5.4 C
Budapest
2022. november. 30. szerda

A jókedv igazi védőpajzs!

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Ha jó a kedved, ,,megrémülnek” tőled a betegségek, nem fognak rést találni derű-védőpajzsodon, ezért inkább másba fészkelnek majd!

A jókedv igazi védőpajzs

A depressziós emberek viszont szinte vonzzák a bajt: mogorvák kívül, betegek belül, és ez az állapot addig nem is változik, amíg nem tanulnak meg újra mosolyogni. A humorérzék néha többet ér ezer gyógyszernél!

A kórokozók sosem nyugszanak, éjjel-nappal támadnak, a gyenge pontokat keresik, és amint találnak egyet, gondolkodás nélkül beszivárognak testedbe, és ott pedig működésbe is lépnek. A jókedvű emberekkel azonban bajban vannak: egy kiegyensúlyozott, makkegészséges, erős immunrendszerű boldog személyen ,,nem találnak fogást”, s az ilyen célpont mindennek nevezhető, csak gyorsan bevehető prédának nem.

Nem hiába élnek az optimisták tovább! A beteg lélek előbb-utóbb beteggé teszi a testet is! Vigyázz, a szorongás, az állandó stressz veszélyezteti egészségedet! A lelki betegségek gyakrabban bukkannak fel óvodás és kisiskolás korban, kamaszkorban, 35 és 45 éves kor között.

Ezek az ún. ,,szorongós periódusok”, amikor új helyzetekhez kell alkalmazkodnunk, és ha ez nem sikerül, belebetegszünk, lestrapálódik a lelkünk, nyomorultul érezzük magunkat. Mit lehet ilyenkor tenni? Minél több pozitív élményre van szükségünk!

Sokat segít, ha megpróbáljuk mindig csak az élet napos oldalát nézni. A pozitív életszemlélet erősíti védekezőrendszerünket, és jól tudjuk, hogy belső erőtartalék nélkül meggyógyulni nem lehet. A legjobb és legegészségesebb doppingszer a sport.

Ha mindig mozgásban vagy, nem érnek utol a bacik, de természetesen ez nem ilyen egyszerű! Tanulj meg örülni a jó dolgoknak, ne azt hajtogasd állandóan, hogy veled mindig csak rossz történik! Ne feledd, hogy a betegségek pesszimista prédákra lesnek!

Ha mégis – valami miatt – huzamosan nagyon magad alatt vagy, és több porcikád is fáj, menj el orvoshoz! A gyógyuláshoz a kezdő lökést a ,,feszült idegszálakat lazító” orvosságok adják meg, ám a pozitív végkifejletig csak akkor juthatsz el, ha lelked is megnyugszik: amint lelked megkönnyebbül, szinte újjászületsz!

Forrás: Napidoktor.hu

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

A pálya csúcsán – romantikus, igaz történet, .. gyönyörű, megható film, Kevin Costner főszereplésével – videó

Igaz történet alapján, .. nagyon szép, .. romantikus film, csak ajánlani tudom mindenkinek! Kellemes szórakozást!   Erről Te sem maradhatsz le!   Teljes...

Orbán Viktor a finn kormányfőnek: Svédország és Finnország egyetlen percet sem veszít a NATO-tagságából

A miniszterelnök egyebek közt ezt üzente a Twitteren. Sanna Marin a YLE rádiónak adott interjúban azt mondta, ha találkozik...

Műholdfelvételek bizonyítják, nő az orosz erők száma Fehéroroszországban

A csapattelepítések viszont nem Ukrajna északról történő újbóli megtámadásának előkészítésére utalnak. Az amerikai Institute for the Study of War...

Napelemesek veszélyben: akár már 2024-től megszűnhet az éves szaldóelszámolás

A Magyar Közlönyben megjelentek szakági értelmezése szerint mindenkinek megszűnik az éves szaldóelszámolás. Egy hónap telt el azóta, hogy a...