18 C
Budapest
2022. július. 6. szerda

A kínai hatóságok testeket égetnek el: több ezer halottat akarnak eltüntetni – A WHO magas szintűre emelte a koronavírus nemzetközi veszélyességét!

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Tényleg elégetik a holttesteket, hogy eltusolják, mekkora is a baj?

Könnyen lehet, hogy igazak azok a hírek, hogy Kínában Vuhan határában rengeteg testet égetnek el annak céljából, hogy ne derülhessen ki, hogy mekkora is a baj.

Kína látszólag mindent megoszt a közvéleménnyel és a tudományos nemzetközi szervezetekkel, azonban sokak gyanúja szerint a hírhedt kínai cenzúra kiterjed a vírus kezelésére is.

Vagyis a baj jóval nagyobb lehet, mint állítják.

A gyanú szerint akkora, hogy már testeket égetnek el annak érdekében, hogy látszólag eltüntessék a fertőzötteket, és így állítsák meg a vírus gyors terjedését.

Csak pletyka szintjén de olyan hírek is érkeztek, amik azt mondják, hogy a vírus azért rendkívül veszélyes, mert gyakorlatilag képes alakot változtatni.

Azaz bizonyos jellemzőit az emberi testbe jutva egyes embereknél megváltoztatja, így még nehezebben ismerhető fel.

A lappangási idő nagyon magas, akár 14-20 nap is lehet.

Éppen elég árulkodó jel hogy rengeteg videó szivárog ki Vuhanból, melyeken rengeteg halottat látni. Az emberek olyanok az utcán, mintha csak valamelyik zombifilm forgatásán járnánk, azonban ez maga a valóság.

A testek elégetéséről szóló híreket egyelőre sem megerősíteni, sem pedig cáfolni nem tudja senki.

Azonban ha gyorsan terjed a vírus, a filmekben is azt láthattunk, hogy próbáltak minél gyorsabban megszabadulni a vírus fészekké alakuló testektől, akiken már nem lehetett segíteni…

A WHO magas szintűre emelte a koronavírus nemzetközi veszélyességét

Mérsékeltről magas szintűre módosította a tüdőgyulladással járó új koronavírus nemzetközi veszélyességét hétfőn az Egészségügyi Világszervezet (WHO).

Korábban az ENSZ szakosított szervezete azt írta, hogy a veszély “nagyon magas Kínában, magas regionális szinten és mérsékelt nemzetközi szinten”.

“Fogalmazási hiba történt” – mondta az AFP francia hírügynökségnek a genfi székhelyű szervezet egyik szóvivője.

A WHO a válság kezdete óta hat helyzetjelentést adott ki. A harmadik jelentéstől már veszélyhelyzetet állapított meg.

A hétfőre virradóra kiadott hatodik jelentésben a WHO módosította az elemzését, mondván, hogy “a helyzetértékelés nem változott: nagyon magas Kínában, magas regionális szinten és magas nemzetközi szinten”.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, a WHO főigazgatója a szervezet sürgősségi bizottságának ülése után csütörtökön még arról beszélt, hogy “Kínában szükséghelyzet van, de ez még nem jelent világméretű egészségügyi válsághelyzetet”.  A javítás ellenére a WHO továbbra sem minősítette “nemzetközi mértékű egészségügyi vészhelyzetnek” a járványt. A WHO meghatározása szerint a globális vészhelyzet olyan “rendkívüli esemény, amely összehangolt nemzetközi reagálást igényel”. Korábban az amerikai kontinensen fertőző Zika-vírus, a sertéspestis és a járványos gyermekbénulás idején hirdettek ki nemzetközi vészhelyzetet.

A SARS (súlyos akut légzőszervi szindróma) vírussal azonos családba tartozó nCoV-2019 influenzához hasonló tüneteket produkál, és súlyos légzőszervi panaszokkal járhat.

Hétfőig Kínában már 80 halálos áldozata volt. A vírustól 14 országban 2794 embert fertőződött meg. A WHO-t hevesen bírálták az elmúlt években.

Míg 2009-ben rémhírterjesztéssel vádolták a H1N1 vírus okozta járvány idején, később, a 2014. évi nyugat-afrikai ebola-járvány idején az volt ellene a kifogás, hogy nem mérte fel a válság méretét a járvány kiszélesedése előtt.

Címlapkép: Betsy Joles/Getty Images

magyarokvagyunk, Hirmagazin.eu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Jakab Péter átköltötte a Tankcsapda slágerét, majd az Országházból üzent: „Ez itt a Parlament, ahová utálok bejönni, mivel tele van sz*r emberrel”..

Jakab Péter ezúttal sem rejtette véka alá a véleményét: kendőzetlenül kitálalt a parlamentben helyet foglaló politikusokról. Jakab Péter ezúttal...

Öt varázslatos magyar kastély, amely újra teljes pompájában várja látogatóit

Ha kirándulnánk és bővítenénk történelmi tudásunkat, érdemes kastélytúrára indulnunk! Hazánk csodálatos kastélyai a Nemzeti Kastélyprogramnak köszönhetően újra teljes...

Az egészséges 7 éves kislány meghal mindössze egy perccel a rutinműtét után: “Semmi baja nem volt”

Az egész világod megváltozik, ha gyereked lesz. Az eddig semmiségnek számító dolgok mindenné válnak, a korábban figyelmen kívül hagyott...

A NAV ezeken a helyeken tart helyszíni ellenőrzéseket a héten

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapjának tájékoztatása szerint az alábbi helyszíneken terveznek ellenőrzéseket a 27. héten. Kiemelt ellenőrzési...
facebook