18.6 C
Budapest
2022. október. 2. vasárnap

A kommunista diktatúra időszaka: A Belügyminisztérium III/II-5C. alosztályának egyik, most nyilvánosságra került jelentése megírja, hogy Barta Tamást, az LGT szólógitárosát meggyilkolták.. – részletek – Szólj hozzá!

Dátum:

Megosztás:

Abban az időben, amely időket Gyurcsány és Márki-Zay szeretné visszaállítani az idő kerekének hátratekerésével – választási győzelmük esetén (az ostobák, még azt hiszik van esélyük, na de legyünk úriemberek, hagyjuk álmodozni őket), a maffiahálózatoknak korlátlan erejük és módjuk volt elkövetni azt a temérdek gyilkosságot, amelynek Barta Tamás is áldozatul esett..

Még több bűnügyi hír, és baleseti hír!

Korábban azt feltételezték, hogy Barta Tamás, az LGT egykori legendás gitárosa saját maga vetett véget az életének. Egy nemrégen előkerült titkosszolgálati jelentés azonban egészen mást sugall.

A Belügyminisztérium III/II-5C. alosztályának egyik, most nyilvánosságra került jelentése tisztább képet mutathat arról, milyen körülmények vezettek a legendás zenész, Barta Tamás halálához – szúrta ki az Index.

Siess haza, vár a mama című film készítői bukkantak rá a dokumentumra, amikor anyagot gyűjtöttek a filmhez.

Az iratot Szigorúan titkos! és Különösen fontos! megjegyzéssel látták el, és egy Bornemissza nevű ügynök – akinek kiléte ismeretlen – és Lestány Tibor rendőr hadnagy megbeszélésének írásos változatát tartalmazza.

A találkozóra 1982. február 24-én került sor a Budapest Szállóban.

Az iratból az derül ki, hogy Bornemissza a magyar maffia akkori vezetőjével, Szendrő Öcsivel is találkozott, de nem látták szívesen. A maffiavezér emberei ugyanis az ügynökből rá fegyvert szegezve próbálták kiszedni, ki küldte őt, de végül szabadon engedték.

Még több bűnügyi hír, és baleseti hír!

Így például a hazaérkezését megelőzően gyilkolták meg Barta Tamást, az LGT volt szólógitárosát. Barta a disszidálását követően Szendrő egyik vállalkozásánál állt alkalmazásban, de néhány hónapja bejelentette önállósulási szándékát. Szendrőék ebbe nem egyeztek bele, s döntöttek végleg Barta sorsáról

– áll a jelentésben, amely azt sugallja, hogy Barta Tamást meggyilkolták, amiért nem szeretett volna többé Szendrő Öcsi alkalmazásában állni.

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Már nem ömlik a gáz a Balti-tengerbe – két magyarázat lehet

Az Északi Áramlat 2 vezetéket üzemeltető vállalat szóvivője tájékoztatott. Ulrich Lissek azt mondta, hogy erre két lehetséges magyarázat van:...

Elindult a népszámlálás, a kérdőív valósághű kitöltése mindenki számára kötelező, de nyerhetsz is vele!

Október 1–16. között online kérdezik meg az embereket. Október 17-től számlálóbiztosok keresik fel azokat, akik 16-ig nem adtak...

Kiderült: Varga Irén az egyik legdrágább előadó Magyarországon!

A Ripost régóta próbálja kideríteni, hogy mennyiért is vállal egy-egy haknit Varga Irén. Most elkapott a lap egy hivatalos...

35 postát zárnak be a fővárosban

A Magyar Posta 35, „alacsony forgalmú” budapesti posta bezárásáról döntött. Az állami vállalat a „háború és az elhibázott...