13.2 C
Budapest
2024. február. 28. szerda

A kispesti kettős gázolás szemtanúja: a halálában is a kislányát védte az apa..

Dátum:

Megosztás:

Sokkoló tragédia történt szerdán délután a kispesti Kossuth térnél, ahol egy konténerszállító teherautó gázolt halálra egy férfit és iskolás gyermekét.

A 40 éves édesapának, Józsefnek, illetve 7 esztendős kislányának, Rékának esélye sem volt a túlélésre.

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, ha tetszik, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

A szörnyű balesetet közvetlen közelről nézte végig az elsős gyermek osztálytársa és annak édesanyja, akik a tragikus sorsú család szomszédai is egyben. Amit láttak, azt sohasem fogják elfelejteni, a lélekszaggató jelenet örökre az elméjükbe ivódott.

Csütörtök reggel virágok és mécsesek fogadták a helyszínen munkatársainkat. A felfestésből jól látszik: apa és lánya a piac oldaláról még a zebrán indultak el, hogy átkeljenek az egyirányú, kétsávos úton, ahol csak bal oldalról jöhettek a járművek, ám az ütközés pillanatában már nem az átkelőn álltak. Ennek okáról a történtekkor csupán néhány méterre álló nő beszélt lapunknak, aki azt kérte, ne írjuk le a nevét.

Grafika: Séra TamásAz apa a zebrán indult el a lányával, elölről akarták megkerülni a teherautót, ez végzetes döntés volt /Grafika: Séra Tamás

– Együtt indultunk haza az iskolából a lányommal, Józseffel és a kis Rékával. A piac szélén az édesapa még bement a dohányboltba, vett magának egy üveg sört, amit otthon akart meginni, ezért még fel sem nyitotta. Addig én fogtam a gyerekek kezét. A zebránál se a gyalogosoknak, se a kocsiknak nincs kihelyezett jelzőlámpa, a forgalom pedig akkor éppen állt. Józsi és Réka elindultak, a belső sávban a teherautó rálógott a zebrára, azért tértek le róla, hogy elölről megkerüljék, ám hirtelen a sor megindult, a konténerszállító pedig áthajtott rajtuk. Józsi az utolsó pillanatban még rákiabált a sofőrre, hogy álljon meg, de már túl késő volt – emlékezett vissza a Blikknek a szörnyű pillanatokra a nő.

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, ha tetszik, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

A szemtanú leszögezte: nem igaz, hogy a férfi részeg lett volna, és az sem, hogy távol a zebrától akartak átjutni a túloldalra. József végig fogta a kislánya kezét, de már nem óvhatta meg a monstrumtól.

A rendőrök sátorral takarták el a holttesteket, és a helyszínre érkező anyát nem engedték oda /Fotó: MTI/Mihádák ZoltánA rendőrök sátorral takarták el a holttesteket, és a helyszínre érkező anyát sem engedték oda /Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Az asszony elmondása szerint a kislány hason feküdt eszméletlenül a jármű alatt, az édesapja pedig mellette. A gyermeknek abban a pillanatban még volt pulzusa, de már esély sem volt a megmentésükre. A nő a család jó barátja, a kislánya zokogni kezdett a látottaktól, sokkot kapott, ezért gyorsan hazavitte. Beszélgetésünkkor még nem tudta, hogy a kis barátnőjével már nem megy iskolába többé. A teherautó fiatal sofőrje is összeroppant, miután kiszállt, azt mondta, nem látta, hogy ott sétáltak előtte.

Információnk szerint a gyermek édesanyja a történtek után munkából jött haza busszal, ami a baleset helyszínén rakta le. Amikor meglátta a kis Réka iskolatáskáját, sokkot kapott. A rendőrök már nem engedték oda a letakart holttestekhez, mentőautóba ültették.

A család a tragédia közelében, egy panelház legfelső emeletén élt. Két gyermeket neveltek szeretetben, az édesanyának az előző kapcsolatából is született egy lánya, aki már tinédzser. „A fájdalom leírhatatlan, nem kívánom senkinek” – írta az anya a Facebookon, és azt kérte, ne terjesszenek róluk valótlanságot, a férje nem a kocsmából, hanem az iskolából tartott haza a kislányukkal.

blikk

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Ma este egy izgalmas thriller, Mel Gibson főszereplésével – Vonalban vagy – videó

Elvis (Mel Gibson), a népszerű műsorvezető megdöbbentő hívást kap, amelyben egy ismeretlen személy azzal fenyegetőzik, hogy élőadásban megöli...

Demeter Szilárd lett a Nemzeti Múzeum főigazgatója

Demeter Szilárd lesz a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója és létrejön a Széchényi Ferenc Közgyűjteményi Központ – jelentette be...

Milyen anyagú szőnyeget válassz?

Összeszedtük a legfontosabb szempontokat. A nappali szőnyegének kiválasztása jelentősen befolyásolhatja a tér hangulatát. Számtalan lehetőség áll rendelkezésre, az anyagtól...

Az egészségügyi területen az adatok hiánya és költségessége gyakran korlátozza a mesterséges intelligencia (MI) fejlődését.

Különösen a bőrbetegségek esetén nehéz megszerezni a jó minőségű, címkézett adatokat. A magyar MI fejlesztő csapat, az AIP...