-4.4 C
Budapest
2023. február. 6. hétfő

A korábbinál súlyosabb vád a garázda futballszurkolók ügyében

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség a napokban őrizetbe vett újabb gyanúsítottak közül további 9 személy vonatkozásában indítványozta a lakhelyelhagyási tilalom elrendelését, valamint a sportrendezvények látogatásától való eltiltást.

A jelenlegi adatok alapján a gyanúsítottak a Ferencvárosi Torna Club futballszurkolói közösség tagjaiként vettek részt a Groupama Arénában 2017. november 04-én megrendezett FTC-DVSC férfi, NB1-es futballmérkőzésen.

A megalapozott gyanú szerint a mérkőzés szünetében a gyanúsítottak egy kb. 30-50 fős csoport tagjaként – többen az arcukat különböző módon eltakarva – rátámadtak a két sértett férfira, és őket bántalmazták, amelynek következtében az egyikük könnyebb, a másik sértett pedig súlyos sérüléseket szenvedett – közölte a Fővárosi Főügyészség.

Az időközben elkészült orvos szakértői vélemény megállapításai szerint, a súlyosan megsérült férfi tekintetében maradandó fogyatékosságot okozó sérülés reális esélye is fennállt, ennek elmaradása kizárólag a véletlennek köszönhető. Ennek megfelelően a korábbihoz képest súlyosabb minősítés állapítható meg, nevezetesen maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés bűntett kísérlete.

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség indítványával egyezően a bíróság a múlt héten az ügy korábbi két gyanúsítottja vonatkozásában lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói a napokban újabb 18 gyanúsítottat hallgattak ki, akik közül összesen 10 személyt őrizetbe vettek.

A kerületi ügyészség az őrizetbe vett gyanúsítottak közül 9 személy vonatkozásában szintén lakhelyelhagyási tilalom elrendelésére tett indítványt – nyomkövető technikai eszköz alkalmazásával – mivel a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélyétől az ő esetükben is reálisan lehet tartani.

Emellett a kerületi ügyészség indítványozta azt is, hogy a bíróság a kényszerintézkedés idejére tiltsa el őket bármely sportszövetség által megrendezésre kerülő sportrendezvény látogatásától.

Az ügyészség egy szintén őrizetbe vett gyanúsított tekintetében a szabadlábra helyezés iránt intézkedett, miután az ő esetében semmilyen kényszerintézkedés elrendelésére nem látott alapot.

A kényszerintézkedés, illetve az ahhoz kapcsolódó korlátozások elrendelése kérdésében a bíróság a holnapi napon hoz döntést – írta a főügyészség. A nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság teljesíti.

Forrás: inforadio.hu

Képek: sportmania, eoldal

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Tom Cruise, Domhnall Gleeson, Sarah Wright; Igaz történet alapján – A beszállító – videó

Tom Cruise új filmje egy elképesztő igaz történetet dolgoz fel. Barry Seal amerikai pilóta volt, aki a Pablo Escobar-féle...

Előkerült a nő, aki elvette Harry herceg szüzességét egy kocsma mögött – fotók

2001-ben történt az eset, hamar végeztek. Nemrég meg Harry herceg könyve, amely több érdekes, eddig nem hallott történetet tartalmaz,...

Ukrajna legitim katonai célpontnak tekinti Moszkvát..

Ha a háború úgy alakul Kijev egy percig sem fog hezitálni, hogy tűz alá vegye az orosz fővárost. Legitim...