13.9 C
Budapest
2022. október. 3. hétfő

A jólöltözött szingli férfiak gardróbja

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

A jólöltözött szingli férfiak gardróbja

Az egyedülálló férfiak szabadsága nem egyenlő az igénytelenséggel, sőt. Egy szingli férfi gardróbja sok esetben felettébb gazdagnak és változatosnak mondható, vagyis az erre irányuló női gondoskodást – értsd: a gardrób feletti teljhatalmat – sem igényli feltétlenül mindenki. A szingli férfi tehát igenis tudja hogyan öltözködjön. Ha mégsem, hát nem fél megkérdezni.

A jólöltözöttség alapszabályai

A magabiztos gardróbkezelésig el kell jutni valahogy, de valljuk be őszintén, a társadalmi elvárások nem predesztinálják a férfiakat divatdiktátornak. Ha teljességgel tanácstalanok vagyunk azt illetően, hogyan is öltözködjünk, akkor érdemes a generációk óta kiválóan működő követelményrendszerre támaszkodni a gardrób feltöltését illetően.

Törekedjünk a következőkre:

 • Testalkat- és méretpontos választás,
 • Sokoldalúan variálható alapdarabok,
 • Kiváló szabás,
 • Minőségi alapanyag,
 • A szélsőségek mellőzése.

Bár ez utóbbi tipikusan személyiségfüggő motívum. A legmarkánsabb öltözködési alapszabály, amit meg kell tanulnia minden férfinak az, hogyan “viselje” a saját személyiségét hitelesen.

Jólöltözöttség és ápoltság

Nincs az a sárm, ami képes átütni az igénytelenségen. A filmek, poszterek és videók lazának, “topisnak” látszó szingli álompasijai, egy alaposan megtervezett marketingkampány részei. A valóságban nincs az a nő, vagy férfi, aki szívesen tartózkodik egy olyan ember társaságában, akiről süt az igénytelenség.

Lehet bármilyen stílusos is egy ruha, ha azon látszik, hogy:

 • már több napja hordjuk,
 • hogy itt-ott már megkopott, kifényesedett, elfakult, összenemezesedett, kilyukadt az anyaga,
 • a megjelenésünk minden, csak nem jólöltözött.

Ami a gardrób mennyiségi tartalmát illeti tehát, éppen azért nem lehet túlélni az érettségitől a sokadik diplomáig mindent egyetlen öltönnyel, vagy egy-két rend ruhával, mert az anyagon otthagyja a nyomát az idő. (Az esetleges foltokról nem is beszélve.)

A ruhák karbantartása

Ha nem akarunk vesződni a mosással, mert:

 • Nincs rá időnk, vagy
 • meggyűlt a bajunk a mosási útmutatók végtelenül absztrakt szimbólumrendszerével, esetleg
 • több olyan ruha is akad a gardróbban, aminek a tisztítását otthon nem lehet megoldani,

akkor érdemes rendszeresen eljárni a tisztítóba. Főleg akkor, ha a vasalóval sem vagyunk szoros barátságban.

Ami egyetlen férfi gardróbjából sem hiányozhat, az a megfelelő számú vállfa:

 • Az egy vállfára akasztott 2-3 ing nemcsak látványnak illúzióromboló.
 • A leggondosabb vasalást is tönkreteszi,
 • azzal pedig ne nagyon ámítsuk magunkat, hogy a gyűrődés úgysem látszik a zakó alatt.

A zakó előbb-utóbb lekerül rólunk, és akkor bizony megmutatkozik a szomorú valóság.

Az alsóruházat

A méretpontosság talán itt a legfontosabb, hiszen egy rosszul méretezett alsónemű nemcsak a megjelenésünket degradálja, de az egész napunkat tönkreteszi.

Az atlétát illetően az alapszabály, hogy:

 • Üzleti/alkalmi ing alá igenis fel kell venni a trikót, annál kevés illúziórombólóbb látvánnyal találkozunk, amikor a világos ing alól elősötétlik a mellszőrzet.
 • Kötetlen alkalomhoz vagy utcai viseletként az ifjú titánok előszeretettel hordják az atléta színes, mintás változatait önmagában, de a jólöltözött férfi merészsége és vagánysága nem ebben nyilvánul meg.

Az atléta ugyanis, bárhonnan nézzük is, alsónemű. Ahogy a nadrágot sem hordjuk csípőre eresztve, a boxer, vagy fecske derékvonala alatt, úgy az atléta fölé is húzzunk egy rövidujjú nyári inget, maximum ne gomboljuk be.

A stílustörés koronázatlan királya: a zokni

A zokni alaposan kinőtte valahai szolid kereteit, és ma már zoknikötőt is csak kiemelt eseményekkor hordunk. Ha viselünk egyáltalán…

 • A harmonikázó zokni roppant mulatságosan fest; a zokniviselés alapszabálya ugyanis, hogy a hosszú nadrág alól nem látszódhat ki a lábszár. Legalábbis öltönynadrág esetében sohasem.
 • Kivéve nyáron, kötetlen, utcai viselet esetében. Ilyenkor maximum kiránduláshoz húzzunk hosszú szárú zoknit, egyébiránt a titokzoknit és bokazoknit részesítsük előnyben.
 • A hétköznapibb viseletet feldobó látványos színek és minták csakis kötetlen alkalomhoz illenek. A munkahelyre akkor se húzzuk a lábunkra Bart Simpsont vagy R2D2-t, ha fogadást kötöttünk a kollégákkal.
 • Ha pedig randira készülünk, csakis akkor vegyünk feltűnő zoknit, ha az a cél, hogy meghökkentsük a kiválasztottat.

A lábbeli

A cipőhigiénia a rendszeres tisztításnál kezdődik, a szagsemlegesítő spray-vel folytatódik és a rendszeres karbantartással végződik. A félretaposott sarok nemcsak balesetveszélyes, de csúnya is. A lábbeli mindig tiszta, és rendezett. Ebben nincs engedmény.

Hatalmas tévedés kizárólag a cipőnek, bakancsnak, csizmának tartogatni a cipőtisztítót. Mindenféle lábbeli igényli az alapos és rendszeres tisztítást. Még a flip-flop is. Nincs kiábrándítóbb egy kívül-belül piszkos – nem poros, piszkos! – papucsnál. A farmer szára némi engedménnyel lehet rojtos, főleg, ha a hippi stílust követjük, de a lábbeli akkor is legyen tiszta, és kifogástalan állapotú, ha szabadtéri koncertre készülünk, vagy pusztán teraszozni.

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Indonézia után – a futballtörténet legszörnyűbb stadionkatasztrófái

A hétvégi indonéziai, szurkolók okozta katasztrófa, amely már az eddigi ismeretek szerint is legalább 174 halálos áldozatot követelt,...

Milyen pozitív hatásai lehetnek a kaszinóknak a gazdaságra?

A szerencsejáték egyre nagyobb iparággá válik, és ma már általánosan elfogadott tény, hogy a kaszinók számos szempontot figyelembe...

Kiraboltak egy gyereket Kaposváron

Fiatal felnőtt rabolt ki egy kiskorút Kaposváron. Az ügy adatai alapján az akkor még ismeretlen tettes szeptember 29-én délután...

Orbán Viktor: Épségben át kell vinni a hazát a túlpartra..

Ki kell bírni a próbatételeket és "épségben át kell vinnünk hazánkat a túlsó partra, egymásba kapaszkodva és bízva...