be a New York Post nyomán a Telex. A betegség neve priapizmus, ami a hímvessző inger nélküli kínzó fájdalommal járó erekciója.

Az American Journal of Emergency Medicine nevű orvosi szaklap egy Ohio állambeli férfi esetét vizsgálja, aki koronavírus miatt került kórházba. Az orvosok vérrögöket találtak a férfi péniszében, amit aztán órákon keresztül jéggel próbáltak kezelni, de nem jártak sikerrel. Ezután tűvel próbálták kiszívni a vért a férfi nemi szervéből, ami végül sikeres volt, de a beteget nem tudták megmenteni: a tüdejét megtámadó vírus miatt az intenzív osztályra került és szervezete nem sokkal ezután feladta a harcot.

Kedveld és ajánld a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Legutóbb tavaly júniusban találtak olyan koronavírus-fertőzöttet, akinél a kóros erekció az új típusú koronavírus egyik szövődménye volt, így a dokumentációk szerint ohioi eset mindössze csak a második ilyen a világon.

Telex, New York Post

Hirmagazin.eu

facebook