24.7 C
Budapest
2022. július. 1. péntek

A Kliluk-tó titka..

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

A Kliluk-tó szépségének titkai a vizében koncentráltan jelen levő ásványi anyagok.

kliluk-to-kepe
Az indiánok pöttyös tava tényleg furcsa hely: a gyógyító Kliluk-tó partjára nem léphet be akárki.
A világ telis-tele van nem mindennapi, elragadó természeti csodákkal, amelyek keletkezése tele volt titokzatossággal a múlt emberének, nem véletlen, hogy valóságos szent tisztelet övezte őket.

Kanada mesés gyöngyszeme a Kliluk-tó, amelyről már első nézésre lerí, hogy egészen különleges. A sós tó az ország délnyugati részén, Brit Columbia államában, Osoyoos városa közelében bújik meg.

A pöttyös Kliluk-tó csodája

A tó vize rendkívül gazdag ásványi anyagokban, többek között magnézium-szulfátban, kalciumban, nátrium-szulfátban. A magas koncentrációnak és a csapadék mennyiségének köszönhető különleges kinézete: nyáron az elpárolgó víz és a színes, kikristályosodó ásványianyag-lerakódások miatt a tó pöttyösnek tűnik.

Nyáron az ásványianyag-lerakódások kőkeménnyé változnak, és apró átjárókat képeznek a foltok körül, amitől a kép csak még meseszerűbb lesz.

Nyáron az ásványianyag-lerakódások kőkeménnyé változnak, és apró átjárókat képeznek a foltok körül, amitől a kép csak még meseszerűbb lesz. Fotó: Pierdelune / Getty Images Hungary
Nem véletlen, hogy a kanadai indiánok által Kliluk-tónak nevezett állóvizet a helyiek Spotted Lake-ként is emlegetik, amely foltos, pöttyös tavat jelent.

 

Az Okanagan-völgy első nemzetnek is nevezett indián törzsei szent helyként tisztelték a gyógyvízben gazdag tavat. Betegeiket a víz gyógyító erejére bízták.

 

Egy időre magánkézbe is került az irányítás, egy gyógytavat akartak létrehozni belőle, ám a kezdeményezés nem járt sikerrel, a helyi indián nemzetség megvédte a vizet.

 

Jelenleg a tavat kulturális és ökológiai szempontból is sebezhető területként tartják számon, így azt védik a turistatömegektől.

 

Azonban még így is sokan felkeresik a Similkameen-folyó völgyében található képződményt, hogy legalább távolról megcsodálhassák a varázslatot.

 

A különleges foltok csak a csapadékos időszak megérkeztével tűnnek el, a szárazabb nyarat követően.

 

femina

Hirmagazin.eu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

banner
onixmedia

Kapcsolódó hírek

Pénteken sok minden zárva tart majd

Július 1-jén lesz a Semmelweis-nap, emiatt leáll az egészségügy nagy része, és akkor lesz a köztisztviselők napja is. A...

Joe Biden két javaslata is elbukott a G7-csúcson

Értesülések szerint az Oroszországgal szembeni szankciók szigorítására készültek a G7-csoport tagországainak állam- és kormányfői németországi csúcstalálkozójukon. Ehelyett csak egy...

Napi 12 szem sárgabarack magja, és 3 hónap alatt olyan történik, amit magad sem hiszel el: eltűnik a rák és a daganat..

World Without Cancer című kötetében az amerikai Edward Griffin leleplezi a titkot a B17 vitaminról, amelyet a gyógyszeripar...

A lejárt okmányoknak tényleg annyi csütörtök éjfélkor

A MÁV és a Volán is figyelmeztet erre. A lejárt okmányok csütörtökig használhatók a MÁV-Volán-csoport járatain, július 1-jétől, péntektől...
facebook