4.1 C
Budapest
2022. november. 27. vasárnap

A kannibálok rávetik magukat az Index tetemére

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

A 444 összeállítása szerint Bodolai László, az Index.hu Zrt. elnöke az Index szerkesztőségének egy lakógyűlésnek is beillő, belső üzemi tanácsán azt mondta:

Bár tudom, hogy a tartalomba nincs beleszólásom, de ha egyet kérhetek: jobban másszatok rá a Városháza ügyeire, hogy legalább lássák, ne azért b***tassanak engem.

Vagyis az Index tulajdonosait képviselő Bodolai arra kérte a saját szerkesztőségét, hogy legyenek már olyan kedvesek, és az ellenzéki vezetésű Budapest ügyeit is vizsgálgassák az objektivitás jegyében. Ezt a tiszteletteljes petíciót a 444 bennfentes beszámolója szerint az Index kollektívája megrökönyödéssel fogadta. Valamennyire érthető is, hogy fennakadtak a vezető kérésén, hiszen eddig senki sem mondta nekik, hogy nem muszáj napszámban a ballib nótát fújni, sőt, lehetnek kritikusak a sajátjaik felé is. Bodolai egyébként nem valamilyen Bernstein–Woodward-mélységű leleplezés igényét fogalmazta meg, pusztán csak azt kérte tőlük, hogy legalább bábozzák már el, hogy függetlenek és nem fekete öves Karácsony-hívők. A kéztördelős kérésből a szakma nagyágyúi nem a valódi tartalmat hallották ki, hanem csak és kizárólag a formáját látták, vagyis azt, hogy a cégvezető kér tőlük valamit. Ebben az esetben egyébként olyasmit, aminek köze sincs a sajtószabadság kérdéséhez.

Azt kérte Bodolai, hogy az Index kritikája ne érjen véget a NER-nél, hiszen a szivárványkoalíciós Karácsonynak és gárdájának is elidegeníthetetlen joga, hogy a negyedik hatalmi ág ellenőrző funkcióját érezze magán a napi működés során.

Na, nem nagyon, csak egy kicsit. Mert egyáltalán nem kellett volna belegebedniük az őrkutyaszerepbe, éppen csak annyira, hogy a sokszor hangoztatott reklámszövegeknek megfelelően, a százmilliókat felemésztő marketingosztály legnagyobb örömére és megelégedésére legalább egy pillanatra hitelesnek látszódjanak a laikusok szemében.

Bodolai gyakorlatilag az Index-eszményt: a függetlenséget és az objektivitást (illetve annak látszatát) kérte számon a szakma kiválóságaitól. Ez ellen lázadt fel akkor a szerkesztőség. Magyarul: az Index újságírói számára a politikai preferenciák alapján, propagandaszerűen hangoztatott függetlenség nem egyenlő a valódi újságírói függetlenséggel. Ők politikai hatást akarnak elérni, mert politikai céljaik vannak. Ez pedig tényszerűen és egyértelműen megfogalmazható: a Nemzeti Együttműködés Rendszere és a kormányzó pártok megdöntése, amely célkitűzéshez csak eldobható, egyszer használatos fogyóeszközként szolgálnak a Karácsony Gergely-féle politikai szereplők.

Az Index tehát annyira volt önmaga, vagyis az, amit állított önmagáról, mintha a coca-colás üvegbe Pepsit töltenének és úgy raknák fel a hipermarketek polcaira.

Nehéz eldönteni, hogy a 444 ezzel a húzással inkább építeni akarta-e az Index szakmai mitológiáját, és csak a szamaritánusok naiv segítő szándéka ejtőernyőzte őket a sportszeletes csávó hálátlan szerepébe, vagy inkább egy, a magyar grundokról ismert Budovinszky-féle becsúszásnak lehettünk a szemtanúi. Ennek az értelmezését már önökre bízzuk. Ahogyan a gólemszerű védő mondta: „Ha tudom, hogy ezért kiállítanak, még a lábát is eltöröm!”

Egy biztos: a 444 mindenképpen jól jár azzal, ha olyan belső konfliktusokat tereget ki obszcén kajánsággal, amelyek varázstalanítják az Index újságíróinak vélt, de nem valós függetlenségét és szakmai objektivitását.

Az Index megszűnésének kevés valódi nyertese van, de az egyik biztosan a volt indexesekből verbuvált sorosista sajtóosztály, a 444. Külön cinizmus, hogy már a földön rángatózó félhalott fölött cilinderrel a kezükben állnak az apróért.

Így kunyerál a 444 az Index maradványai felett.

Forrás: Szerencsés D. Márton

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Ma este csak 1 film! A pókerjátékosoknak, és mindenkinek ajánlom, .. egy igazán jó film: Elit játszma – videó

Winston Churchill: "A siker az a képesség, hogy az ember a kudarcok sorozata ellenére sem veszít a lelkesedéséből" Teljes...

Valósággá válhat, amit csak sci-fikben láthattunk: alagutat találtak egyik világból a másikba

A bulgáriai Szófiai Egyetem fizikusainak egy csoportja szerint a féreglyukak, azaz az univerzum egyik részét a másikkal összekötő...

Újra vele! Őszintén öleli őt Berki Mazsi

Itt a fotó Sokan gondolták, hogy a Kulcsár Edina helyére beugró Berki Mazsinak ilyen rövid felkészülési idővel semmi esélye...

Festővászon lett Herceg Erika tökéletes testéből: „Meztelenül kiállok, úgy fogtok rám festeni” – videó (18+)

Herceg Erika egy divattervezővel és egy képzőművésszel kooperálva változott igazi műalkotássá szinte egyetlen szempillantás alatt, amikor hófehér ruháját...