23.5 C
Budapest
2022. augusztus. 15. hétfő

A konzervatív honatyák és honanyák nyilatkozata: Boris Johnson „ciki” a Konzervatív Pártnak – lehet hogy ezt nem ússza meg a brit miniszterelnök, na de akkor ki fogja majd Zelenszkij kezét?.. – Szólj hozzá!

Dátum:

Megosztás:

A londoni rendőrség ugyanis lezárta a nyomozást a Partygate miatt, bár a karanténsértő bulik ügyében külön vizsgálódó hivatalnok a jövő héten saját jelentést is kiad.

„Nagyon hálás vagyok a Londoni Rendőrségnek a munkájukért. Most még meg kell várnunk Sue Gray jelentését, és akkor… drukkolok, hogy ez hamarosan megtörténjen” – így kommentálta a brit kormányfő, hogy a hatóság több bírságot már nem oszt ki a kormány- és politikai hivatalokban tartott, a pandémia karanténszabályait sértő összejövetelek miatt.

Néhány ilyenen Boris Johnson is részt vett, miközben az egyszerű polgárokat bírságokkal riogatták és nem engedték neki a kórházi és idősotthonokban tett látogatásokat, még a haldokló rokonok esetében sem.

A brit kormányhivatalnak öt hónapon át okozott fejfájást a Partygate.

A többszöri szabálysértések, illetve a leleplezésük kiprovokálta a brit közvélemény és a politikusok dühét -, majd a rendőrségi vizsgálatot. Azt, hogy most ez véget ért, Boris Johnson hatalmas megkönnyebbüléssel fogadja.

Lehet, hogy ő megkönnyebbült, sőt hálás is, de mások talán csak azért nem dühöngenek tovább, mert sokkolóbb események történnek a világban. Ugyanakkor bizarr, hogy a jogkövető Nagy-Britanniában az az épület vagy hivatal kapta a legtöbb bírságot, amelyik a kormány centruma.

A londoni rendőrség, a Metropolitan Police négy hónap alatt 126 büntetést osztott ki nyolc karanténsértő esemény résztvevőinek. Köztük volt az elhíresült „hozz magadnak piát” néven emlegetett, gardenparty. Összesen 83 kormányilletékest, politikust és tanácsadót bírságoltak meg, 28 köztük visszaeső volt, aki 2-5 büntetést is kapott.

Nem csoda, hogy a brit közvélemény úgy látta, hogy az elitnek mindent szabad, és az ügyben az igazságot különböző hárításokkal csak fokozatosan elismerő Johnson a többszöri heves parlamenti összecsapások és pártja nagyágyúi távozást követelő bírálatai ellenére, a mai napig miniszterelnök.

A kormányfő ugyanakkor csak egy büntetőcédulát gyűjtött be a meglepetés születésnapi partiján való részvételéért. Vélekedések szerint azért, mert a rendőrök a többi eseményen való részvételét a „munkavégzés részének” tartották, a Downing Street 10-et pedig otthonának. Ez feldühítette jelenlévő beosztottjait, akik nem úszták meg a büntetést – írta az Independent.

Johnsonnak még a következő néhány napban kínos részleteket kell majd hallgatnia, amikor Sue Gray közhivatalnok kiadja saját nyomozása teljes eredményét. A brit sajtó arra számít, hogy lesújtó véleménnyel lesz a miniszterelnöki rezidencia kultúrájáról és viselkedéséről. Johnson azt mondta: a maga részéről nem fogja megakadályozni, hogy Gray megnevezze a szabálysértőket.

A botrány csúcsán már több konzervatív képviselő pedzegetni kezdte, hogy

bizalmatlansági szavazást kér saját miniszterelnökével szemben, akire úgy tekintettek, hogy „ciki” a Konzervatív Pártnak.

Sok képviselő azt mondta választókerületeiben, hogy akkor mondanak végső véleményt Johnsonról, amikor a rendőrség lezárja a vizsgálatot (ez most megtörtént) és Sue Gray kiadja a jelentését (ez pedig napok kérdése). A konzervatív honatyák és honanyák ezek ismeretében döntök el, hogy továbbra is miniszterelnökként akarják-e majd látni Johnsont. Viszont tény: ő megint túlélte, és arra játszik, hogy a közvélemény elfelejti az ügyet és megbocsát neki.

Nyitókép: MTI/EPA/Pool/Facundo Arrizabalaga
infostart

Szólj hozzá! Mondd el a véleményedet, mert nekünk fontos a véleményed, mert a Hirmagazin.eu Online Média olvasója vagy, és mi megbecsüljük olvasóinkat!

A vélemény szabadon kijelenthető, így nincs jó – vagy rossz vélemény, minden vélemény a maga nemében ÉRTÉK!

Osztd meg a cikket, ha tetszett, hogy mások is elmondhassák a véleményüket! Hirmagazin.eu

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Milák Kristóf aranyérmes 100 méter pillangón, és ezütérmes a csapatban! Gratulálunk a kimagasló sportteljesítményhez!

Milák Kristóf címét megvédve aranyérmet nyert 100 méter pillangón vasárnap a római úszó Európa-bajnokságon. A szám olimpiai ezüstérmese és...

Légtérellenőrzés ma délután

Légtérberepülést tart a Magyar Honvédség augusztus 15-én a kora délutáni órákban Budapesten, az augusztus 20-i légibemutató előkészítéseként - közölte...

Tömegkarambol tegnap az M7-esen, akik a Balaton felől autóztak, későn értek haza..

Az útinform tegnap, a baleset után felhívta a közlekedők figyelmét arra, hogy aki teheti, a Balatonvilágos csomópontnál hajtson...

Megszólalt a magyar erdők felelőse: így dől el a fák sorsa

Az erdészeti, a természetvédelmi hatóság és a nemzeti parkok szakemberei a fakitermelés szabályozására vonatkozó rendelet módosítása után is...
facebook