2.7 C
Budapest
2022. november. 28. hétfő

A kettős tömegű lendkerék feladata és meghibásodása

Dátum:

Megosztás:

A kettős tömegű lendkerék feladata és meghibásodása

A kettős tömegű lendkerék feladata a motor által termelt mozgási energia tárolása és továbbítása a kerekekhez. Néhány járműgyártó az 1980-as évek közepén és az 1990-es évek elején kezdte bevezetni a modelljeiben, mára azonban nagyon fontos alkatrész vált belőle. A lendkerék egy rugalmas csillapító rendszert tartalmaz, amely a motorban keletkező rezgések elnyeléséért felelős.

Ha azt szeretnénk, hogy a motor könnyebben induljon, vagy stabilabb legyen az alapjárat, akkor sokkal nagyobb tömegű lendkerékre van szükségünk, hogy sok energiát halmozzunk fel, amelyet később visszaadunk. Ha viszont a motor nagyon gyorsan gyorsul, akkor kisebb tömegű lendkerékre van szükség.

A kettős tömegű lendkerék hibái

A kettős tömegű lendkerék hibájának felderítése nem nehéz, ha tudjuk, mire szolgál és hogyan működik. Ez az alkatrész egy olyan elem, amely elnyeli a motor rezgéseit. Ez megvédi a többi alkatrészt, és lehetővé teszi az autó zökkenőmentes és kényelmes működését. Ha ez világos, könnyen feltételezhető, hogy amikor a kettős tömegű lendkerék nem működik megfelelően, a tünetek, amelyeket észlelni fogunk, a túlzott rezgés és zörgés lesz.

A hibás lendkerék tünete főleg akkor fog feltűnni, amikor lenyomjuk a kuplungot, aminek következtében egy nem megszokott zajt hallunk. Akkor is felfigyelhetünk erre a jelre, amikor a motor üresben van. A fémes recsegés a lendkerék hibájára utal, és minden sofőr észre fogja venni.

Egy másik nyilvánvaló tünet, amikor a motor leállításakor a motortérből kattogó zaj hallatszik. Ez csak pár másodpercig tart, amíg az autó teljesen meg nem áll. Egy kissé hibás kettős tömegű lendkerék zúgást és rezgéseket okoz, amelyek az egész hajtásláncra átterjednek, ami főleg a pedálok környékén, de a kormánykerékben és az ülésben is érezhetőek. Ahhoz, hogy ezeket a rezgéseket el lehessen különíteni más lehetséges hibáktól, az autót üresjáraton kell tesztelni. Üresjáraton a rezgések erősek lesznek, és intenzitásuk csökken, de a motor gyorsulásával nő a frekvenciájuk.

Az alkatrész javítása és cseréje

A kettős tömegű lendkerék mindenesetre száz százalékban diagnosztizálható, de csak miután szétszerelték. Ez azt jelenti, hogy drága mulatságról van szó, ahol a munkadíjat is ki kell fizetni. Ha azonban a szerelő megbízható, akkor még így is jobban járunk, mintha túl sokat várnánk a rosszul működő alkatrésszel.

Mivel a kettős tömegű lendkerék a kuplunghoz kapcsolódik, általában a cseréjekor ajánlott újat venni. A kuplungot normál vezetési körülmények mellett 100 000-150 000 kilométer után kell kicserélni, de ez sok tényezőtől függ. A lendkerék cseréjével kapcsolatban a gyártók kritériumai eltérőek lehetnek.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy 150 000 kilométer után meg szoktak jelenni az első problémák. A gyártó ajánlása ezért jó útmutató a kellemetlen helyzetek elkerülésére, különösen akkor, ha a mechanikai ismereteink korlátozottak. Általánosságban viszont elmondható, hogy a kettős tömegű lendkerék élettartama 150 000 és 200 000 kilométer között van, bár ez a modelltől is függ.

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner

Kapcsolódó hírek

Az ORFK-t is elérte a rezsiválság: 129 rendőrségi épületet zárnak be

A fűtési szezon megkezdését követően 129 rendőrségi épületet bezártak, avagy a Belügyminisztérium a használatukat ideiglenesen korlátozta. „A rendőrségi területi...

Januártól megszűnhet a benzinárstop

A benzin árstop további fenntartásának egyre több feltétele lenne. Az Oroszországból érkező kőolajszállítás zavartalansága mellett a százhalombattai finomító folyamatos...

Miért vonattal ment Zelenszkijhez Novák Katalin? – Kulisszatitkok a különleges biztonsági intézkedésekről…

Szűk hálókocsiban zötyögött a belga miniszterelnökkel egy vonaton az ukrán fővárosba Novák Katalin. A TEK fegyveresei egyetlen percre...